Slaapkamer ideeën

Slaapkamerinspiratie: gemakkelijk een extra slaapkamer creëren

Door: Deel:

Woon je gelukkig in je huidige huis, maar mis je een extra slaapkamer? Dan hoef je niet direct te verhuizen. Je kunt namelijk op veel verschillende manieren een extra slaapkamer in huis creëren. In deze blog geef ik je een aantal tips hoe je goedkoop en gemakkelijk kunt doen. Lees dus snel verder en laat je inspireren!

Gemakkelijk een extra slaapkamer creëren: de zolder

De zolder kan een ideale plek zijn voor een extra slaapkamer. Je kunt vaak gemakkelijk je muffe en donkere zolder omtoveren tot een fijne slaapkamer. Heb je een erg ruime zolder? Dan kun je hier misschien zelfs wel twee slaapkamers creëren. De gemakkelijkste manier om van je zolder een slaapkamer te maken is om een dakkapel te plaatsen. Hiermee zorg je niet alleen voor meer ruimte, maar ook voor een betere lichtinval. Een andere optie is om te gaan voor een nokverhoging. Hiermee maak je de ruimte niet alleen groter, maar ook hoger. Heb je een woning met een plat dak? Dan kan een dakopbouw wellicht een goede optie zijn. Hiermee creëer je een geheel nieuwe etage bovenop je woning.

Wil je meer inspiratie voor een slaapkamer op zolder? Lees dan eens onze blog: 4x Inspiratie slaapkamer op zolder.

Garage

Heb je een garage aan huis? Dan kun je hier een fijne slaapkamer van maken. Om van de garage een slaapkamer te maken, moet je wel wat aanpassingen doen. Zo is er in de garage geen lichtinval. Dit kun je op verschillende manier creëren. Zo kun je de garagedeur verwijderen en vervangen voor een muur met ramen erin. De garagedeur vervangen voor een glazen pui is ook een goede optie. Wil je ervoor zorgen dat je later de slaapkamer altijd nog naar een garage kunt terug veranderen? Dan zijn er ook geïsoleerde openslaande garagedeuren verkrijgbaar waarin je mooie ramen kunt verwerken. Of maak een zolder in de garage en richt hier een mooie slaapkamer in. Goede isolatie in de garage is belangrijk als je hier fijn wilt kunnen slapen.

Kamer opsplitsen

Heb je een hele grote slaapkamer in huis? Dan zou je deze kamer kunnen opsplitsen en er een slaapkamer bij maken. Een slaapkamer hoeft namelijk niet meteen erg groot te zijn. Je hoeft er vaak alleen in te slapen. Splits de kamer gemakkelijk en goedkoop met een scheidingswand. Een andere manier om de ruimte te scheiden is door een schuifdeur te plaatsen of gordijn op te hangen die de ruimte afschermen.

Vide slaapkamer ideeën

Heb je een vide in huis? Dan is het een leuk idee om hier een extra slaapkamer van maken. Heb je geen vide in huis, maar zou je dit wel graag willen voor een extra slaapkamer? Dan kun je zelf een vide slaapkamer bouwen of laten bouwen. Zorg er wel voor dat je plafond hier hoog genoeg voor is. Onze woonexperts adviseren je hier graag over.

Ga jij een extra slaapkamer creëren in je huis?

Wil je graag nog meer inspiratie voor de slaapkamer? Ontdek dan hier de nieuwste slaapkamer ideeën. Breng ook eens een bezoekje aan onze showroom in Etten-Leur. Wil je er zeker van zijn dat één van onze specialisten beschikbaar is? Maak dan van tevoren een afspraak.

Lees ook:

Deel: