Slaapkamer ideeën

8 Tips voor een rustgevende slaapkamer

Door: Deel:

Zoek je naar tips voor een rustgevende slaapkamer? De slaapkamer is de plek in huis waar je heerlijk tot rust kunt komen. Het is dan ook belangrijk dat je je prettig voelt in je eigen slaapkamer. De inrichting van de slaapkamer doet veel voor de sfeer in de ruimte. In deze blog geef ik je een 8 tips over hoe je van jouw slaapkamer een oaze van rust maakt. Lees dus snel verder!

Tips voor een rustgevende slaapkamer: kleurgebruik

Zachte kleuren en warme tinten zorgen voor een rustig en relaxed gevoel in de slaapkamer. Ga voor aardetinten voor een warme en rustige sfeer. Aardetinten kun je ook combineren met andere kleuren. Groene en blauwe kleuren in de slaapkamer zorgen voor een kalmerend effect. Om balans te creëren kun je altijd wit gebruiken. Ook goud, koper en zwart zijn mooi om mee te combineren. Je kunt de kleuren overal in de ruimte terug laten komen zoals op de muur, in accessoires, in het beddengoed en in de meubels.

Raamdecoratie

Om lekker te kunnen slapen heb je goede raamdecoratie nodig. Wil je graag dat de kamer lekker donker is? Plaats dan een rolluik of voor iets meer sfeer kun je gaan voor verduisterende gordijnen. Je kunt ook gaan voor lichte gordijnen als oudroze gordijnen. Deze kun je dan eventueel combineren met shutters voor meer verduistering.

Sfeervolle verlichting

De verlichting in de slaapkamer is zeer belangrijk. De juiste verlichting zorgt voor een prettige sfeer en zorgt ervoor dat je heerlijk tot rust kunt komen. Ga voor verlichting die je kunt dimmen. Hiermee kun je de sfeer in de slaapkamer goed bepalen. Zorg ervoor dat de lampen niet te fel zijn en ga voor warm licht. Voor extra sfeer kun je natuurlijk gezellige kaarsjes aansteken. Er zijn ook geurkaarsen die een rustgevende geur afgeven.

Rustgevende materialen

We worden vaak onrustig van materialen als metaal en kunststof. Deze komen hard en koud over. Gebruik dus materialen die warm en sfeervol aanvoelen. Hout geeft heel veel sfeer aan de ruimte, maar ook zachte materialen als linnen passen goed in een rustgevende slaapkamer.

Rustig beddengoed

In de slaapkamer valt het bed het meeste op. Voor een rustgevend geheel is het belangrijk dat je bed ook rust uitstraalt. Een manier om voor rust te zorgen is om voor rustig beddengoed te gaan. Ga het liefst voor effen beddengoed in een rustige kleur. Vind je effen toch een beetje saai? Kies dan voor beddengoed met een rustige print zoals strepen. Je kunt ook gaan voor beddengoed waarbij alleen de kussens een printje hebben. Nog leuker als deze aan een kant een printje hebben en aan de andere kant een mooi effen kleurtje dan kun je ze altijd omdraaien voor een andere sfeer. Maak het bed gezellig door er een fijn plaid of dekentje op te leggen en een paar sierkussens weg te leggen.

Opgeruimd staat netjes

Je kunt pas optimaal van je slaapkamer genieten als deze is opgeruimd. Een opgeruimde slaapkamer zorgt er ook voor dat je hoofd leeg is als je naar bed gaat. Ruim dus al je spullen goed op. Berg je spullen het liefst op in een afgesloten kast, zodat al je spullen uit het zicht zijn. Om je kamer opgeruimd te houden is het goed om je spullen een vaste plek te geven en het opruimen bij te houden.

Geen TV

In een rustgevende slaapkamer hoort geen TV thuis. Deze zorgt voor onrust. Kijk dus TV in de woonkamer, maar niet in de slaapkamer. Wil je je volledig tot jezelf brengen in de slaapkamer? Dan is het sowieso slim om alle technologie buiten de slaapkamer te houden. Dus ook je geliefde smartphone laat je buiten de slaapkamer.

Planten

In een rustgevende slaapkamer mogen planten niet ontbreken. Planten zijn namelijk goed voor de nachtrust. Ook schijnt het kijken naar planten stres verlagend te zijn. Precies wat je nodig hebt in je slaapkamer!

Accessoires

Accessoires maken de ruimte compleet. Ook in een rustgevende slaapkamer horen accessoires thuis. Zorg er wel voor dat ze passen in het kleurenpallet. Cluster accessoires en geef ze een mooi plekje. Probeer niet te veel weg te zetten, maar houd het rustig. Een mooie spiegel kan ook een goede eyecatcher zijn, maar waar je wel de rust mee behoudt.

Wil je graag nog meer inspiratie voor de slaapkamer? Ontdek dan meer slaapkamer ideeën. Breng ook eens een bezoekje aan onze showroom in Etten-Leur. Wil je er zeker van zijn dat één van onze specialisten beschikbaar is? Maak dan van tevoren een afspraak.

Lees ook:

Deel: