Woonkamer inspiratie

Inspiratie: de moderne retro woonkamer

Door: Deel:

Een retro sfeer in huis is helemaal terug! De moderne retro woonkamer kenmerkt zich door een strakke inrichting afgewisseld met retro kleuren, patronen en accessoires. Zowel felle kleuren als aardse tinten kunnen terugkomen, waardoor binnen elke interieur stijl een retro look kan worden toegevoegd.

Retro kleuren woonkamer

Een retro look in de woonkamer kenmerkt zich aan vrolijke en felle kleuren, zoals okergeel, bordeauxrood, feloranje en donkerbruin. Vaak worden er een aantal verschillende kleuren met elkaar gecombineerd tot een vrolijke stijl. Donkerblauw en -groen geven een luxueuze look. Voor een rustgevende uitstraling, kun je kiezen voor witte wanden en/of vloeren waarbij je kleurrijke retro accessoires en houten meubels toevoegt aan het interieur. De warme uitstraling van hout kan namelijk niet ontbreken binnen een moderne retro woonkamer.

Retro accessoires woonkamer

De kunst aan de muur is een belangrijk element voor een retro stijl woonkamer. Vrolijke schilderijen, stijlvolle posters en behang met een grafische print zorgen voor creativiteit en persoonlijkheid in je interieur. Focus je daarnaast op retro accessoires in de woonkamer. Zorg bijvoorbeeld voor authentieke kandelaren, vaasjes en/of lampen. Of zet bijvoorbeeld een platenspeler of oude radio neer met een collectie platen.


Retro bank woonkamer

In een ruimte als de woonkamer, kun je met een retro bank al meteen een moderne retro stijl creëren. Retro banken hebben een opvallend kleurtje of een opvallend patroon bekleding. Natuurlijk staat een strakke grijze of bruine bank ook erg mooi binnen een moderne retro stijl. Voeg sierkussens in vrolijke printjes toe voor een retro accent in je moderne woonkamer.

Vloer- en wandkleden

Ook een vloerkleed voegt gemakkelijk de juiste retro sfeer toe aan de woonkamer. Er zijn diverse designs waardoor er altijd een retro vloerkleed te vinden is die past binnen jouw interieur. Naast vloerkleden, zijn ook kleden tegen de wand populair in een moderne retro woonkamer. Vooral wanneer je de wanden wit laat, voeg je met een retro wandkleed toch extra sfeer toe aan je moderne retro woonkamer.


Retro kast woonkamer

Bij retro kasten in de woonkamer kun je denken aan materialen zoals hout en rotan. Deze kasten kunnen tweedehands zijn maar er zijn ook veel nieuwe kasten in retro stijl te vinden. Warme bruine kleuren en ronde vormen komen terug in een retro interieur. Wil je liever een industriële retro woonkamer, kies er dan voor om hout te combineren met staal, koper en/of ijzer. Bijvoorbeeld een houten tafel met stalen onderstel of een houten kast met zwart stalen grepen en poten.Meer moderne retro woonkamer ideeën opdoen?

Voor meer trends en Woonkamer inspiratie, lees verder op onze Wooninspiratie blog. Ook ben je van harte welkom in onze Woon- en lifestyle showroom in Etten-Leur. Hier hebben we diverse showroom keukens, badkamers, kasten, tegels, vloeren en deuren. Met maatwerk zorgen we ervoor dat jij de perfecte stijl in huis realiseert. Neem nu contact op en maak een afspraak voor vrijblijvend advies van onze woonspecialisten.

Lees ook:

Deel: