Slaapkamer ideeën

4x inspiratie slaapkamer op zolder

Door: Deel:

Ben je op zoek naar inspiratie voor een slaapkamer op zolder? Je hebt veel mogelijkheden voor een zolder slaapkamer. Wel dien je rekening te houden met de ruimte en lichtinval, vooral wanneer er een schuin dak is. In deze blog delen we 4 inspiratievolle ideeën voor een slaapkamer op zolder.

Inspiratie slaapkamer op zolder: denk aan de ruimte

Een zolder is een uitdagende ruimte om in te richten. Door de schuine daken kun je niet overal lopen en is niet ieder deel van de zolder goed te gebruiken. Zorg er bij een zolder slaapkamer voor dat je rekening houdt met de looproute en de locatie van het bed. Een bed is relatief groot en neemt veel ruimte in beslag. Door het bed te plaatsen onder de laagste muur in de kamer, kun je optimaal de ruimte benutten. Een bed is namelijk laag, waardoor het geen onnodige problemen veroorzaakt wanneer je je zolder wilt ombouwen tot slaapkamer.

1. Kast schuine wand zolder

Ideaal voor op zolder is een schuine kast op maat. Op deze manier kun je onhandige hoeken verbergen en gebruiken als opslagruimte voor kleding en andere spullen. Van lage schuifkasten tot aan inloopkasten. Afhankelijk van de beschikbare ruimte is qua kasten vaak veel mogelijk. Aangezien iedere zolder anders is, ontkom je meestal niet aan een kast op maat. Wanneer de kasten op zolder goed uitgewerkt en geplaatst zijn kan het veel bijdragen aan de sfeer en ruimtelijkheid van de slaapkamer. Andere opberg ideeën op zolder zijn stijlvolle manden en kratten om je spullen in te bewaren. Afhankelijk van de ruimte, kun je ook losstaande kasten neerzetten op zolder om al je spullen in op te bergen.

 

2. Belangrijk: Daglicht en verlichting op zolder

Het hebben van voldoende daglicht kan soms een uitdaging zijn bij een slaapkamer op zolder. Niet iedereen heeft per slot van rekening een dakkapel. Wel raden we aan, indien mogelijk, een dakkapel te plaatsen om zoveel mogelijk daglicht binnen te laten. Uiteraard kun je ook naar andere daglichtsystemen kijken. Van daglichtbuizen tot aan dakramen, veel is mogelijk om zoveel mogelijk daglicht op je zolder slaapkamer te realiseren.

Naast daglicht is ook verlichting belangrijk. Je kunt niet zomaar alle soorten verlichting aan een schuin dak ophangen. Een plafondlamp is niet geschikt. Hetzelfde geldt voor een lamp met een stang. Door het gewicht en de vreemde hoek kan het geheel afbreken. Ook kun je qua lengte in de problemen komen en je hoofd stoten. Op zolder is het daarom raadzaam om te kiezen voor spots, led-strips, lampen op een railsysteem of hanglampen. Dan heb je uiteindelijk mooie, praktische en veilige verlichting in de slaapkamer.

3. Kies de juiste vloer

Bij het kiezen van de juiste zoldervloer kun je rekening houden met het geluid. Aangezien de zolder de bovenste kamer in het huis is, kun je met sommige vloertypes ieder stap volgen. Bijvoorbeeld wanneer je laminaat laat leggen, kan dit gehorig zijn. Om dit op te lossen kun je bijvoorbeeld gebruik maken van vloerkleden. Deze kleden zijn niet alleen geluiddempend, maar geven ook extra sfeer aan de zolder slaapkamer.

4. Maak de ruimte af met meubilair en accessoires

Van de kasten tot aan de vloer en de verlichting. Een groot deel van de zolder kun je inrichten. Hieronder vind je nog meer inspiratie om de kamer verder in te richten. Bovendien kun je ook qua kleurgebruik nog wat inspiratie op doen en bijvoorbeeld het gebruik van houten balken.


Ontdek meer zolder slaapkamer inspiratie

Wil je nog meer wooninspiratie opdoen voor een nieuwe slaapkamer (op zolder)? Bekijk dan meer van onze slaapkamer ideeën. Daarnaast helpen we ook graag met het uitwerken van een schuine kast op maat of de juiste vloer op zolder. In onze showroom kun je uitgebreid inspiratie opdoen en adviseren we je graag over de mogelijkheden. Wil je er zeker van zijn dat een specialist uitgebreid tijd voor je heeft? Maak dan van te voren een afspraak.

Lees ook:

Deel: