Keuken inspiratie

De moderne keuken: strak, functioneel en warm

Door: Deel:

De moderne keuken is een echte tijdloze trend en bij velen geliefd. Het strakke uiterlijk van de moderne keukens komt tot haar recht in veel verschillende soorten huizen én blijft lang mooi, ook niet onbelangrijk! Daarnaast is de optimale functionaliteit een pluspunt. Je apparatuur werk je netjes weg waardoor de keuken er vrijwel altijd netjes opgeruimd uit ziet. Ideaal in je drukke leventje, toch?

Witte moderne hoekkeuken  Moderne zwarte keuken

Hoe creëer je zo’n moderne look? Bijvoorbeeld door voor bepaalde kleuren te kiezen. Een moderne keuken is niet per definitie zwart of wit, er zijn veel meer mogelijkheden! Door juist te kiezen voor kleuren als taupe, donkergroen of een zandkleur keuken krijgt de ruimte een moderne, maar toch warme en gezellige uitstraling. 

De indeling van de keuken kun je helemaal zelf bepalen en hangt natuurlijk af van de ruimte. Kies bijvoorbeeld voor een moderne keuken met kookeiland of een hoekkeuken. Wat in ieder geval centraal staat in de moderne stijl is het strakke design. 

Moderne keuken: niet alleen praktisch, maar ook erg mooi

Het mooie van deze keukens, is dat functionaliteit en esthetiek elkaar niet in de weg zitten. Het is zaak om van te voren te bedenken welke apparatuur je geregeld gebruikt en daarop kun je je keuken ontwerpen. Daarnaast zijn de materialen die worden gebruikt bij de moderne keuken vaak duurzaam en voorzien van roestvrij staal. 

Modern met een twist: ontdek de modern landelijke keuken

Smaken verschillen; vooral bij keukens. Ondanks dat het een erg populaire stijl is, zijn er toch een hoop mensen die de moderne keuken te strak vinden, waardoor het een kille indruk wekt. Echter is de landelijke keuken weer het andere uiterste: dit wordt vaak geassocieerd met oubollig en staat vooral bekend om zijn tierelantijntjes. 

De oplossing? Combineer de mooiste aspecten van beide stijlen en creëer je eigen stijl: de modern landelijke keuken! Zo heb je best of both worlds, en is jouw keuken ook nog eens uniek en helemaal naar jouw smaak.

Modern landelijke keuken met een twist  Strakke en witte moderne keuken met kookeiland

Zoek je meer inspiratie?

Om je een beetje op weg te helpen naar een moderne en strakke keuken, hebben we allerlei inspiratie voor je op een rij gezet. Lees onze blog: 17 moderne keukens voorbeelden en laat je inspireren. Ben je nieuwsgierig naar hoe wij je hierin kunnen helpen? Dan ben je altijd welkom in onze showroom voor een kop koffie, thee of iets fris! Neem contact op om een afspraak te maken.

Deel: