Keuken inspiratie

De matzwarte keuken als eyecatcher van je woning

Door: Deel:

De matzwarte keuken is niet voor niets een populaire trend. Deze stijl kan je interieur net dat beetje extra geven en is gemakkelijk te combineren met verschillende kleuren. Maar is dat wel praktisch, zo’n keuken? En past het wel bij iedere interieurstijl? In deze blog geven we antwoord op al jouw vragen, en nemen we je mee in een golf aan zwarte keuken inspiratie.

Matzwart: het oogt niet alleen schoon, maar is ook goed schoon te houden!

De matzwarte keuken is prachtig; daar valt haast niet over te twisten. Of het echter ook praktisch is, is de volgende vraag. Want heb je een gezin met jonge kinderen, dan is de kans vrij groot dat je keuken binnen de kortste keren onder de vingerafdrukken zit. Dit geldt overigens niet alleen voor de kleintjes; ook de ouders kunnen er stiekem wat van. En dat komt niet ten goede aan de look and feel van je keuken.

Allemaal leuk en aardig, maar hoe ga je ermee om? Gelukkig zijn er oplossingen de wereld in geroepen om ervoor te zorgen dat jouw gloednieuwe matzwarte keuken ook gloednieuw blijft. Zo heb je bijvoorbeeld alleen matzwarte keukens met een nieuw soort topping, waardoor je keuken vingerafdrukvrij blijft. Zo hoef je niet de hele dag met allesreiniger aan de slag! 

Matzwarte moderne keuken met eiland

Matzwarte keuken: voor grote en kleine ruimtes

Heb je een kleinere keukenruimte, dan kan een matzwarte keuken wat druk en beklemmend ogen. Hierdoor leg je nog meer de nadruk op de grootte van de ruimte. Je kunt echter spelen met kleurtinten door bijvoorbeeld matzwart te combineren met wit of grijs; hierdoor laat je de ruimte groter ogen, wat ook voor jou prettiger werkt. Ook een houten keukenblad staat erg mooi bij een zwarte keuken en hiermee creëer je een industrieel landelijke look. 

Hieronder zie je een voorbeeld van een strakke matzwarte Beda keuken bij Nelemans. Bekijk nu meer showroomkeukens in onze showroom.

zwarte keuken Beda

De matzwarte keuken inrichten

Om de werkruimte zo efficiënt mogelijk in te delen, zijn kastjes natuurlijk meer dan welkom. Heb je voldoende opbergruimte, dan kun je je apparatuur na gebruik opbergen. Vooral bij een moderne keuken stijl zorgt dit voor een strakke uitstraling. Opgeruimd staat netjes!

Combineer je matzwarte keuken met zwarte keuken accessoires en apparatuur. Zo kiezen veel mensen ook voor een zwarte wasbak en/of een zwarte kraan in de keuken.

Matzwarte keuken in de woning

Matzwart als hoofdelement bij verschillende keukenstijlen

Dat de matzwarte trend alleen bij minimalistische, industriële keukens zou passen is absoluut een fabel. Deze kleurtrend past namelijk bij iedere keuken stijl! Zo creëer je door matzwart toe te voegen aan de fronten van een landelijke keuken extra warmte; combineer de kleur met houten elementen, klassieke handvaten en plaats een prachtig fornuis die afsteekt met de rest van de kastjes. Dit zorgt ervoor dat het fornuis er als echte eyecatcher uit springt. Bij een moderne keuken kun je spelen met verschillende kleuren; combineer zwart met wit, of kies voor een kleur die er net wat meer uitspringt. Ben jij een dare devil, of houd je het liever clean? Alles is mogelijk in de keuken van nu!

zwarte Beda keuken Nelemans Keukens zwart

Bekijk onze (mat)zwarte showroom keukens

Ben je enthousiast geworden, of wil je graag meer zwarte keuken inspiratie? Plan dan nu een afspraak in met een van onze keukenadviseurs of kom vrijblijvend langs voor een kijkje in onze showroom!  

Lees ook:

Deel: