Slaapkamer ideeën

4 creatieve slaapkamer ideeën

Door: Deel:

Zoek je naar creatieve slaapkamer ideeën? Op onze wooninspiratie blog ontdek je de mogelijkheden. Het maakt niet uit of je een grote of kleine slaapkamer hebt. Creativiteit kent geen grenzen. Van unieke kleurstellingen en (vintage) accessoires tot aan de vloer, deuren en kasten. Laat je uitgebreid inspireren en ontdek de mogelijkheden voor jouw creatieve slaapkamer.

Bepaal de sfeer

De sfeer is een allesbepalende factor in de slaapkamer. Wil je iets mysterieus uitstralen? Kies je voor strak en overzichtelijk? Of heb je een totaal ander idee qua uitstraling? Wat het ook is, de sfeer heeft een belangrijke invloed op hoe bijzonder jouw slaapkamer wordt.

  • Kleuren: van stoer tot aan rustgevend en natuurlijk. Wat vind je mooi?
  • Vloer: laminaat, tapijt of misschien toch iets anders?
  • Accessoires: mix en match en maak het geheel compleet
  • Slaapkamer deur: van stalen deuren tot aan houtlook en meer
  • Kasten: inloop- of inbouwkasten? Of unieke dressoirkasten?

creatieve slaapkamer ideeën - inspiratie

1. Ga voor creatieve kleuren

Slaapkamer ideeën vind je in allerlei soorten kleurstellingen. De meest klassieke kleurstelling in de slaapkamer wit- en grijstinten met blauw. Wil je een creatieve uitstraling creëren? Neem dan als basis een stoere, industriële of landelijke uitstraling. Van bepaalde tegelstroken aan de muur tot aan groen en roze, met deze opties kun je veel creatiever je slaapkamer inrichten. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van kleurgebruik in de slaapkamer.

2. Een échte binnenkomer

Wat niet mag ontbreken op een lijst met creatieve slaapkamer ideeën is de slaapkamerdeur. Echter wordt de keuze van de deur vaak vergeten en dat is jammer. De sfeer van jouw slaapkamer beïnvloedt je namelijk met de keuze van de deur. Bovendien zijn er vele soorten deuren, waardoor je jouw smaak volledig terug kan laten komen. Hieronder vind je een aantal creatieve voorbeelden slaapkamerdeuren.

3. Opbergen in stijl

Natuurlijk heb je in iedere slaapkamer ook verschillende soorten kasten. Van inbouw- tot aan inloopkasten. Naast dat een kast handig is om je slaapkamer overzichtelijk te houden, vraagt het soms ook om creatieve oplossingen. Slaap je op zolder? En heb je te maken met een schuin dak? Of heb je een kleine slaapkamer? Dan kun je met creativiteit meestal wel een goede oplossing vinden.

Meer lezen over het inrichten van een slaapkamer? Lees dan eens onze blog: zo richt je een kleine slaapkamer in

slaapkamer inspiratie -losstaande kasten

4. Mix en match met accessoires

Maak je slaapkamer af met de leukste en mooiste accessoires. Kies je verlichting, mix en match beddengoed, sierkussentjes, planten en wand decoratie om zo tot een prachtig geheel te komen. Uiteindelijk zijn het de accessoires waarmee je het meest creatief kan zijn. Je kunt ermee de persoonlijkheid van jou en je partner versterken. Hieronder vind je een aantal toffe voorbeelden:

Meer creatieve slaapkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer creatieve slaapkamer ideeën? Lees dan meer van onze slaapkamer ideeën. Heb je al een goed idee hoe je jouw slaapkamer wil gaan inrichten? En ben je op zoek naar een deur, vloer of kast? Ontdek dan onze woon- en lifestyle showroom in Etten-Leur. Hier kun je van jouw interieur ideeën een werkelijkheid maken. De showroom kun je bezoeken zonder afspraak. Echter wil je er zeker van zijn dat één van onze specialisten beschikbaar is, maak dan van te voren een afspraak.

Lees ook:

Deel: