Woonkamer inspiratie

De perfecte woonkamer deur – 5 ideeën

Door: Deel:

De woonkamer deur is een belangrijk element in het interieur van je woning. Deuren die aansluiten bij jouw ideale woonstijl geven dan ook meteen de juiste uitstraling aan de ruimte. Ga je je woonkamer renoveren, of is je woonkamer deur toe aan een nieuwe look? Dan helpen wij je graag met een dosis inspiratie en tips. Hieronder geef ik je een aantal ideeën voor nieuwe deuren die helemaal aansluiten bij jouw unieke interieur.

1. De industriële woonkamer deur voor een stoere look

Zwarte deuren geven een industriële look aan de woonkamer. Erg populair zijn glazen deuren gecombineerd met zwart hout of staal voor een ruimtelijk en industrieel effect. Deze komen dan ook vaak voor bij een industriële interieur stijl. Wil je net iets anders dan een zwarte deur met doorzichtig glas? Kies dan voor een deur in een andere kleur. Witte of grijze deuren in de woonkamer geven bijvoorbeeld een klassieke touch. Voor het glas zijn er ook meerdere opties, zoals bijvoorbeeld matglas of rookglas.

2. Een houten woonkamer deur voor een natuurlijke look

Een houten deur brengt een natuurlijk effect in je interieur. Een mooi voorbeeld van een populaire houten deur is de schuifdeur. Een schuifdeur is een echte eyecatcher in je woonkamer en hiermee kun je helemaal losgaan met de kleur, het handvat en de rails van de deur. Een voordeel van de schuifdeur is dat je de deur naar de zijkant schuift. Hierdoor is het niet alleen een erg mooie, maar ook een ruimtebesparende deur. Ideaal dus voor zowel grote als kleinere ruimtes!

3. Geef je huidige woonkamer deur een make-over

Minimalistische witte binnendeuren geven een strak effect en een moderne look. Ben je inmiddels uitgekeken op je huidige deuren? Geef deze dan een opknapbeurt! Vervang je deurbeslag en klinken voor een nieuwe look of kleur. Wil je graag een industriële look, kies dan voor zwarte deurklinken en -beslag. Voor een klassiek interieur kun je kiezen voor messing of goudkleurige klinken op je woonkamer deuren. Je zou eventueel ook de gehele deur en het deurkozijn kunnen verven. Afhankelijk van welke stijl je mooi vind, kun je kiezen om de woonkamer deuren te verven in bijvoorbeeld zwart, grijs of een mooie pastelkleur.

4. Openslaande deuren naar de tuin

Grenst jouw woonkamer aan de tuin? Dan zijn openslaande deuren naar de tuin een mooie optie om een ruimtelijk gevoel te creëren. Op mooie dagen sla je gemakkelijk je woonkamer deuren open en creëer je hiermee letterlijk wat meer ruimte. Er zijn verschillende opties, bijvoorbeeld dubbele deuren die naar buiten openslaan, schuifpuien of compleet glazen schuifwanden.

5. Maatwerk deuren

Heb jij specifieke wensen of speciale afmetingen waarin je deur moet worden gemaakt? Dat is bij Bouwcenter Nelemans geen enkel probleem. We helpen je graag met het ontwerpen en ontwikkelen van jouw deur op maat. Daarnaast hebben we ook maatwerk kasten. Wil jij dus graag een (inbouw)kast met of zonder deuren in de woonkamer, dan maken we deze graag voor je op maat. Hierdoor maak je met de deur en/of kast efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte.

Weekamp deuren bij Bouwcenter Nelemans

Bij Bouwcenter Nelemans bieden we diverse soorten deuren, waaronder Weekamp deuren, Skantrae deuren en Hörmann deuren. Voor de woonkamer, biedt Weekamp bijvoorbeeld prachtige industriële binnendeuren. Voor een klassieke stijl, zijn er ook ook diverse witte binnendeuren van Weekamp. Bekijk gerust ons aanbod aan deuren of maatwerk deuren. Ook nodigen we je graag uit om een afspraak te maken in de showroom. Hier bekijk je verschillende deuren in het echt en laat je je persoonlijk adviseren door onze woonexperts.

weekamp deuren bij bouwcenter nelemans

Meer woonkamer (deuren) inspiratie opdoen?

Lees dan verder bij onze Woonkamer inspiratie of bekijk de rest van de Wooninspiratie blog. Hier geven we je graag meer ideeën, tips en inspiratie voor de inrichting van jouw huis en interieur.

Lees ook:

Deel: