Keuken inspiratie

Keukenopstellingen: hoekkeuken of schiereiland keuken?

Door: Deel:

De opstelling van je nieuwe keuken bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je interieur. Het is dan ook belangrijk om uit diverse keukenopstellingen de beste te kiezen voor jouw unieke ruimte en persoonlijke smaak. In onze showroom vind je onder andere rechte keukens, parallel keukens of keukens met kookeiland. Hieronder geven we je graag wat meer informatie over hoekkeukens en schiereiland keukens. Daarnaast inspireren we je met een aantal van onze showroomkeukens!

Hoekkeuken

Bij een hoekkeuken wordt de keuken in de hoek van de ruimte geplaatst, grenzend aan twee wanden. Dit is erg ruimtebesparend, maar oogt tegelijkertijd ook ruimtelijk. Een hoekkeuken is geschikt voor grote en kleine keukens. Door hangkastjes of wandplanken, creëer je extra opbergruimte. Een hoekkeuken met raam zorgt daarnaast voor meer lichtinval en dus een ruimtelijk effect. Waar mogelijk kun je elementen aan de keuken toevoegen, zoals een sfeervolle eettafel of een praktische kastenwand.

Kleine hoekkeuken

In onze showroom vind je deze kleine hoekkeuken van Sensum. De compacte uitvoering met moderne afwerking zorgt voor een strakke uitstraling in elke kleine keuken. De indeling is erg efficiënt, waardoor alle benodigde keukenapparatuur zoals een kookplaat, oven en vaatwasser aanwezig is. Je kunt ervoor kiezen om hangkasten toe te voegen voor extra opbergruimte. Wanneer de ruimte dit toelaat, kun je een hoekkeuken met raam creëren voor extra licht en een ruimtelijk gevoel.

Kleine hoekkeuken - Showroomkeukens - Nelemans

Witte hoekkeuken

Een andere moderne witte hoekkeuken is deze keuken uit de Bouwcenter huiscollectie. Genoeg werkruimte, opbergruimte en met een extra moderne glanzende afwerking en betonlook blad. De grootte van jouw nieuwe hoekkeuken hangt natuurlijk vooral af van de beschikbare ruimte en hoeveel werk- en opbergruimte je graag zou willen. Denk er dus vooral na over de mogelijkheden en jouw persoonlijke voorkeuren hierin.

Witte Hoekkeuken - Showroomkeukens - Nelemans

Hoekkeuken met hoge kastenwand

Extra veel opbergruimte gegarandeerd wanneer je kiest voor deze hoekkeuken met hoge kastenwand. Deze hoekkeuken heeft een moderne afwerking, luxe keukenapparatuur en een natuursteen blad. De extra hoge kastenwand zorgt ervoor dat je al je keukenspullen netjes kunt opbergen en de witte afwerking laat het geheel er ruimtelijk uitzien.

Hoekkeuken met hoge kastenwand - Showroomkeukens

Naast de hoekkeuken, zijn er natuurlijk nog veel meer opties aan keukenopstellingen. Wil je bijvoorbeeld wat extra opbergruimte, werkruimte of een sfeervolle bar toevoegen aan je keuken, dan kun je ook kiezen voor een schiereiland keuken. Lees verder om meer te weten te komen over deze opstelling.

Schiereiland keuken

Bij een schiereiland keuken, wordt de korte zijde van een keukeneiland tegen de wand of tegen het keukenblok geplaatst. Dit heeft een aantal voordelen. Net als een keuken met kookeiland, creëert een schiereiland extra werkruimte en opbergruimte. De opstelling van een schiereiland is vervolgens compacter dan een kookeiland, omdat deze tegen de keuken aan zit. Hierdoor bespaar je ruimte en dit is vooral voordelig voor kleinere keukens. Wil je graag de sfeer van een kookeiland, maar is je keuken niet zo groot? Dan kan een schiereiland keuken een goede oplossing zijn.

Kleine keuken met schiereiland

In onze showroom vind je deze compacte Sensum keuken met schiereiland. De strakke witte keuken in combinatie met het houten werkblad zorgt ervoor dat het zowel bij een moderne als landelijke keukenstijl past. Het is een rechte keuken met aansluitend een schiereiland. Het eiland bevat een keukenkraan en spoelbak en zorgt daarnaast voor extra opbergruimte en de mogelijkheid om een bar te creëren in je nieuwe keuken.

Keuken met schiereiland - Showroomkeukens

Moderne keuken met schiereiland

Een ander voorbeeld is deze moderne schiereiland keuken met kastenwand. Door het toevoegen van een marmerlook werkblad en gouden elementen heeft deze keuken een klassieke look. In het schiereiland bevindt zich de kookplaat, spoelbak en keukenkraan en veel werk- en opbergruimte. Wanneer je kiest voor een schiereiland is het belangrijk om na te denken over de locatie van belangrijke elementen zoals de kookplaat, kraan, spoelbak, afzuiging en/of stopcontacten.

Schiereiland keuken - Showroomkeukens - Nelemans

Bij elke van onze keukenopstellingen zijn er keuzes te maken omtrent de benodigde kastruimte, werkruimte en waar je verschillende elementen zoals de kookplaat en oven plaatst. Bij een kleine keuken is het vaak prioriteiten stellen en kiezen tussen diverse mogelijkheden. Wanneer je een ruime keuken hebt, is het verstandig om rekening te houden met de afstand tussen bijvoorbeeld de kookplaat en de spoelbak. Je nieuwe keuken zal niet alleen stijlvol zijn, maar zorgt ook voor optimaal gebruiksgemak. Onze specialisten helpen je graag met het ontwerpen van jouw droomkeuken. Neem gerust contact op om een afspraak te maken.

Hoekkeuken, schiereiland keuken of een andere keukenopstelling?

Kom langs in onze showroom in Etten-Leur om de verschillende keukenopstellingen in het echt te bekijken. Daarnaast vertellen onze keukenexperts je alles over de diverse mogelijkheden en geven ze graag persoonlijk advies. Zo kies jij de beste keuken voor jouw ruimte en interieur!

Meer interesse in een keuken met kookeiland? Laat je inspireren door onze blog over Showroomkeukens met eiland.

Lees meer over diverse merken en keukentrends:

Deel: