Woonkamer inspiratie

Vloer ideeën woonkamer

Door: Deel:

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer ideeën voor in de woonkamer? Dan zijn er veel verschillende soorten vloeren waaruit je kunt kiezen. Iedere vloer heeft zijn eigen uitstraling en voordelen. In deze blog ontdek je alles over vloeren voor in huis. Lees snel verder en laat je inspireren!

Vloer ideeën woonkamer: hout, PVC en laminaat

In houten vloeren, PVC en laminaat zit veel verschil. Wil je één van deze vloeren graag in huis? Dan is het goed om te kijken welke het beste in jouw woning past. Zo is een houten vloer heel erg mooi en ook nog eens makkelijk in onderhoud, maar hangt er vaak wel een prijskaartje aan. Daarom kiezen veel mensen vaak voor een meer budget alternatief als laminaat of PVC. PVC-vloeren zijn ideaal voor in een woonkamer waar veel in geleefd wordt. PVC-vloeren worden namelijk van kunststof gemaakt, waardoor deze vaak krasbestendig zijn en goed tegen een stootje kunnen. Ook gaan PVC-vloeren vaak lang mee en kun je er dus extra lang van genieten. Een ander idee is laminaat. Laminaat wordt gemaakt van geperste houtvezels. Laminaat vloeren zijn makkelijk te onderhouden en kun je vaak voor een goedkope prijs aanschaffen.

Vloerbedekking

Tegenwoordig zien we steeds minder huizen met vloerbedekking in huis. Steeds meer mensen kiezen voor een harde vloer. Toch heeft ook vloerbedekking zijn voordelen. Zo is het erg sfeervol in een huis. Natuurlijk is het ook lekker voor de voetjes, vooral als je iemand bent die niet graag schoenen draagt thuis. Wel is vloerbedekking lastiger te onderhouden. Wil je toch liever een houten vloer? Dan kun je ook altijd een lekker zacht kleed wegleggen.

Tegels voor de woonkamer

Heb je een groot huis? Dan is het misschien een goede keuze om tegels te leggen. Een tegelvloer wordt vaak afgewisseld met andere zachte ondergronden als vloerbedekking of kleden. Dit om de ruimte meer sfeer te geven. Kies voor donkergrijze, beige, lichtgrijze, taupe of bruine tegels voor in huis. Deze kleur woonkamer tegels zijn makkelijk te combineren met andere kleuren en andere meubels in huis.

Meer vloer ideeën voor jouw huis

Wil je meer inspiratie op doen op het gebied van wonen? Ontdek dan meer woonkamer inspiratie. Wil je bekijken wat de beste vloer is voor bij jou in huis? Kom ideeën opdoen en laat je adviseren door onze experts in de showroom in Etten-Leur. Maak van tevoren een afspraak om er zeker van te zijn dat één van onze specialisten beschikbaar is.

Lees ook:

Deel: