Slaapkamer ideeën

Interieur stijlen: Welke slaapkamer stijl past bij jou?

Door: Deel:

De slaapkamer is een belangrijke ruimte om tot rust te komen en te ontspannen. Het is dan ook belangrijk dat je de perfecte look weet te creëren naar jouw unieke smaak. Er zijn een aantal slaapkamer stijlen waarmee je inspiratie kunt opdoen voor de inrichting van jouw slaapkamer. Zo is er de klassieke, moderne, industriële of moderne slaapkamer stijl. Wil je weten wat deze interieur stijlen inhouden? Hieronder leggen we het je uit en geven we je inspiratie voor het creëren van jouw ideale slaapkamer stijl.

De klassieke slaapkamer

Voor een elegante en chique uitstraling kies je voor de klassieke slaapkamer stijl. Vooral het bed, de meubels en verlichting zetten de toon voor deze stijl. Hang een prachtige kroonluchter boven het klassieke bed, kies voor vintage meubels en leg een mooi vloerkleed neer. Combineer grijs, beige en bruine kleuren met materialen zoals hout, zilver en koper voor een klassieke look. Ook kun je denken aan een houtlook of marmerlook tegel voor de vloer of wand. Dit maakt de klassieke slaapkamer stijl helemaal af.

klassieke slaapkamer

De moderne slaapkamer

Een strakke en minimalistische inrichting is onderdeel van de moderne slaapkamer stijl. Een strakke afwerking van het bed en de meubels helpt bij deze look. Ook zijn er niet te veel accessoires om een zo rustig mogelijke uitstraling te creëren in je slaapkamer. Moderne kleuren voor de slaapkamer zijn grijs, zwart en wit. Deze basiskleuren zijn eventueel te combineren met kleuren zoals oranje, rood, blauw of groen. Verwerk ook moderne verlichting in de slaapkamer. Denk hierbij aan spotjes in het plafond, led strips in de kasten of strakke hang- of schemerlampen bij het bed.

moderne slaapkamer

Tip: we helpen je graag met een strakke (inbouw)kast op maat die perfect past binnen de ruimte en het interieur van jouw slaapkamer.

De industriële slaapkamer

Een industriële slaapkamer stijl heeft veel stoere elementen en accessoires. Een look van steen, hout of beton wordt gecombineerd met basiskleuren als wit, grijs en zwart. Eventueel wordt gecombineerd met een fellere kleur zoals groen, blauw of geel. Gebruik sfeervolle industriële verlichting en accessoires van hout, staal of ijzer. Industriële stellingkasten, kledingkasten of deuren van staal zijn populair voor deze look. Zet planten neer voor een groene touch en meer zuurstof in de ruimte.

industriele slaapkamer

De landelijke slaapkamer stijl

Zorg met de landelijke slaapkamer stijl voor een gezellige en natuurlijke sfeer zoals ook terug te vinden is in woonboerderijen. In een landelijke slaapkamer, vind je vaak natuurlijke materialen zoals ruw hout en stoffen zoals katoen en linnen. Aardetinten zoals beige, bruin, en wit zijn populair binnen de landelijke stijl. Er kan ook zeker worden gecombineerd met een opvallendere kleur zoals bijvoorbeeld blauw, groen of terracotta. Zet een mooi landelijk bed en houten kasten neer. Manden van riet en rotan helpen je alle spullen op te bergen. Diverse accessoires zoals vazen en aardewerk zorgen voor een landelijke look. Daarnaast geef je met (droog)bloemen een extra natuurlijk effect aan de ruimte.

landelijke slaapkamer

Jouw unieke slaapkamer stijl

Het vinden van de juiste slaapkamer stijl kan nog lastig zijn. Kies voor één van de bovengenoemde stijlen of combineer je liever verschillende elementen tot jouw unieke interieur stijl? We helpen je graag met het vinden van de juiste look voor jouw slaapkamer. Laat je inspireren in onze Slaapkamer ideeën of bekijk de laatste woontips in de Wooninspiratie blog.

Kom je liever in het echt inspiratie opdoen? We verwelkomen je graag in onze showroom in Etten-Leur. Hier geven onze woonexperts je advies en tips voor het samenstellen van jouw slaapkamer. Van de juiste interieur stijl tot maatwerk deuren, kasten en vloeren. Neem contact op om een afspraak te maken en er zeker van te zijn dat onze specialisten beschikbaar zijn.

Meer interieur stijlen inspiratie:

Deel: