Keuken inspiratie

Achterwand keuken ideeën

Door: Deel:

Zoek je naar achterwand keuken ideeën? De achterwand in de keuken is een extra sfeermaker. Of je nu een moderne, klassieke, landelijke of industriële keuken mooi vindt, de juiste achterwand maakt je keuken nog fraaier. Daarnaast biedt het ook bescherming tegen rondvliegend eten of spetters tijdens het koken. In deze blog delen we een aantal achterwand keuken ideeën. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder.

1. Achterwand keuken ideeën met tegels

In een blog over achterwand keuken ideeën mag het voorbeeld met tegels niet missen. Het gebruik van tegels is namelijk één van de meest populaire varianten voor keukenwanden. Op het gebied van wandtegels zijn vele mogelijkheden. Zo zijn er verschillende materialen, kleuren en afmetingen. Welke het meest geschikt is voor jouw keuken is afhankelijk van je smaak en voorkeuren. Zorg er in ieder geval voor dat je gaat voor een tegel die eenvoudig schoon te maken is. Tevens is het belangrijk dat de tegels bestand zijn tegen vuil, vet en spetters van het koken. Een keramische keuken tegel is duurzaam, gemakkelijk in onderhoud en water- en vuilafstotend.

Tegels achterwand keuken showroom Bouwcenter Nelemans
Tegels op achterwand keuken

Tip: bekijk meer ideeën voor hexagon tegels in de keuken.

2. Schoolbordverf op de achterwand van de keuken

Schoolbordverf, of een krijtbord laag, op de achterwand van de keuken wordt tegenwoordig steeds vaker toegepast. Dit is wel te begrijpen, want je kunt er ontzettend veel leuke dingen mee doen. De meest gebruikte toepassing is om schoolbordverf toe te passen in combinatie met houtelementen in de keuken. Het zwarte schoolbordverf geeft namelijk een extra mooi contrast met de warme houtkleur.

Sommige mensen vragen soms zelfs een kunstenaar om de achterwand mooi te maken. Maar je kunt het natuurlijk ook gebruiken voor recepten, boodschappenlijstjes, huishoudtaken, quotes en nog veel meer. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van je eigen creaties.

Schoolbordverf op achterwand keuken Schoolbordverf op de achterwand van de keuken

Wist je dat matzwarte keukens erg populair zijn op dit moment? In onze blog: de matzwarte keuken als eyecatcher voor je woning delen we meer informatie over deze trend.

3. Een foto gebruiken?

Zie je graag een foto op de achterwand van je keuken? Ook dat is tegenwoordig mogelijk. Van bloemen en planten tot aan steden, quotes en nog veel meer. Er zijn dus erg veel opties om de achterwand van de keuken geheel naar eigen smaak samen te stellen. In combinatie met andere materialen en kleuren, is een foto een mooi idee voor op de keukenmuur.

Foto achterwand keuken

Is een moderne keukens iets voor jou? En zoek je naar inspiratie? Bekijk dan eens onze blog: 17 moderne keukens voorbeelden.

4. Houtlook in de keuken

Een warme houtlook is goed te combineren met diverse materialen en stijlen. Een houtlook achterwand in de keuken is dan ook een populaire optie. Vaak worden hiervoor keramische houtlook tegels gebruikt. Hiermee creëer je namelijk de natuurlijke houtlook, maar heb je ook de voordelen van een keramische tegel. Voor een ruimte als de keuken is het belangrijk om hygiënisch te werken en de keukenmuur makkelijk schoon te kunnen houden.

houtlook achterwand keuken
houtlook keukenmuur idee

Meer houtlook keuken ideeën bekijken? Lees verder bij onze Keuken inspiratie blog.

5. Ga voor een keuken achterwand van glas

Er zijn vele voorbeelden van glazen achterwanden in de keuken. Dit komt enerzijds door de populariteit van de strakke moderne keukens. Het geef je keuken dan ook de luxueuze uitstraling, die vaak gewenst wordt. Anderzijds zijn er ook andere voordelen van de inzet van een glazen achterwand:

  • Er zijn diverse visuele pluspunten. Doordat glas reflecteert, kun je de keuken ruimtelijker en groter ervaren in dezelfde ruimte. Daarnaast zorgt glas ervoor dat de keuken lichter overkomt. Voor iedereen die dus houdt van veel licht en overzicht in een strakke moderne keuken is een glazen achterwand dus aanbevolen.
  • Het is een duurzame keuze. Glas is eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Vaak is de achterwand ook één geheel, waardoor er ook geen voegen nodig zijn. Dit bevordert de hygiëne en de eenvoud van het poetsen.

Glazen achterwand keuken

Bekijk de showroomkeukens met eiland of een van de andere keukenopstellingen, nu in onze showroom.

Compleet nieuwe keuken nodig?

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Of ga je een bestaande keuken renoveren? Bezoek dan onze showroom in Etten-Leur. Laat je uitgebreid inspireren en informeren op het gebied van keukens, badkamers, tegels, vloeren, kasten en deuren. Onze adviseurs helpen je graag verder. Neem contact op om een afspraak te maken.

In onze showroom kun je ook gebruik maken van Touch-Reality. Met deze oplossing kun je in 3D eenvoudig je eigen keuken ontwerpen. Touch-Reality is een bijzondere ervaring, die slechts op enkele locaties in Nederland beschikbaar is. We nodigen je graag uit om het eens te komen proberen.

Touch reality in de showroom  Showroom Bouwcenter Nelemans Etten-Leur

Lees ook:

Deel: