Woonkamer inspiratie

Warme woonkamer inspiratie

Door: Deel:

Voeg warmte toe aan je woonkamer interieur en zorg voor een sfeervolle uitstraling. Welke interieur stijl je ook hebt, er is altijd een manier om warmte toe te voegen aan de ruimte. Zo kun je werken met warme materialen, kleuren, geuren en/of woonkamer accessoires. We geven je hieronder graag wat warme woonkamer inspiratie voor meer sfeer en warmte in huis.

Zachte stoffen in de woonkamer

Zachte stoffen doen het altijd goed wanneer je meer warmte wilt creëren in de woonkamer. Een sfeervol vloerkleed, zachte kussens of warme dekentjes zijn altijd een gezellige optie die je ook nog eens lekker warm houden. Varieer met stoffen zoals wol, linnen, katoen en/of velvet. Daarnaast voeg je met (sfeer)gordijnen ook warmte toe aan je interieur.

zachte stoffen - warme woonkamer inspiratiewarme woonkamer accessoires

Warme woonkamer kleuren

Warme kleuren geven al een hele andere uitstraling aan je woonkamer. Voorbeelden zijn terracotta, bruin, beige, geel, oranje, rood, roze en goud. Diverse warme kleuren kunnen terugkomen in een kleurtje op de muur, in je woonkamer meubels, of in verschillende woonkamer accessoires. Zo voeg je zelfs warmte toe aan een strakke en moderne woonkamer.

warme woonkamer kleuren roze woonkamer kleur

Combineer met natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals hout, bamboe, riet en rotan zorgen voor een warme en natuurlijke uitstraling in huis. Zo is het mogelijk om te kiezen voor houtlook op de wand of vloer, houten meubels of accessoires van hout. Ook bamboe, riet en rotan komen vaak terug in meubels en accessoires. Met rieten manden geef je je woonkamer een sfeervolle uitstraling en daarnaast berg je er alle spullen netjes in op.

natuurlijke materialen woonkamer hout in de woonkamer

Sfeervolle verlichting & rustgevende geuren

Vooral tijdens de donkere dagen is sfeervolle woonkamer verlichting belangrijk. Kies voor (dimbare) lampen met een warme gele gloed voor in hanglampen, staande lampen of schemerlampen. Een open haard of houtkachel geven veel warmte en sfeer. Maar met een aantal kaarsen kun je ook al veel gezelligheid in je woonkamer creëren. Denk naast de juiste verlichting ook aan een warme geuren in de woonkamer. Kies bijvoorbeeld voor geurkaarsen, geurstokjes, een diffuser of wierook. Hiermee heb je een warme uitstraling én een rustgevende geur in huis.

houtlook woonkamer woonkamer lampen

sfeervolle woonkamer verlichting

Ronde vormen in de woonkamer

Ronde vormen zorgen voor een zachte uitstraling in huis. Ook een strak en modern interieur is te combineren met ronde vormen voor een mooi contrast en een warmere look. Naast ronde meubels, zoals een ronde salontafel of kast, komen ronde vormen in de woonkamer ook terug in diverse accessoires en wanddecoratie.

ronde vormen woonkamer Ronde vormen woonkamer - Nelemans wooninspiratie

Zorg voor een thuisgevoel in je woonkamer

Creëer een uniek thuisgevoel in je woonkamer met persoonlijke accessoires. Hang foto’s van vroeger aan de muur of zet ze neer op de kast. Ook unieke souvenirs van vorige vakanties brengen mooie herinneringen terug en zorgen ervoor dat jij je helemaal thuis voelt in je woonkamer.

thuisgevoel warme woonkamer thuisgevoel woonkamer

Op zoek naar meer warme woonkamer inspiratie?

Lees voor meer interieur ideeën vooral verder op onze Woonkamer inspiratie blog. Ook nodigen we je graag uit in onze showroom in Etten-Leur. Hier bekijk je de nieuwste trends aan vloeren, tegels, (maatwerk) kasten en deuren. Daarnaast bekijk je hier ook onze showroom keukens en badkamers. Onze woonspecialisten geven je graag vrijblijvend advies. Maak nu een afspraak.

Lees ook:

Deel: