Keuken inspiratie

De Miele Dialog oven: een unicum in de markt

Door: Deel:

Ben je geïnteresseerd in de Miele Dialog oven? En wil je meer weten over deze revolutionaire oven? Tegenwoordig zijn er ontzettend veel soorten ovens verkrijgbaar. Van stoom- en combi ovens tot aan hete lucht- en traditionele ovens. Deze ovens hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Maar de Miele Dialog oven is toch net even anders; een unicum om zo maar te zeggen. Waarom is dat zo? En wat maakt deze oven anders? Dat en meer lees je in deze blog. Veel leesplezier!

Wat is een Miele Dialog oven?

Enige tijd geleden presenteerde Miele haar Dialog oven als:

“De grootste innovatie sinds de introductie van de inductiekookplaat.”

En dat het innovatief is, dat staat vast. Wij omschrijven het zelfs als magisch. Zo kan de oven verschillende producten simultaan bakken, ontdooien of bereiden. Op deze manier kun je bijvoorbeeld vlees met groente en aardappeltjes tegelijkertijd in de oven bereiden. De oven zorgt er automatisch voor dat in 45 minuten het vlees gelijkmatig gegaard is, dat de groente is licht al dente en dat de aardappelen zacht zijn.

Hierdoor wordt de bereidingswijze eenvoudiger en bespaar je ook nog eens een hoop tijd. Miele stelt dat voor de meeste gerechten een tijdsbesparing van maar liefst 70% wordt gerealiseerd. Deze baanbrekende technologie voert als het ware een “dialoog” met ieder afzonderlijk ingrediënt. De bereiding wordt dus automatisch aangepast op de behoefte van ieder afzonderlijk ingrediënt of product.

De Miele Dialog oven is derhalve een intelligente oven, die met behulp van wisselende elektromagnetische stralingsfrequenties volledige gerechten kan bakken, ontdooien of bereiden. Miele noemt deze innovatie de “M-chef technologie”.

Voorbeelden en mogelijkheden

De Dialog oven komt met een mobiele Miele app. Deze app kun je gebruiken om te kiezen uit ruim 1000 verschillende programma’s. Kies een programma en de instellingen worden automatisch overgenomen door de oven.

Hieronder vind je aantal mogelijkheden van de oven.

Vis in een blok ijs

De vis wordt in het ijs gaar, zonder dat het ijs eromheen compleet wegsmelt.

Zalmfilet half rauw en half gegaard

De M-chef technologie maakt het mogelijk om zalmfilet op een unieke manier te bereiden. Hierdoor heb je twee gerechten in één.

Vis in ijs uit Miele dialog oven  Zalf half gegaard in Miele dialog oven

Kalfsfilet in bijenwas

Standaard ovens garen gerechten van buiten naar binnen. De Dialog oven daarentegen gaart gelijkmatig, waardoor het bijenwas niet smelt en de kalfsfilet sappig en mals wordt.

Bakken van brood zonder korst

Liever brood bakken zonder korst? De Dialog oven maakt het mogelijk.

Kalfsfilet uit Miele dialog oven  Brood uit Miele dialog oven

Een Miele Dialog oven is echt geschikt voor een moderne keuken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan eens onze blog: 17 moderne keukens voorbeelden.

De 3 grootste voordelen

Zoals je eerder hebt gelezen, zijn er vele voordelen aan de Miele Dialog oven. Hieronder vind je de 3 belangrijkste pluspunten:

  • Flexibiliteit: de Dialog oven maakt veel mogelijk, dat voorheen onmogelijk leek
  • Tijdbesparing: Voor veel gerechten bespaar je maar liefst 70% bereidingstijd.
  • Eenvoud: het product is geschikt voor ieder kookniveau

Miele dialog oven in gebruik

Miele Dialog oven – In het echt ervaren?

Wil je de Miele Dialog oven in het echt ervaren? Bezoek dan onze showroom in Etten-Leur. Onze specialisten vertellen je graag meer over deze revolutionaire oven. Daarnaast kun je in onze showroom een uitgebreid aanbod van keukens, badkamers, tegels, vloeren, deuren en kasten ontdekken. Ben je dus op zoek naar één of meerder afbouwproducten? Dan hopen we je snel te zien in Etten-Leur.

Wil je er zeker van zijn dat één van onze specialisten uitgebreid tijd voor je heeft? Maak dan van te voren een afspraak. Heb je nog andere vragen? Schroom dan niet om contact op te nemen. Wij helpen en adviseren je graag.

Bron: Miele
Deel: