Woonkamer inspiratie

Kleine woonkamer industrieel inrichten: 4x inspiratie

Door: Deel:

Wil je jouw kleine woonkamer industrieel inrichten? Het industriële interieur is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populaire keuze voor vele mensen. En dat vinden wij niet gek, want het robuuste, stoere en stijlvolle karakter is echt tof. Ook in de woonkamer wordt industrieel steeds vaker toegepast. In deze blog deel ik 4 inspiratievolle tips voor het inrichten van de kleine woonkamer.

1. Kleuren en materialen

Je creëert pas echt een industrieel interieur wanneer je voor de juiste kleuren en materialen kiest. Qua kleuren is donker, zwart en donkergrijs, gecombineerd met wit een goede optie. Daarnaast is het gebruik van steenstrips ook populair om de basis uitstraling van jouw woonkamer industrieel te maken. Als je een kleien woonkamer hebt, is het toepassen geen probleem. Let wel op dat je door het donkere kleurgebruik de perceptie van de kamer niet kleiner maakt.

Stoere materialen, zoals beton(look), ijzer en metaal zijn de basis van het industriële karakter. Let er dus op dat je met het kiezen van het meubilair, vloer, wanden, deuren en kasten rekening houdt met deze materialen. Vind je het prettiger om ook wat warmte in je kleine woonkamer te realiseren? Kies dan voor subtiele warme tinten. Hierbij is een populaire keuze houtlook of lichte (wit of taupe) meubilair.

Meer woonkamer inspiratie opdoen? Lees dan eens onze blog: vloer ideeën woonkamer

2. Verlichting: niet te robuust!

Vind jij industriële verlichting ook zo tof? De fabrieksachtige uitstraling van zowel vloer- als wandlampen geven je kleine woonkamer direct een stoere uitstraling. Robuust is populair en we raden aan om qua verlichting te gaan voor niet te robuust. Kies je grote robuuste lampen, dan heeft dat een negatief effect op jouw kleine woonkamer. Gelukkig is er voor zowel vloer- als wandlampen voldoende keuze op het gebied van stoere maar subtiele industriële lampen.

Tip: Bekijk meer woonkamer ideeën voor een nieuwe look.

3. Kies de juiste deuren

Een kleine woonkamer industrieel inrichten doe je met stoere woonkamer deuren. Zowel houten (schuif)deuren als metalen of metaal(look) deuren zijn een goede optie. Wil je jouw woonkamer groter laten lijken? Kies dan voor een stalen deur met glas. Hierdoor lijkt het op een open doorgang naar je hal, keuken of andere ruimte. Hieronder vind je een mooi voorbeeld.

woonkamer deuren - schuif

4. Tafels, stoelen, banken en accessoires

Uiteraard krijgen wij er geen genoeg van om de totaalplaatjes te zien van een volwaardig industrieel interieur. Om je te helpen met het inrichten delen we graag nog een aantal voorbeelden in deze blog. Er zijn namelijk op het gebied van tafels, stoelen, banken en accessoires zoveel mogelijk.

Kleine woonkamer industrieel inrichten: wanneer start jij?

Ben je klaar om jouw kleine woonkamer industrieel in te richten? Voor de vloer, deuren, kasten en/of tegels helpen onze specialisten je graag verder. In onze showroom in Etten-Leur vind je allerlei soorten opties, die je in het echt kunt ervaren. Daarnaast helpen we je graag, indien nodig, met een maatwerk kast of maatwerk deuren. We helpen je graag om de basis van jouw industriële interieur te realiseren. Wil je meer wooninspiratie opdoen? Lees dan eens onze blog: voordelen van kasten op maat in de woonkamer.

Je bent van harte welkom om zonder afspraak langs te komen in onze showroom. We hebben voldoende parkeergelegenheid en de bus stopt voor onze ingang. Bekijk van te voren wel even onze openingstijden. Heb je behoefte aan specifiek advies? Maak dan van te voren een afspraak. Zo weet je zeker dat één van onze specialisten beschikbaar is voor uitgebreid advies.

Lees ook:

Deel: