Badkamer inspiratie

Kleine badkamer inrichten – 8 tips

Door: Deel:

Bij kleine badkamers kan het soms lastig zijn om alle badkamerwensen te realiseren en in te passen in de beschikbare ruimte. Maar zelfs in een kleine badkamer is bijvoorbeeld een bad, inloopdouche en/of dubbele wastafels mogelijk. Hieronder geven we je 8 tips om jouw badkamer zo ruimtelijk mogelijk in te richten.

Jouw unieke wensen

Bedenk als eerste wat je allemaal wilt hebben in de badkamer. Wil je graag een bad, (inloop)douche en/of toilet? Hoeveel wastafels komen er? Denk bijvoorbeeld ook aan benodigde kasten en opbergruimte. Inventariseer de mogelijkheden en stel prioriteiten.

De indeling van de kleine badkamer

Wanneer je jouw wensen duidelijk hebt, kun je gaan nadenken over de indeling van het meubilair en sanitair. Kijk hierbij ook goed naar de beschikbare ruimte. Is er bijvoorbeeld een raam of schuine wand waar je rekening mee moet houden? Zo zou een douche onder een schuine wand niet altijd handig zijn, maar een bad onder een schuine wand werkt vaak wel.

Zorg voor genoeg licht

Genoeg licht doet een kleine kamer ruimtelijker ogen. Zorg ervoor dat er zoveel mogelijk daglicht naar binnen kan komen en vul het natuurlijke licht aan met goede badkamerverlichting. Kies voor lichte tegels op de wanden en vloer. Denk ook goed na over het gebruik van spiegels. Spiegels reflecteren namelijk de ruimte en het licht waardoor de badkamer nóg ruimtelijker lijkt.

Zwevende meubels en sanitair

Zwevende meubels en sanitair zijn populair en helpen mee aan het creëren van een ruimtelijke badkamer. Vooral in een strakke, moderne badkamer komen zwevende meubels vaak terug. Doordat de meubels en sanitair direct aan de muur worden bevestigd, creëer je niet alleen een prachtig interieur, maar is het ook erg praktisch om de ruimte schoon te maken. Een voorbeeld is de kleine badkamer met bad uit onze showroom collectie.

kleine badkamer met zwevende meubels - nelemans wooninspiratie

Wees creatief en combineer

De indeling van een kleine badkamer vraagt soms wat creativiteit, maar er is vaak ook veel mogelijk. Een voorbeeld hiervan is de marmerlook badkamer uit onze showroom, waarbij er een douche en toilet zijn geplaatst achter de achterwand van het bad. Hiermee heb je zowel een toilet, douche als bad. In onze showroom vind je ook een kleine badkamer met bad en douche waarbij het blad van het badkamermeubel doorloopt tot over het bad. Hiermee heb je extra ruimte om spullen neer te zetten en het zorgt voor een mooi geheel.

kleine badkamer met bad en douche - nelemans wooninspiratie

Denk aan de badkamer deuren

Naast traditionele openslaande deuren, zijn schuifdeuren nu ook erg populair én ruimtebesparend. Als binnendeur kun je kiezen voor een schuifdeur, maar ook de douchedeur kan schuivend worden gemaakt. Voor een extra ruimtelijk effect, kies voor een doorzichtige glazen douchedeur en/of wand. We helpen je graag met onze speciale maatwerk deuren.

Bad, douche of allebei?

Heb je geen ruimte voor een bad en een douche, maar zou je deze wel graag allebei in de kleine badkamer willen? Dan kun je kiezen om ruimte te besparen met een combinatie van een bad en een douche in één. Naast de bekende badkuip met douchekop erboven gemonteerd, heb je nu ook modellen baden met een (glazen) deur voor makkelijk in- en uitstappen in de douche.

Kasten en opbergruimte

Ook in een kleine badkamer kan er genoeg opbergruimte worden gecreëerd. Hierboven zie je al wat voorbeelden waarbij (zwevend) meubilair rondom wastafels en/of het bad wordt gemonteerd. Benut daarnaast de ruimte van jouw badkamer optimaal met een geschikte kast op maat of onze unieke maatwerk kasten.

Hoe ga jij jouw kleine badkamer inrichten?

Onze experts helpen graag met het ontwerpen en realiseren van jouw perfecte badkamer. Bekijk nu de diverse modellen van onze showroom. Daarnaast voldoen we met maatwerk compleet aan jouw unieke wensen en eisen. Neem contact op en kom langs in onze showroom in Etten-Leur voor persoonlijk advies en inspiratie.

Lees ook:

Deel: