Slaapkamer ideeën

7 blauwe slaapkamer ideeën

Door: Deel:

Een blauwe kleur in de slaapkamer kan erg rustgevend en kalmerend werken. Diverse tinten blauw geven verschillende looks in huis. Van subtiel pastelblauw tot aan felblauw voor een creatieve look. Hieronder vind je onze nieuwste stijlvolle blauwe slaapkamer ideeën.

1. Blauwe accessoires slaapkamer

Wanneer je kiest voor een blauwe slaapkamer, kun je niet alleen kiezen uit diverse tinten blauw, maar denk hierbij ook na over hoeveel blauw je terug wilt laten komen in de ruimte. Begin bijvoorbeeld klein met een aantal blauwe accessoires in de slaapkamer. Dit kan bijvoorbeeld een vloerkleed, kussens of een blauw laken zijn. Blauw is goed te combineren met diverse andere kleuren zoals grijs, beige, wit, zwart, bruin, geel, roze en terracotta.

2. Pastel blauwe slaapkamer

Een subtiele pastel blauwe kleur komt prachtig terug in een rustgevende slaapkamer. Combineer met hout en natuurlijke materialen en accessoires voor een klassieke en/of landelijke look.3. Blauwe muur slaapkamer

Maak een statement met een blauw geverfde slaapkamermuur. Wanneer je de rest van de wanden een neutrale kleur geeft, creëer je een extra accent voor de (fel)blauwe muur. Combineer met natuurlijke materialen en aardtinten zoals bruin, beige en terracotta voor een natuurlijke uitstraling. Liever een stoere industriële slaapkamer look? Kies dan voor een interieur met staal, koper of ijzer. Deze materialen kunnen goed terugkomen in accessoires, slaapkamerverlichting en meubels.


4. Blauw behang slaapkamer

Met een blauw behang in de slaapkamer creëer je een verrassende look met uiteenlopende mogelijkheden aan printjes, afwerkingen en kleurencombinaties. Je kunt alle slaapkamerwanden behangen of ga voor een unieke slaapkamer stijl door een geverfde muur te combineren met behang.
5. Slaapkamer blauw wit

Een witte slaapkamer is goed te combineren met de kleur blauw. Zoals hierboven genoemd kun je combineren met een lichte pastelblauw voor een rustgevende uitstraling. Daarnaast staat een donkerblauwe kleur ook erg mooi in combinatie met wit. Kies bijvoorbeeld voor witte muren en blauwe lakens of juist andersom. Je kunt ook diverse tinten blauw met wit combineren.


6. Luxueuze slaapkamer look

Wanneer je kiest voor een prachtige donkerblauwe kleur in de slaapkamer, kun je deze combineren met stijlvolle tinten bruin, terracotta of roze voor een hotel chique look. Wanneer je vervolgens kiest voor zwarte, gouden of koperen accessoires, maakt dit de luxueuze slaapkamer look helemaal af.


7. Donkerblauwe slaapkamer inrichten

Donkerblauw is een stijlvolle kleur die zorgt voor een luxe en creatieve uitstraling in de ruimte. Hierbij is ook de inrichting van de slaapkamer belangrijk om helemaal tot rust te kunnen komen. Zorg voor een strakke afwerking, de juiste accessoires, sfeervolle verlichting en een comfortabel bed. Hiermee creëer je zowel een chique als een gezellige slaapkamer.

Meer (blauwe) slaapkamer ideeën opdoen?

Lees dan verder bij onze Slaapkamer ideeën en Wooninspiratie blog. Hierin geven we je graag de laatste tips en trends op het gebied van stijlvol wonen. Daarbij helpen onze experts je graag met het realiseren van jouw woonwensen. Kom inspiratie opdoen in onze showroom in Etten-Leur en bekijk ons aanbod aan vloeren, tegels, kasten, deuren, badkamers en keukens. Maak gerust een afspraak.

Lees ook:

Deel: