Keuken inspiratie

Keukentrend: een zwarte kraan in de keuken

Door: Deel:

Een zwarte kraan in de keuken is populair. Niet alleen geeft zwart een tijdloos en unieke uitstraling, ook past het perfect binnen een stoere industriële keuken stijl. Ook met een landelijke of moderne keuken zijn zwarte kranen perfect te combineren. Hieronder lees je meer over deze keukentrend.

Een zwarte kraan combineren

Als je aan een zwarte kraan in de keuken denkt, dan denk je misschien als eerste aan de stoere en industriële keuken. Combineer zwarte, stalen of ijzeren accessoires met een bakstenen of betonlook muur voor een ruw en industrieel effect. Een houtlook werkblad zorgt voor een natuurlijke look en een mooi contrast voor de zwarte kraan. Naast een zwarte keukenkraan, kun je kiezen voor een bijpassende zwarte wasbak. Wit marmer is een populaire trend die ook in de keuken kan worden doorgevoerd. Zo kun je kiezen voor een wit marmeren achterwand en/of keukenblad. In combinatie met wit marmer, is je zwarte kraan een echte eyecatcher.

zwarte kraan keuken combineren

Een compleet zwarte keuken

Het plaatsen van een compleet zwarte keuken is erg populair. Zwart is een tijdloze kleur en geeft een luxe effect aan de ruimte. Combineer dan ook vooral je zwarte kraan met een zwart keukenblok, (tegel)vloer of een donkere wand. Ook de keukenapparatuur kan terugkomen in een zwarte kleur. Denk ook aan zwarte accessoires zoals verlichting, wandplanken en een zwarte spoelbak in de keuken.

zwarte keuken kraan

De kraan in je keuken onderhouden

Het is belangrijk om je zwarte keukenkraan goed te onderhouden. In vergelijking met een kraan van chroom of RVS, zie je namelijk bij een zwarte keukenkraan kalkaanslag beter zitten. Belangrijk is dat je een zachte doek gebruikt en de kraan dagelijks poetst en droogt. Wanneer je toch last hebt van kalkaanslag op je keukenkraan, gebruik dan schoonmaakmiddelen op basis van citroen. Gebruik vooral geen schuurmiddelen met azijnzuur of chloor. Tevens kunnen schuursponsjes en microvezeldoeken je mooie kraan beschadigen. Gebruik deze dus niet, maar maak je kraan schoon en droog met een zachte doek. Wil je meer weten over hoe je je zwarte kraan het beste kunt onderhouden? Onze keukenexperts vertellen je er graag meer over. Neem contact op en maak een afspraak in onze showroom.

zwarte keuken kraan onderhouden

Kies jij voor een zwarte kraan in de keuken?

Creëer een stoer effect met een matzwarte kraan in de keuken. Meer Keuken inspiratie opdoen? Bekijk ons Wooninspiratie blog. Als je liever in het echt ideeën komt opdoen, verwelkomen we je graag in onze showroom in Etten-Leur. Ontvang tips en advies van onze keukenspecialisten en kom samen tot een unieke visie voor jouw nieuwe keuken(kraan). Neem contact op en maak snel een afspraak.

Lees ook:

Deel: