Slaapkamer ideeën

Luxe slaapkamer inspiratie

Door: Deel:

Welke slaapkamer stijl je ook hebt of wilt creëren in huis, er is altijd een luxueuze look aan te brengen in de ruimte. Hieronder geven we je luxe slaapkamer inspiratie voor een chique uitstraling. Of je nu gaat renoveren of alleen nieuwe slaapkamer accessoires koopt, we helpen je graag met het toevoegen van een vleugje luxe aan de slaapkamer.

De moderne slaapkamer

Het meest kenmerkende van een moderne slaapkamer, wat ook meteen luxe uitstraalt, is de strakke afwerking en uitstraling. Alle spullen zijn netjes opgeborgen en de kamer ziet er opgeruimd uit. Luxe slaapkamer kasten zijn hierin een belangrijk element. Een maatwerk kast sluit perfect aan bij de beschikbare ruimte. Met een moderne inbouwkast creëer je een moderne look en berg je alle spullen netjes op. Of laat bijvoorbeeld de kast om het bed heen bouwen. Voeg een aantal spotjes toe voor sfeervolle verlichting in de moderne slaapkamer.

luxe inbouwkast slaapkamer
luxe inloopkast slaapkamer

Luxe slaapkamer met bad

Het bed is natuurlijk een onmisbaar element van de slaapkamer. Vaak komt een groot en/of hoog bed terug in een luxe slaapkamer. Voor een extra luxe effect, kun je ook een slaapkamer met bad maken. Zo kun je een vrijstaand bad in de ruimte plaatsen of denk aan een schuifwand met daarachter een badkamer. Of nog luxer: een vrijstaand bad in de slaapkamer met daarnaast een luxe inloopkast. Dit past binnen elke interieurstijl. Werk bijvoorbeeld met houtlook tegels voor een warme en landelijke uitstraling en/of voeg industriële accenten toe.

slaapkamer met bad en scheidingswand
slaapkamer met bad houtlook industrieel

Hotel chique slaapkamer

Voor een hotel chique slaapkamer, kun je eraan denken om bepaalde kleuren te laten terugkomen in de slaapkamer. Een luxe slaapkamer met zwart, (donker)groen of een blauwe slaapkamer zijn populair. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor luxe behang in de slaapkamer, een mooie kleur verf voor op de muur of verrassende slaapkamer tegels. Vaak worden deze luxe donkere kleuren gecombineerd met gouden accessoires of met marmerlook. Hiermee maak je de chique slaapkamer stijl helemaal af.

luxe slaapkamer idee
slaapkamer tegel idee

Slaapkamer accessoires

De accessoires in je interieur zijn een belangrijk onderdeel om een slaapkamer met luxe uitstraling te realiseren. Naast een groot bed, komen luxe kussens, een plaid, vloerkleed en bijbehorende gordijnen terug voor de perfecte look in de slaapkamer. Denk ook aan inspirerende wanddecoratie en de juiste verlichting. Voor een luxe klassieke slaapkamer, denk aan een klassiek hoofdeinde achter het bed en/of sierlijsten aan de muur. Daarnaast kun je een grote kroonluchter ophangen, een comfortabele fauteuil neerzetten en decoreren met klassieke kandelaren en lampen.

luxe slaapkamer accessoires
klassieke slaapkamer accessoires

Meer luxe slaapkamer inspiratie opdoen?

We nodigen je graag uit om een kijkje te nemen in onze Woon- en Lifestyle showroom in Etten-Leur. Hier bekijk je verschillende opties aan vloeren, tegels, kasten en deuren in het echt. Daarnaast hebben we diverse showroom badkamers en keukens om je te inspireren met de laatste trends. Onze specialisten staan voor je klaar met vrijblijvend en persoonlijk advies. Neem gerust contact op om een afspraak te maken.

Lees ook verder op onze Wooninspiratie blog voor meer tips en Slaapkamer ideeën:

Deel: