Keuken inspiratie

Interieur stijlen: Welke keuken stijl past bij jou?

Door: Deel:

De keuken is de perfecte ruimte om samen te koken en tafelen met familie en vrienden. Het is dan ook belangrijk dat jouw keuken de perfecte sfeer uitstraalt. Er zijn allerlei keukens in diverse interieur stijlen. Bijvoorbeeld de moderne, landelijke of industriële keuken. Ben je niet zeker welke stijl bij jou past? We geven je hieronder keuken inspiratie om er achter te komen wat jouw unieke keuken stijl is.

De moderne keuken stijl

De moderne keuken heeft een strakke en rustige uitstraling. Deze keukenstijl speelt dan ook helemaal in op de minimalistische trend. Kasten en lades hebben geen grepen en er zijn geen drukke details te vinden in de keuken. Daarnaast is alle keukenapparatuur netjes weggewerkt. De basiskleuren zwart, wit en grijs worden eventueel gecombineerd met een felle kleur voor een verrassend effect. Zo kun je ook kiezen voor een rode of groene keuken.

interieurstijlen - keukenstijl - moderne keuken

Spreekt de moderne keukenstijl je aan? Bekijk nu 17 moderne keukens voorbeelden.

De landelijke keuken

De keuken landelijke stijl is gebaseerd op omgebouwde woonboerderijen of grote landelijke huizen. In een landelijke keuken worden warme en zachte kleuren gebruikt. Denk hierbij aan aardetinten zoals bruin, beige, grijs en wit. Vaak worden deze gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout, katoen en linnen. In de landelijke keuken zitten vaak traditionele grepen en/of knoppen op kasten en lades. Ook zie je veel ronde elementen terugkomen. Landelijke accessoires waaronder een groot fornuis, hangend kookgerei en aardewerk maken deze warme keuken stijl helemaal af.

interieurstijlen - keukenstijl - landelijke keuken

Op zoek naar meer trends van dit moment? Bekijk dan de meest populaire interieur stijlen.

De industriële keuken

De industriële en stoere keuken stijl wordt geïnspireerd door oude fabrieksgebouwen en loodsen uit de 19e en 20e eeuw. Een industriële keuken heeft een ruwe, stoere en sfeervolle uitstraling. Combineer materialen als beton, staal, steen en hout voor een unieke industriële look. Kies bijvoorbeeld voor een bakstenen achterwand in de keuken. Of kies voor een robuuste industriële kast van staal of grof bewerkt hout. Ga daarnaast voor een opvallende keukenkraan in bijvoorbeeld zwart, goud of rosé.

interieurstijlen - keukenstijl - industriele keuken

Wil je een unieke strakke uitstraling? Volg vooral de populaire trend van de matzwarte keuken.

Jouw unieke keuken stijl

Het kiezen van de juiste keuken stijl voor jou kan soms lastig zijn. Kies je één van de bovengenoemde stijlen of ga je voor een mix van verschillende elementen? Doe nog meer inspiratie op in onze Keuken inspiratie of bekijk de laatste woontrends in de Wooninspiratie blog.

Wil je een van deze stijlen graag in het echt bewonderen? Kom dan langs in onze showroom in Etten-Leur. Wil je graag advies bij het uitzoeken van de juiste keuken? Maak dan van tevoren een afspraak om er zeker van te zijn dat onze keukenspecialist beschikbaar is.

Meer interieur stijlen inspiratie:

Deel: