Woonkamer inspiratie

Grote tegels in de woonkamer – 5 voorbeelden

Door: Deel:

Grote tegels in de woonkamer zijn de nieuwste trend voor een modern interieur! Met grote tegels of XXL tegels tot wel 320cm creëer je nu een super strak resultaat in de woonkamer. Ben je op zoek naar mooie woonkamer tegels? Lees verder over de voordelen van keramische tegels, verschillende stijlen en grote tegels inspiratie.

Keramische tegels in de woonkamer

Keramische tegels zijn duurzaam, water- en vuilafstotend en gemakkelijk in onderhoud. Ideaal dus voor een ruimte als de woonkamer én in andere ruimtes van het huis. Leg gerust je woonkamervloer door naar de keuken, hal of het toilet voor een mooi geheel in je interieur. Ook gaan keramische tegels goed samen met vloerverwarming. Hiermee heb je niet alleen een stijlvolle tegelvloer, maar ook lekker warme voeten!

keramische woonkamer tegels

Diverse tegel afmetingen en toepassingen

Voor in een ruimte als de woonkamer is een mooie tegelvloer erg populair. Er zijn vloertegels verkrijgbaar in uiteenlopende stijlen, kleuren, vormen en afmetingen. Daarnaast zijn tegels ook erg populair voor op de muur. Voor vochtige ruimtes als de badkamer en het toilet kwam dit al vaak voor, maar ook voor een verrassende look in de woonkamer of slaapkamer kun je kiezen voor keramische wandtegels.

woonkamer tegels toepassen

Grote tegels in de woonkamer zorgen voor een extra strakke en moderne uitstraling. Hieronder vind je een aantal populaire stijlen grote woonkamer tegels voor op de vloer én de wand.

Betonlook tegels woonkamer

Grote betonlook tegels zijn de perfecte optie voor een moderne woonkamer look. Pas ze toe op de vloer en de wand voor een extra strakke uitstraling. Afhankelijk van de ruimte, kies je een vierkante of rechthoekige tegel in het juiste formaat. Grote tegels zijn verkrijgbaar tot een XXL formaat van wel 320cm. Laat je altijd adviseren over de beste tegel opties voor jouw woonkamer. Neem gerust contact op met onze tegel specialisten.

betonlook tegels woonkamer
betonlook wandtegels vloertegels woonkamer

Marmerlook tegels

Voor een luxueuze en stijlvolle look in de woonkamer is de marmerlook tegel een mooie optie. Marmerlook is verkrijgbaar in stoere donkere kleuren zoals bruine, blauwe en zwarte tegels of in subtiele en lichte kleuren als wit en beige. Daarnaast is er een keuze uit diverse marmerlook patronen en kies je voor een matte of glanzende afwerking. Hierdoor past een mooie marmerlook tegel in elke interieur stijl.

marmerlook tegels subtiel
bruine marmerlook tegel
marmerlook tegel woonkamer

Grijze tegels woonkamer

Vaak zien we grijze tegels terugkomen in de woonkamer. Een strakke grijsgekleurde tegelvloer is erg mooi. Ook grijs is beschikbaar in diverse tinten en patronen. Zo kun je een vleugje grijze betonlook of natuursteenlook toevoegen aan je woonkamer, of creëer een stoere landelijk industriële stijl. Wees niet bang om je vloertegel ook op de wand te plaatsen. Of combineer je grijze woonkamer tegel met andere kleuren, stijlen en/of afmetingen tegels.

grijze strakke tegel
grijze xxl tegel
grijze woonkamer tegels

Natuursteen tegels

Natuursteen tegels zijn ook in de woonkamer populair. Ze geven een natuurlijke en unieke look aan je interieur. Er zijn diverse mogelijkheden aan keramische tegels in natuursteen look, waarbij je de voordelen hebt van een keramische tegel, maar in de stijl van natuursteen. Vaak zijn deze tegels bijna niet te onderscheiden van echt natuursteen. Mocht je toch een stukje écht natuursteen in je interieur willen, dan bieden we het merk Skinrock aan. Dit is een ultradunne natuursteen plaat voor op de wand. Lees meer over Skinrock en laat je inspireren door een stukje echt natuursteen in huis.

natuursteenlook tegel keramisch
wandtegels skinrock natuursteen plaat

Tegels voor in de woonkamer én buiten

Wanneer je terras, balkon of tuin grenst aan de woonkamer, is het ook een optie om je woonkamer tegel door te leggen naar buiten. Er zijn namelijk ook vorstbestendige keramische tegels verkrijgbaar. Leg je woonkamer tegelvloer dus gerust door naar buiten en betrek je tuin of balkon bij het interieur van de woonkamer.

woonkamer tegels buiten

Meer grote tegels inspiratie?

Wil jij graag een van de bovengenoemde tegels in je woonkamer? Of misschien een van onze houtlook tegels, bronzen tegels of gekleurde visgraat tegels in de woonkamer? We nodigen je graag uit om een kijkje te nemen in onze showroom in Etten-Leur. Hier bekijk je diverse showroom tegels en staan onze tegel specialisten voor je klaar met persoonlijk en deskundig advies. Neem contact op om een afspraak te maken.

Lees ook:

Deel: