Keuken inspiratie

Houtlook keuken ideeën voor een natuurlijke look in huis

Door: Deel:

De houtlook is populair om een warme en natuurlijke look toe te voegen in huis. In elke ruimte is het mogelijk om de houtlook toe te passen. Bijvoorbeeld in de woonkamer, slaapkamer of een badkamer met houtlook. Ook in de keuken zijn er verschillende mogelijkheden voor de houtlook in je interieur. Lees snel verder voor onze houtlook keuken ideeën.

Kies voor een houtlook keuken

De eerste mogelijkheid om houtlook toe te voegen in huis is om te kiezen voor een houtlook keuken. Wanneer je een nieuwe keuken gaat kopen, heb je vaak verschillende opties aan kasten, een werkblad of keukenapparatuur. Door te kiezen voor de perfecte combinatie aan materialen en kleuren bepaal je al een heel unieke keuken stijl voor jouw nieuwe keuken. Kom langs in onze showroom en bekijk bijvoorbeeld de showroom keuken houtlook of de landelijke rechte keuken met kastenwand.

Rechte keuken met kastenwand - Showroomkeukens - Maatwerk - Beda Houtlook keuken met kookeiland en kastenwand

Keuken achterwand in houtlook

Wil je geen complete houtlook keuken, dan geeft een stijlvolle keuken achterwand in houtlook al veel sfeer. Het is hierbij belangrijk om voor een hygiënische optie te gaan, omdat tijdens het koken de achterwand vaak vies wordt van opspattend vet en water. Houtlook tegels zijn dan een goede uitkomst voor de achterwand van de keuken. Hiermee creëer je die warme en natuurlijke uitstraling én is de keuken achterwand gemakkelijk schoon te houden. Bekijk gerust ook andere achterwand keuken ideeën.

Achterwand keuken ideeën houtlook achterwand keuken

Houtlook keuken tegels

De keukenvloer- en/of wandbekleding geven een belangrijke uitstraling aan de ruimte. Het is dan ook belangrijk dat je een duurzame optie kiest die voldoet aan je woonwensen. Naast de wand, kan ook de keukenvloer nat en vies worden. Daarom is een vuil- en waterafstotende keramische tegel met houtlook een duurzame optie voor de keuken. Met houtlook keuken tegels creëer je de juiste houtlook voor de keuken én heb je lang plezier van je keukenvloer en/of wand. Er zijn diverse soorten vloertegels en wandtegels verkrijgbaar.

keramische tegels met houtlook - bouwcenter nelemans Houtlook tegels visgraat - Nelemans

Houten keuken accessoires

Vooral bij landelijke keukens, komen veel keuken accessoires terug. Om meer warmte toe te voegen, kun je kiezen voor houten keuken accessoires zoals grote snijplanken, dienbladen, houten kratten, een kruidenrek of keukenhulpjes zoals spatels en pollepels. Er zijn diverse soorten hout die kunnen worden gebruikt voor keuken accessoires. Zo is er steigerhout, eikenhout, teakhout, maar ook andere natuurlijke materialen zoals bamboe, rotan en riet komen terug in de landelijke keuken. Denk naast de accessoires ook aan meubels, zoals een houten keukentafel, stoelen en/of krukken.

Beda keukens bij Bouwcenter Nelemans Landelijke keuken - Sensum

Meer houtlook keuken ideeën opdoen?

Wil je graag een gehele houtlook keuken kopen? Of misschien meer houtlook verwerken in je huidige keuken? We helpen je graag verder met een uitgebreid aanbod aan houtlook keukens en tegels. Maar ook voor houten kasten en deuren kun je bij ons terecht. Kom inspiratie opdoen in onze showroom in Etten-Leur en bekijk de mogelijkheden in het echt. Onze woonexperts geven je persoonlijk advies over hoe jij de warme en natuurlijke houtlook kunt toepassen in jouw huis. Neem contact op en maak een afspraak om er zeker van te zijn dat de specialisten tijd voor je hebben.

Lees ook:

Deel: