Slaapkamer ideeën

Een stoere slaapkamer creëren

Door: Deel:

De opkomst van de industriële interieurstijl, heeft ook onze slaapkamers bereikt. De stoere slaapkamer is een mooie trend die laat zien dat je ook creatief kunt zijn voor de inrichting van de slaapkamer. Ga je voor een gezellige of rustgevende of toch stoere slaapkamer? Of maak vooral jouw unieke combinatie van diverse stijlen! Laat je hieronder inspireren met onze stoere slaapkamer ideeën.

De industriële slaapkamer stijl

Een industriële stijl kenmerkt zich door stoere elementen. Hierbij kun je denken aan steen, beton, robuust hout, staal, brons en ijzer. Deze materialen kunnen terugkomen op de vloer, eventuele tegels en/of andere wandbekleding, in meubilair en accessoires. Daarnaast geeft industriële verlichting veel sfeer aan de ruimte. Hang bijvoorbeeld voor een stoere slaapkamer een bronzen hanglamp, zwarte stalen plafondlamp of ijzeren wandlamp op. Ook grote staande lampen staan prachtig binnen een stoere slaapkamer. Maak de uitstraling van je slaapkamer lampen af met de juiste kleur sfeervol licht.

Lees meer over de verschillende slaapkamer stijlen en de meest populaire interieur stijlen van dit moment.

Slaapkamer kleuren

De kleuren die je laat terugkomen in de slaapkamer zijn belangrijk voor de juiste uitstraling van de ruimte. Bij een stoere slaapkamer, kun je kiezen voor kleuren zoals groen, grijs, bruin, zwart of een blauwe slaapkamer. Kies bijvoorbeeld een basiskleur en combineer met een fellere kleur en/of stoere materialen zoals hout en steen. Daarnaast kun je ook een accent van goud, zilver of messing toevoegen voor een luxe slaapkamer look.

De inrichting van de slaapkamer

Of je nu een grote of kleine ruimte hebt, een goede inrichting van de slaapkamer is altijd belangrijk. Bij grotere ruimtes is het de kunst om de ruimte slim op te vullen zodat de kamer één mooi geheel blijft. Wanneer je een kleine slaapkamer inricht, is het belangrijk om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Elementen zoals het bed, maar ook slaapkamer kasten én deuren zijn goed om over na te denken. Zo wordt er bijvoorbeeld vaker gekozen voor een schuifdeur in de slaapkamer. Deze stoere deuren sluiten namelijk perfect aan bij een landelijk en/of industrieel interieur. Daarnaast besparen ze ruimte bij het openen van de deur.


Slaapkamer kasten

Vooral bij een stoere slaapkamer, kun je je interieur stijl laten zien door het kiezen van de juiste slaapkamer kasten. Kenmerkend voor de stoere stijl zijn kasten van robuust hout, met zwarte stalen elementen. In de slaapkamer zijn ook inbouwkasten en inloopkasten populair. Zo is de onderstaande witte slaapkamer hoekkast geheel maatwerk zodat deze perfect aansluit bij de ruimte én jouw unieke slaapkamer stijl. Wil je geen compleet nieuwe kast, maar wel je slaapkamer iets stoerder maken? Kies dan bijvoorbeeld voor nieuwe grepen van zwart staal of leer. Deze geven je kasten en lades een stoere uitstraling.

slaapkamer hoekkast 

Stoere kinderkamer

We kunnen natuurlijk de stoere kinderkamer niet vergeten! Onze kinder- en babykamers worden namelijk steeds stoerder. De industriële stijl komt hier vooral naar voren in de kleuren die je kiest, het meubilair en de slaapkamer accessoires. Zowel voor een jongens slaapkamer als bij een stoere meidenkamer kun je een industrieel slaapkamer interieur creëren. Daarnaast geven we je graag een aantal creatieve ideeën voor de babykamer.
Meer (stoere) slaapkamer ideeën?

Lees dan nu verder bij de Slaapkamer ideeën op onze Wooninspiratie blog! Ook nodigen we je graag uit in onze Woon- en Lifestyle showroom in Etten-Leur. Hier doe je inspiratie en advies op over de mogelijkheden aan vloeren, tegels, kasten, deuren en bekijk je onze showroom badkamers en keukens. Neem contact op om een afspraak te maken. Onze woonspecialisten helpen je graag.

Lees ook:

Deel: