Woonkamer inspiratie

Ronde vormen in de woonkamer

Door: Deel:

Ronde vormen in de woonkamer is een trend die niet meer is weg te denken. Rechte lijnen worden vervangen door ronde vormen die de woonkamer een eigentijdse look en een speels effect geven. Wil je weten hoe je deze trend in jouw huis kunt toepassen? Lees dan snel verder en laat je inspireren!

Wist je al dat ronde vormen in de woonkamer een positiever effect hebben op je gemoedstoestand dan rechte hoeken? We voelen ons dus meer op ons gemak als we omringd worden door deze vormen. Hierbij kun je ronde vormen op veel verschillende manieren terug laten komen. Zo zijn er allerlei ronde meubels en accessoires verkrijgbaar. Deze vormen worden vaak gecombineerd met elementen die een statige uitstraling hebben. Doe dit bijvoorbeeld door een rond vloerkleed onder een rechthoekige bank te leggen. Dit zorgt voor een mooi contrast in de woonkamer.

Ronde meubels

Bijna alle meubels zijn in ronde varianten verkrijgbaar. We zien vaak ronde tafels en – stoelen. Uitzonderlijker zijn ronde fauteuils en ronde kasten. Toch zijn hier ook een aantal mooie designs van. Deze geven je woonkamer een unieke uitstraling.

Cirkelachtige lampen

We zien steeds vaker ook lampen met cirkelachtige vormen in de woonkamer. Deze lichtbronnen vallen direct op en zijn een echte eyecatcher in de ruimte.

Combineren met accessoires

Laat de ronde vormen ook terugkomen in je accessoires. Zo zijn dit soort vloerkleden helemaal in. Leg deze onder een cirkelachtige tafel of doorbreek juist de rechte lijnen van de bank. Vergeet ook de bijpassende spiegels niet. Deze staan erg mooi in de woonkamer. Probeer eens meerdere ronde spiegels met elkaar te combineren. Andere accessoires zijn natuurlijk ronde vazen, kussens of een mooie poef.

Ronde muurschildering

Ben je inmiddels helemaal gek op ronde vormen? Misschien is het dan echt iets voor jou om te spelen met ronde vormen op de muur. Schilder een ronde vorm op de muur in een mooie opvallende kleur. Je kunt hier veel verschillende kanten mee op. Probeer het een keer uit!

Meer nieuwe woonkamer inspiratie?

Wil je meer inspiratie op doen op het gebied van wonen? Ontdek dan meer woonkamer inspiratie. Heb je net je woonkamer vernieuwd en is keuken of badkamer ook aan vernieuwing toe? Ontdek dan meer keuken inspiratie en badkamer inspiratie. Breng ook eens een bezoekje aan onze showroom in Etten-Leur. Wil je er zeker van zijn dat één van onze specialisten beschikbaar is? Maak dan van tevoren een afspraak.

Ook leuk om te lezen:
Creëer een thuisgevoel in je nieuwe woonkamer
Kleine woonkamer industrieel inrichten: 4x inspiratie
Vloer ideeën woonkamer

Deel: