Woonkamer inspiratie

Kasten op maat in de woonkamer; de voordelen

Door: Deel:

Kasten op maat in de woonkamer zijn ideaal voor opslagruimte en extra sfeer in de kamer. De woonkamer is een belangrijke ruimte in het huis, zo niet de meest gebruikte ruimte in huis. Je wil dan ook niet deze kamer rommelig oogt, maar vooral overzichtelijk blijft. Ik geef je graag een aantal voordelen van van kasten op maat in de woonkamer. Want kasten op maat zijn in de slaapkamer, de werkkamer en de zolder vaak gebruikelijk, maar in de woonkamer nog in mindere mate. Dat is niet helemaal terecht.

Uniek en met een eigen karakter

Elke kast op maat is uniek! Wat vind jij mooi, wat past er in jouw interieur en waarvoor gaat de kast gebruikt worden? Al deze elementen geven jouw kast een eigen karakter en zorgen ervoor dat je een uniek exemplaar in de woonkamer krijgt.

Aansluitend bij jouw interieur

Een kast in de woonkamer wordt passend bij jouw interieur ontworpen. Heeft jouw woning een industriële inrichting, strak en modern of toch meer landelijk. Vind je een houten kast mooi, een hoogglans witte kast of misschien een combinatie van verschillende stijlen? De kasten op maat kunnen in verschillende materialen, kleuren en stijlen gemaakt worden. Deze kunnen dus helemaal afgestemd worden op jouw interieur.

 

Bepaal zelf de funtie(s) van de kast

Belangrijk is het uiterlijk, maar zeker ook de functie van de kast. Een woonkamer wordt vaak multifunctioneel gebruikt. Van kijken en naar je favoriete tv programma en in alle rust genieten van een boek tot aan spellende kinderen en eten met familie en vrienden. Heb je hiervoor een boekenkast, een tv-meubel of een opbergkast nodig? Het is mogelijk om een kast een enkele functie te geven. Maar met een kast op maat is het grote voordeel dat je ook verschillende functies kan combineren en de ideale kast kan samenstellen die voor jou van alle gemakken is voorzien.

Ruimte optimaal benutten met kasten op maat

Met een kast op maat kan je de beschikbare ruimte in de kamer optimaal benutten. Bepaal de plaats in de kamer waar er ruimte is om een kast te plaatsen en laat het ontwerp daarop aanpassen. Samen met de gewenste functie(s) van de kast kan een ideale indeling gemaakt worden. Een tv meubel met planken voor decoratie en dichte kasten voor de opslag van spullen of een kast met een open gedeelte voor de favoriete boeken en een dicht gedeelte voor het speciale servies, alles is mogelijk!

 

Elke kast op maat laten maken

Verder is het mogelijk om elke kast op maat te laten maken. Niet alleen voor de woonkamer is een kast op maat ideaal, ook voor bijvoorbeeld de slaapkamer, werkkamer en zolder zijn er oneindig veel mogelijkheden. Benieuwd naar deze mogelijkheden? Kom langs in onze showroom in Etten-Leur. Wil je er zeker van zijn dat een van onze specialisten uitgebreid de tijd voor je heeft, maak van vooraf een afspraak.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees dan een van onze andere wooninspiratie-blogs. Of bezoek onze woon- en lifestyle showroom met keukens, badkamers, tegels, vloeren of deuren.

 

Deel: