Keuken inspiratie

Kleine keuken inrichten – 7 ideeën

Door: Deel:

Vaak wordt er gedacht dat bij kleine keukens niet alle wensen kunnen worden gerealiseerd binnen de beschikbare ruimte. Toch willen wij je graag helpen met het realiseren van jouw droomkeuken, zelfs bij een kleine ruimte! Hieronder geven we 5 ideeën voor het inrichten van een kleine keuken.

Kleine keuken inrichten: ga voor lichte kleuren

Probeer bij een kleine ruimte zoveel mogelijk gebruik te maken van het beschikbare daglicht, goede keukenverlichting en laat lichte kleuren terugkomen in je interieur. Een voorbeeld is deze witte kleine hoekkeuken met een moderne afwerking. Door het strakke ontwerp en de witte kleur, oogt je kleine keuken een stuk ruimtelijker.

Doe nu meer witte keuken inspiratie op!

De kleine rechte keuken

Een voorbeeld van een moderne keuken in onze showroom is de kleine rechte keuken. Slechts 320 cm breed, met een strakke en industriële uitstraling. Met deze rechte opstelling heb je de belangrijkste elementen van een keuken binnen een kleine ruimte. Kom gerust langs in Etten-Leur voor meer kleine keuken inspiratie.

Is de moderne keukenstijl iets voor jou? Bekijk 17 moderne keukens voorbeelden.

Benodigde keukenapparatuur

Denk na over welke keukenapparatuur je echt gebruikt en zorg eventueel voor gecombineerde apparatuur. Bijvoorbeeld een kookplaat met ingebouwde afzuiging, een combinatie magnetron en oven en/of een ingebouwde koel-vries combinatie. Wanneer je veel inbouwapparatuur hebt in een kleine keuken, lever je gauw in op opbergruimte in de keukenkasten. Maak voor jezelf dus een afweging over welke apparatuur je wilt aanschaffen en hoeveel opbergruimte je daarnaast nodig hebt.

De kleine keuken met kookeiland

Zelfs wanneer je niet zoveel ruimte hebt, is een keuken met kookeiland mogelijk. Zo kun je ervoor kiezen om de kookplaat op het kookeiland te plaatsen of bijvoorbeeld de keukenkraan met wasbak. Kastruimte en/of lades onder het werkblad bieden daarnaast extra ruimte voor al je keukenspullen. Zie bijvoorbeeld de kleine keuken met kookeiland uit onze showroom collectie voor meer inspiratie.

Wil je meer keukens met kookeiland zien? Lees onze blog met verschillende voorbeelden showroomkeukens met eiland of kom langs in onze showroom.

Keukenkastjes versus wandplanken

Zowel keukenkastjes als wandplanken kunnen zorgen voor extra opbergruimte voor al je keukengerei. Wanneer je kiest voor kasten, zijn al je spullen netjes uit het zicht en dit zorgt voor een strakke afwerking van het interieur. Bij bijvoorbeeld een landelijke stijl keuken is het juist populair om bepaalde accessoires te laten zien. Hiervoor zijn wandplanken een goede optie. Daarnaast creëren planken aan de wand een open en ruimtelijk effect in je kleine keuken. Je kunt ook kiezen voor keukenkastjes met glazen deurtjes voor een open effect. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de inhoud van de kasten, want je wilt niet dat het rommelig oogt.

Kleine keuken inrichten met bar

Bij een kleine keuken is er niet altijd ruimte voor een eettafel. Een kleine keuken met bar kan dan een goede oplossing zijn om toch met gezelschap te kunnen eten. Daarnaast biedt een bar extra werkruimte. Wanneer je een open leefkeuken hebt die direct aan de woonkamer grenst, kan een bar een leuke verdeling zijn tussen keuken en woonkamer.

Maatwerk keukens

Vooral in een kleine ruimte, wil je natuurlijk alle ruimte optimaal benutten. Een maatwerk keuken is dan een goede optie. Hiermee ontwerp je samen met onze keukenexperts jouw droomkeuken die ook nog eens perfect aansluit bij de beschikbare ruimte. Naast een maatwerk keuken, kun je ook kiezen voor maatwerk kasten en/of maatwerk deuren.

Hoe ga jij jouw kleine keuken inrichten?

Weet jij al precies hoe je jouw nieuwe kleine keuken gaat inrichten? Onze experts helpen je graag met het ontwerpen en het realiseren van al je wensen. Neem gerust contact op en kom langs in de showroom voor meer kleine keuken inspiratie en deskundig advies. Bekijk ook onze showroomkeukens en doe meer keuken inspiratie en/of wooninspiratie op.

Lees ook:

Deel: