Keuken inspiratie

Keukentrend: Een mintgroene keuken

Door: Deel:

Mintgroen is een kleurtrend die nooit meer lijkt te stoppen. Toch zou je misschien niet meteen denken aan een mintgroene keuken. Veel mensen kiezen namelijk vaak voor een keuken in wit, grijs of bijvoorbeeld houtlook. Toch begint mintgroen steeds meer zijn weg richting de keuken te vinden. Variërend van keukenapparatuur en mintgroene keuken accessoires tot een compleet mintgroene keuken. Laat je in deze blog inspireren!

Mintgroen met andere kleuren combineren

Wellicht dat je mintgroen al terug hebt laten komen in je eigen interieur, maar deze kleur kun je met veel andere kleuren combineren. Ga bijvoorbeeld voor een pastel palet en combineer mintgroen met andere pastelkleuren als roze en geel. Wil je toch wat meer contrast? Dan kun je kiezen voor een aubergine kleur. Deze kleur zorgt voor meer warmte in de keuken. Maak de look helemaal af door mintgroen en aubergine te combineren met koper. Koper kun je zowel in accessoires terug laten komen als in verlichting. Ga bijvoorbeeld ook voor een koperen kraan.

Mintgroen combineren met andere materialen

Mintgroen kun je erg mooi combineren met veel verschillende soorten materialen. Zo wordt de kleur vaak gecombineerd met wit marmer. Ga bijvoorbeeld voor een marmeren vloertegel. Of kies voor een wit marmeren aanrecht of keukeneiland. Je kunt marmer ook subtiel terug laten komen in accessoires. Verder kun je mintgroen ook heel goed combineren met hout. Kies voor een houten tafel met allerlei verschillende stoelen voor een unieke en speelse look. Natuurlijk kun je hierbij ook kiezen om hout terug te laten komen in verschillende accessoires. Wil je een mintgroene keuken met een stoer en industrieel uiterlijk? Dan kan je ook zwart stalen elementen terug laten komen.

Creëer ruimte in je keuken

Je mintgroene keuken springt er het mooiste uit als hij niet te druk oogt. Een mintgroene keuken kan namelijk al best wel in het oog springen dus zorg ervoor dat het rustig blijft. Kies er bijvoorbeeld voor om geen bovenkastjes te plaatsen. Wel kun je een kastenwand creëren aan de zijwand waar je eventueel ook je keukenapparatuur in kunt laten plaatsen. Plaats in plaats van bovenkastjes een houten plank waar je mooie spullen tentoon kunt stellen. Zet er bijvoorbeeld een mooi servies op wat past bij het kleurenpalet. Ook kun je er wat plantjes op zetten voor nog meer groen in je keuken.

Mintgroene tegels in de keuken

Wanneer je mintgroen graat laat terugkomen, maar niet meteen een hele keuken wilt aanschaffen in deze kleur, kun je ook kiezen voor mintgroene tegels in de keuken. Zo kun je kiezen voor een mintgroene achterwand van de keuken met vrolijke wandtegels. Dit geeft toch een vrolijk effect aan de keuken en houdt tegelijk de stijl rustig en neutraal.

Is een mintgroene keuken iets voor jou?

Spreekt de mintgroene keuken jou aan? Of wil je meer inspiratie op doen op het gebied van keukens? Ontdek dan meer Keuken inspiratie of bekijk onze showroomkeukens. Breng ook eens een bezoekje aan onze showroom in Etten-Leur. Wil je er zeker van zijn dat één van onze specialisten beschikbaar is? Neem dan van tevoren contact op om een afspraak te maken.

Lees ook:

Deel: