Slaapkamer ideeën

6 creatieve ideeën babykamer

Door: Deel:

Creatieve ideeën babykamer nodig? Dan ben je waarschijnlijk in verwachting van een klein wondertje? Het inrichten van het babykamertje is de ultieme voorbereiding op de komst van je kindje. Echter kan het een uitdaging zijn om de babykamer persoonlijk en origineel in te richten. Ik heb 6 creatieve ideeën voor een babykamer voor je op een rijtje gezet.

1. Industriële babykamer

De industriële woonstijl is erg trendy. Waarom zou je deze woonstijl niet doortrekken tot de babykamer? Een babykamer hoeft niet altijd lief en zoet te zijn. Maak van de babykamer een stoere ruimte zodat je kindje op latere leeftijd ook nog veel plezier van de kamer kan hebben. In een stoere industriële babykamer horen stoere materialen en accessoires thuis. Denk hierbij aan materialen als metaal, beton, jute en hout.  Een betonlook vloer geeft de babykamer meteen een stoere look. Voor een industriële babykamer is ook het kleurenpalet een grote sfeerbepaler. Kies voor lichten als beige, wit, taupe en lichtgrijs. Maak de kamer af  met mooie hoes om het aankleedkussen, een stoer vloerkleed en houten speelgoed.

2. Praktische indeling van de kast

Voor het verzorgen van een baby heb je vaak erg veel spulletjes nodig. Je hebt dus genoeg opbergruimte nodig om deze allemaal kwijt te kunnen, maar ook weer makkelijk kunt vinden. Kies dus een kast met genoeg opbergruimte De lades en kastjes kun je indelen met bakjes of mandjes om speelgoed, verzorgingsproducten, kleding en andere babyaccessoires in te sorteren.

3. Creëer een mama zone

Niet alleen je kindje moet zich goed voelen in de babykamer. Jij (en je partner) zullen ook heel wat uurtjes doorbrengen in de babykamer. Plaats een comfortabele fauteuil of schommelstoel in de kamer voor het geven van de borstvoeding, om je kindje lekker te knuffelen of om je kleine te troosten. Leg er ook een lekker warme plaid bij voor als het koud is.

4. Creatieve muurdecoratie

Geef de babykamer een persoonlijke touch door zelf aan de slag te gaan met het maken van een mooi muurschildering. Doe op internet inspiratie op voor mooi patronen en figuren. Maak de tekening eerst met potlood op de muur voor je gaat schilderen. Kies wel voor verf op waterbasis. Zo voorkom je dat je kindje chemicaliën in ademt. Ook zijn er talloze vrolijke muurstickers die perfect passen in een babykamer. Deze kun je op een neutrale muur plakken, maar je kunt ze ook combineren met een zelfgemaakte muurschildering.

5. Do it yourself kussens en knuffels

Oude kleding, lakes of kussenslopen kun je heel goed gebruiken om er zelfgemaakte kussens of knuffels van te maken. Deze zelfgemaakte kussens en knuffels kun je passend maken bij allerlei interieurstijlen voor de babykamer. Kies de mooiste patronen en kleuren uit die ook goed passen bij het interieur van de babykamer.

6. Een plankje boven de commode.

Een creatief idee voor in de babykamer is een plankje boven de commode. Gebruik dit plankje niet om spulletjes op te bergen, maar maak er juist een decoratief plankje van. Plaats hier bijvoorbeeld een lijstje met een foto van de kleine en de favoriete knuffels van je kindje.

Wil je meer creatieve ideeën voor een babykamer? Ontdek dan meer slaapkamer ideeën. Breng ook eens een bezoekje aan onze showroom in Etten-Leur. We helpen je graag op het gebied van vloeren, deuren en kasten in de babykamer. Wil je er zeker van zijn dat één van onze specialisten beschikbaar is? Maak dan van tevoren een afspraak.

Lees ook:

Deel: