Keuken inspiratie

Leefkeuken inspiratie

Door: Deel:

Een leefkeuken is één van de grootste keukentrends van 2022. In een moderne leefkeuken creëer je een plek in huis waar je gezellig kunt samenkomen om te koken, eten, werken of spelen. Of je nu veel of weinig ruimte hebt en kiest voor een keuken met of zonder eiland; er is altijd een mogelijkheid om een leefkeuken te realiseren in huis. Hieronder geven we je graag onze leefkeuken inspiratie.

Leefkeuken met eiland en tafel

Een leefkeuken met eiland en tafel is populair wanneer je veel ruimte hebt om een leefkeuken te creëren. Met een kookeiland en een eettafel heb je optimaal de ruimte om samen tijd door te brengen met familie en vrienden. Het kookeiland biedt ruimte om de lekkerste gerechten te maken en daarnaast is er aan de keukentafel genoeg plaats om samen te eten, borrelen of eventueel te werken. Moderne keukens hebben vaak een strakke afwerking, maar je ziet ook de houtlook veel terugkomen in het moderne interieur. Lees verder op onze Wooninspiratie blog voor meer moderne keuken voorbeelden.


Keuken opstellingen: liever een hoekkeuken of schiereiland keuken

Naast een leefkeuken met eiland, kun je ook kiezen voor een leefkeuken in een andere opstelling, zoals een hoekkeuken of schiereiland keuken. De essentie van een leefkeuken is dat je samen tijd door kunt brengen met anderen en ruimte hebt om zowel te koken als te tafelen, werken of spelen. Diverse keukenopstellingen bieden verschillende mogelijkheden in kastruimte, werkruimte en zitruimte in de keuken. Een voorbeeld is de moderne schiereiland keuken, waarbij het schiereiland verschillende gedeeltes van de keuken en/of woonkamer kan verbinden.

Leefkeuken zonder eiland

Zelfs wanneer je een kleine keuken inricht, is het mogelijk om een kookeiland te realiseren. Wil je liever een leefkeuken zonder eiland, dan is dit ook zeker mogelijk. In plaats van een kookeiland, kun je een keukentafel neerzetten of maak een keuken met bar, speciaal zitje of thuiswerkplek. Wanneer je een open keuken hebt in de woonkamer, betrek je gemakkelijk het interieur van de woonkamer bij de keuken en creëer je extra ruimte om te leven en samen te zijn in de open leefkeuken.

Warme leefkeuken inspiratie

Houtlook zien we vaak terugkomen in de keuken. Een warme leefkeuken met eiland is natuurlijk perfect te realiseren met hout. Een aantal houtlook keuken ideeën zijn houtlook vloer en/of wandtegels, een houten keuken of houten meubels, zoals een keukentafel, stoelen of (maatwerk) kasten. Ook met accessoires kun je de houtlook terug laten komen. In een landelijke stijl keuken zie je bijvoorbeeld vaak accessoires als grote houten snijplanken, kommen en dienbladen.

Keukenstijlen

Behalve de warme houtlook keuken, zijn er allerlei uiteenlopende keukenstijlen te realiseren. Denk aan een nieuwe keuken voor in een industrieel, klassiek, landelijk of modern interieur. Kies bijvoorbeeld voor een witte keuken, stoere keuken of misschien is een mintgroene keuken iets voor jou? In een industriële keukenstijl gaat bijvoorbeeld een matzwarte keuken mooi samen met houtlook tegels en moderne apparatuur voor een industrieel landelijk interieur. Combineer diverse looks en stijlen door te kiezen uit jouw perfecte keuken, bijpassende keuken tegels en de nieuwste keukenapparatuur.


Kom langs in de showroom voor meer leefkeuken inspiratie

Bekijk nu onze uiteenlopende showroomkeukens met eiland of zonder eiland. Bekijk ook vooral de verschillende opstellingen om te zien welke keuken het beste past in jouw huis. En combineer kleuren, materialen en accessoires om de juiste keuken stijl te creëren. Onze woonspecialisten in de showroom helpen je met het ontdekken van de mogelijkheden en geven je graag de nieuwste leefkeuken inspiratie. Neem contact op of kom langs in Etten-Leur.

Lees ook:

Deel: