Woonkamer inspiratie

Creëer een thuisgevoel in je nieuwe woonkamer

Door: Deel:

Heb je je nieuwe woonkamer ingericht met meubels of heb je een vloer laten leggen? Dan kan het zijn dat je je niet meteen thuis voelt in je nieuwe woonkamer. Helemaal wanneer je alles in je woonkamer in één keer vervangt, kan dat je een soort van “showroom-gevoel” geven. Je woonkamer voelt nog niet als je eigen huis en je hebt nog steeds het gevoel dat je in een winkel staat. Ik deze blog geef ik je een aantal tips hoe je van dit gevoel af kunt komen, zodat je je helemaal thuis gaat voelen in je nieuwe woonkamer.

Maak het huiselijk met accessoires

Om je nieuwe woonkamer meer sfeer te geven en het huiselijker te maken kun je verschillende accessoires toevoegen aan je interieur. Leg bijvoorbeeld een vloerkleed neer. Dit geeft een warme uitstraling en zorgt er ook voor dat de woonkamer minder galmt. Ook is een vloerkleed lekker zacht voor je voeten. Trek dus lekker bij thuiskomst de schoenen uit. Verder kun je je woonkamer aankleden met bijvoorbeeld vazen, sierkussens, schalen en kleedjes.

nieuwe-woonkamer-inspiratie

Maak het persoonlijk

Geef persoonlijke spulletjes met een verhaal een extra mooi plekje. Dit kunnen dierbare souvenirs, bijzondere vondsten, foto’s of speciale cadeaus zijn. Plaats bijvoorbeeld een bijzonder souvenir onder een mooie stolp. Cluster je mooie spulletjes zodat het niet te druk wordt. Ook een schilderij met een bijzonder verhaal kun je op een mooie plek aan de muur hangen. Ook dat zorgt ervoor dat je huis minder galmt. Plaats foto’s met een fijne herinnering in fotolijstjes die goed bij je interieur passen. Zo kun je kiezen voor lijstjes met een gouden rand als echte eyecatcher.

Nieuwe woonkamer wand inspiratie

Plaats verse planten en bloemen

Naast persoonlijke woonaccessoires kunnen bloemen en planten ook veel doen voor de sfeer in huis. Ze stralen namelijk letterlijk en figuurlijk leven uit. Ze zorgen dus voor leven in de brouwerij. Varieer kleine planten met grote planten. Ook deze kun je clusteren voor een leuk effect. Vul je vazen met verse en kleurrijke bloemen.

Planten en jouw nieuwe woonkamer

Maak het gezellig met verlichting

Goede verlichting doet veel voor de sfeer in de nieuwe woonkamer. Licht dat van boven komt is vaak minder gezellig. Vooral spotjes zijn vaak erg fel. Kies daarom voor bijvoorbeeld meerdere schemerlampen en combineer dit met een staande lamp. Deze lampen geven vaak warmer licht af en zorgen voor een betere sfeer in de ruimte. Wil je het ’s avonds helemaal gezellig maken? Steek dan een aantal kaarsen aan. Plaats bijvoorbeeld een schaal met verschillende kaarsen op de salontafel. Wissel waxinelichtjes af met lange smalle kaarsen en lage brede kaarsen. Ook kun je lange smalle kaarsen in een kandelaar zetten. Ook geurkaarsen kunnen extra sfeer aan de ruimte geven. Let er wel op dat je niet te veel geurkaarsen met verschillende geuren tegelijkertijd aansteekt, dit kan gaan stinken.

Gezellige woonkamer verlichting

Meer nieuwe woonkamer inspiratie?

Wil je meer inspiratie op doen op het gebied van wonen? Ontdek dan meer woonkamer inspiratie. Heb je net je woonkamer vernieuwd en is keuken of badkamer ook aan vernieuwing toe?  Ontdek dan meer keuken inspiratie en badkamer inspiratie. Breng ook eens een bezoekje aan onze showroom in Etten-Leur. Wil je er zeker van zijn dat één van onze specialisten beschikbaar is? Maak dan van tevoren een afspraak.

Ook leuk om te lezen:

Deel: