Keuken inspiratie

Keuken inrichten: 5 praktische en efficiënte tips

Door: Deel:

Een nieuwe keuken inrichten is ontzettend leuk, maar kan ook een tijdrovende uitdaging zijn. Van het uitzoeken tot aan de inrichting en plaatsing, het is een uitgebreid proces. Uiteraard wil je na de realisatie heel tevreden zijn over jouw praktische nieuwe keuken. Het is per slot van rekening vaak het middelpunt van de woning. We helpen je daarom graag met het opdoen van veel inspiratie en het maken van de juiste keuzes. Kun je wel wat tips gebruiken bij het inrichten van jouw droomkeuken? Lees dan vooral verder en laat je inspireren!

1. Let op de indeling van de keuken

Wanneer je een nieuwe keuken gaat uitzoeken, is het aanbevolen om een afspraak te maken met een specialist voor uitgebreid advies. Zij houden rekening met jouw wensen voor de keuken en helpen je met het zoeken naar een keuken die het beste bij je past. Zelf kun je ook op een aantal aspecten letten bij het aanschaffen van een nieuwe keuken. Het is namelijk niet alleen belangrijk dat de keuken past bij je smaak, maar ook dat de keuken praktisch is. Denk er bijvoorbeeld over na of je de wasbak en vaatwasser dicht bij elkaar wilt hebben. Zo hoef je niet met de natte vaat heel de keuken door. Houd er ook rekening mee dat de ruimte waar je kunt staan ruim genoeg is. Dat maakt het maken van heerlijke gerechten een stuk praktischer. Denk ook vast na over de indeling voor het servies, de pannen en het bestek. Het is namelijk handig als je overal goed bij kunt. Het is bijvoorbeeld handig als de pannenlade vlakbij de kookplaat is geplaatst. Zorg er dus ook voor dat je bij het inrichten van je nieuwe keuken alle spullen op de meest praktische plaats opbergt.

Keuken indeling bepalen

2. Keuken inrichten: elementen in de keuken op elkaar afstemmen

Een andere tip bij het uitkiezen en inrichten van een nieuwe keuken is dat je bepaalde elementen in de keuken op elkaar afstemt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de kraan en handvatten op elkaar zijn afgestemd. Zo is het niet mooi als je een zilveren kraan met gouden handvatten combineert. Wil je een achterwand bij de keuken plaatsen? Zorg dan dat deze ook goed bij de stijl van de keuken past.

Keuken elementen op elkaar afstemmen

3. Een keuken met een barretje

Wil je graag een bar in de keuken? Kijk dan welk type barretje het beste bij jouw wensen past. Zo zijn er twee type barretjes: een gesloten en een open bar. De gesloten bar is handig als je graag wat extra kastruimte wil in de keuken. In dit type bar kun je namelijk opbergruimte creëren met lades of kastjes. Een open bar voegt geen extra opbergruimte toe, maar geeft wel een ruimtelijk gevoel en is ideaal voor een kleinere keuken.

Keuken inrichten met een barretje

4. Je keuken inrichten met de online ontwerptool

Wil je jouw droomkeuken zelf vanuit huis ontwerpen? Maak dan gebruik van onze keuken ontwerptool. De online ontwerptool laat je kleuren, materialen en opstellingen uitproberen. Op deze manier visualiseer je jouw droomkeuken vanuit je eigen huis. Neem je ontwerp gerust mee tijdens een bezoek aan onze showroom.

Keuken ontwerp tool gratis

Meer praktische keuken inspiratie?

Wil je graag meer inspiratie op doen op het gebied van het praktisch inrichten van keukens? Ontdek dan meer keuken inspiratie of bekijk onze showroomkeukens. Wil je de mogelijkheden bespreken om al jouw wensen terug te laten komen in jouw droomkeuken? Bezoek dan eens onze showroom in Etten-Leur. Wil je er zeker van zijn dat één van onze specialisten beschikbaar is? Maak dan van tevoren een afspraak.

Lees ook:

Deel: