Slaapkamer ideeën

Gezellige slaapkamer in 2021

Door: Deel:

Wil jij ook een gezellige slaapkamer? Het nieuwe jaar is al even begonnen en dus tijd om je te inspireren met de nieuwste slaapkamer trends. In de slaapkamer zijn factoren als rust en ontspanning zeer belangrijk en dit is ook terug te zien in de laatste trends. Daarnaast is gezelligheid ook belangrijk. Lees snel verder voor de nieuwste slaapkamer inspiratie voor 2021.

De slaapkamer inrichten: minimalistisch leven

Rustige sferen met kalmerende kleuren passen natuurlijk perfect binnen de trend van het minimalistische leven. Zorg ervoor dat de slaapkamer een oase van rust wordt, door je spullen zo goed mogelijk op te bergen. Alle spullen die niet essentieel zijn, worden netjes bewaard in diverse slaapkamer kasten en inbouwkasten. Zo ontstaat er rust in je slaapkamer en in je leven.

Slaapkamer kleuren: pastel- en aardetinten

De slaapkamer kleuren van dit moment zijn natuurlijke kleuren die zorgen voor een kalme uitstraling. Zo zijn pasteltinten zoals groen, blauw, terracotta, geel en roze populair en daarnaast kunnen ze gecombineerd worden met wit, beige, diverse grijs- en aardetinten of lichte houtsoorten voor een natuurlijke uitstraling. Voor een luxueuze sfeer kun je kiezen voor accenten van goud, staal of marmer. Een houtlook (vloer)tegel zorgt voor een warme sfeer, waarbij een betonlook (wand)tegel een industriële look creëert.

Gezellige slaapkamer decoratie

Voor een creatief tintje in de slaapkamer combineer je wit, grijs en pastelkleuren met verschillende texturen. Denk voor de slaapkamer decoratie aan diverse patronen, maar ook uiteenlopende materialen zoals fluweel, bamboe en hout. Daarnaast zijn houten panelen voor aan de wand van de slaapkamer erg populair. Deze kun je combineren met een leuke kleur op de muur of een verassend behang.

Inspiratie voor een groene slaapkamer

Onze slaapkamers kleuren steeds groener. Is het niet de groene kleur op de muur, dan wel via verschillende planten die onze kamers opfleuren. Planten zorgen voor een natuurlijke sfeer in de slaapkamer en diverse luchtzuiverende planten helpen in het verbeteren van de luchtkwaliteit. Ook droogbloemen doen het erg goed en passen perfect binnen de natuurlijke en minimalistische trend van 2021.

De slimme slaapkamer

Onze huizen worden steeds slimmer en zo ook onze slaapkamers. Met diverse apps kun je de verlichting of verwarming automatisch instellen of gordijnen open- en dichtdoen. Slimme bedden meten en verbeteren uw nachtrust en er zijn slimme stekkers, speakers en luchtreinigers. Voor de slaapkamer lampen zijn hanglampen erg populair. De kroonluchter is dan ook terug van weggeweest. Daarnaast dienen lampen niet alleen als functionele slaapkamerverlichting maar ook als fashion statement in de slaapkamer.

De zolder slaapkamer inspiratie

Een zolder slaapkamer is een goede manier om de extra ruimte van je zolder te benutten om een slaapkamer te creëren. Een kast op maat helpt je om de ruimte maximaal te benutten en nog ruimte over te houden voor een bed. We geven je graag extra tips en slaapkamer inspiratie voor een slaapkamer op zolder.

Meer slaapkamer inspiratie voor 2021

In onze slaapkamer ideeën houden we je op de hoogte van alle nieuwste trends en slaapkamer inspiratie van dit moment. Neem ook een kijkje op onze Wooninspiratie voor nog meer tips om van jouw huis een fijn thuis te maken. Ergens hulp bij nodig? Onze woonexperts staan voor je klaar. Neem dus gerust contact op of kom inspiratie opdoen in onze showroom in Etten-Leur.

Deel: