Woonkamer inspiratie

Kasten op maat in de woonkamer; de voordelen

Door: Deel:

Kasten op maat in de woonkamer zijn ideaal voor opslagruimte en extra sfeer. De woonkamer is een belangrijke ruimte in het huis, zo niet de meest gebruikte ruimte. Je wilt dan ook dat de ruimte overzichtelijk blijft. De juiste kasten helpen je om spullen netjes op te bergen. Daarnaast creëer je met de juiste kasten de perfecte sfeer in de woonkamer. Ik geef je graag een aantal voordelen van van kasten op maat in de woonkamer.

Uniek en met een eigen karakter

Elke kast op maat is uniek! Wat vind jij mooi, wat past er in jouw interieur en waarvoor gaat de kast gebruikt worden? Al deze elementen geven jouw kast een eigen karakter en zorgen ervoor dat je een uniek exemplaar in de woonkamer krijgt. Voorbeelden van kasten op maat zijn inloopkasten, inbouwkasten en losstaande kasten. Iedere soort kast heeft een eigen voordeel. Zo geven inloopkasten je veel extra kastruimte. Inbouwkasten worden in de muur gebouwd, waardoor er optimaal gebruik wordt gemaakt van de ruimte. Wanneer een inbouwkast niet mogelijk is, wordt er vaak voor een grote losstaande kast op maat in de woonkamer gekozen.

Kast op maat in de woonkamer aansluitend bij jouw interieur

Een kast in de woonkamer wordt passend bij jouw interieur ontworpen. Heeft jouw woning een industriële inrichting, strak en modern of toch meer landelijk? Vind je een houten kast mooi, een hoogglans witte kast of misschien een combinatie van verschillende stijlen? De kasten op maat kunnen in verschillende materialen, kleuren en stijlen gemaakt worden. Deze kunnen dus helemaal afgestemd worden op jouw unieke interieur.

Bepaal zelf de functie(s) van de kast

Belangrijk is het uiterlijk, maar zeker ook de functie van de kast. Een woonkamer wordt vaak multifunctioneel gebruikt. Van kijken naar je favoriete tv-programma en in alle rust genieten van een boek tot aan spelende kinderen en eten met familie en vrienden. Ook is niet elke ruimte hetzelfde. Hoeveel ruimte is er beschikbaar en hoeveel opbergruimte heb je nodig? Met een kast op maat is het grote voordeel dat je verschillende functies kan combineren en de ideale kast geheel zelf kan samenstellen. Hierdoor bereik je optimale mogelijkheden aan opbergen en wordt de beschikbare ruimte optimaal benut.

Ruimte optimaal benutten met maatwerk kasten

Met een maatwerk kast kan je de beschikbare ruimte in de kamer optimaal benutten. Bepaal de plaats in de kamer waar er ruimte is om een kast te plaatsen en laat het ontwerp daarop aanpassen. Samen met de gewenste functie(s) van de kast kan een ideale indeling gemaakt worden. Met maatwerk kasten heb je de ultieme keuzevrijheid uit verschillende opties. Voorbeelden hiervan zijn kasten met open vakken, glaswerk ervoor of diverse soorten kastdeuren. Diverse opties aan schuifdeuren, klapdeurtjes, scharnieren, grepen en ga zo maar door; alles is mogelijk!

Kast op maat in de woonkamer en/of een andere kamer?

Het is mogelijk om elke kast op maat te laten maken. Niet alleen voor de woonkamer is een kast op maat ideaal, ook voor bijvoorbeeld de slaapkamer, werkkamer en zolder zijn er oneindig veel mogelijkheden. Benieuwd naar deze mogelijkheden? Bezoek onze Woon- en Lifestyle showroom in Etten-Leur waar je uiteenlopende mogelijkheden aan kasten, deuren, keukensbadkamers, tegels of vloeren kunt bekijken. Wil je er zeker van zijn dat een van onze specialisten uitgebreid de tijd voor je heeft, maak van vooraf een afspraak.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees dan een van onze andere Wooninspiratie blogs:

Deel: