Woonkamer inspiratie

5x gezellige woonkamer

Door: Deel:

Inspiratie nodig voor een gezellige woonkamer? De woonkamer is een ruimte waar je na je lange werkdag volledig wilt kunnen ontspannen. Het is dan belangrijk dat je woonkamer de juiste sfeer heeft en de juiste ontspanning biedt. Met deze woonkamer inspiratie geef ik je een aantal tips hoe je van de woonkamer de perfecte relax plek kunt maken. Lees dus snel verder en laat je inspireren!

Kies de juiste kleuren als woonkamer inspiratie

Kleuren hebben veel invloed op de sfeer van de woonkamer. Combineer zachte kleuren met warme kleuren. Aardetinten zijn perfect voor als je rust in de woonkamer wilt creëren. Felle kleuren lijden vaak af dus probeer deze te vermijden. Wil je toch iets meer kleur in de ruimte? Voeg dan kleuraccenten toe, maar zorg ervoor dat dit past bij de rest van het interieur. Laat de kleur van de muren het liefst wit.

Comfortabele banken en stoelen

De bank of een heerlijke stoel zijn misschien wel de belangrijkste aspecten in de woonkamer. Hier moet je je heerlijk in kunnen ontspannen. Investeer dus in een goede en comfortabele bank of stoel. Koop deze dan ook het liefst in de winkel zodat je hem kunt testen. Natuurlijk is het ook mooi als de bank of stoel niet alleen lekker zit, maar ook nog eens in je interieur past. Hoe fijn is het als je ook je benen kunt laten rusten op een bijpassende poef? Leg een aantal fijne kussens op de bank en leg een dekentje neer die je lekker over je heen kunt gooien als het wat kouder wordt.

Gezellige woonkamer: ga voor goede verlichting

De verlichting in de woonkamer is altijd erg sfeerbepalend. Zorg dus voor de juiste verlichting. Gooi overdag de gordijnen open en laat het daglicht zo veel mogelijk binnen komen. Daglicht zorgt namelijk voor ontspanning. In de avond is het belangrijk dat je de juiste lampen aan kunt zetten. Schaf lampen aan die je kunt dimmen. Zo kun je de sfeer van de ruimte bepalen. Voor extra sfeer kun je gezellige kaarsjes aansteken.

Creëer rust hoekjes in de woonkamer

De zithoek bij de TV is vaak de centrale plek in de gezellige woonkamer. Heerlijk om TV te kijken en samen met je gezin gezellige avonden te hebben. Echter kan het ook lekker zijn om je even terug te trekken in een ander hoekje. Maak een knusse zithoek met een heerlijke stoel of met een bankje. De perfecte plek om zo’n hoekje te maken is bij het raam. Kijk lekker naar buiten onder het genot van een kop koffie of lees een fijn boek. Afhankelijk van hoe je je voelt kun je kiezen waar je gaat zitten.

‘Urban jungle’ in je woonkamer

Planten mogen in een gezellige woonkamer niet ontbreken. Ze zijn niet alleen mooi, ze helpen je ook ontspannen. Ook zijn er platen met een luchtzuiverende werking. Wil je ook een heerlijke natuurlijke geur in de woonkamer? Dan kun je lavendel wegzetten, de geur van deze plant werkt kalmerend.

Toe aan meer woonkamer inspiratie?

Wil je meer inspiratie opdoen op het gebied van wonen? Bekijk dan vooral onze woonkamer inspiratie. Heb je net je woonkamer vernieuwd en is de keuken of badkamer ook aan vernieuwing toe? Ontdek dan meer keuken inspiratie en badkamer inspiratie bij Nelemans. Met een bezoek aan onze showroom in Etten-Leur doe je nog meer wooninspiratie op en adviseren onze specialisten je graag. Neem gerust contact op en maak een afspraak met onze woonspecialisten.

Lees ook:

Deel: