Keuken inspiratie

7x voorbeelden van een bar in de keuken

Door: Deel:

Altijd al een bar in de keuken willen maken? Heb je hier ook de ruimte voor in je keuken? Dan is een bar ideaal om in de ochtend gezellig aan te ontbijten of juist om ’s avonds een borrel aan te drinken. Ik geef je in deze blog een aantal voorbeelden van verschillende soorten barretjes. Kijk welke look het beste bij jou en je huis past en laat je inspireren!

Gesloten bar met kastruimte

Kun je nog wat extra opbergruimte gebruiken in je keuken? Ga dan voor een gesloten bar met kastruimte. Een gesloten bar biedt vaak extra opbergruimte met de mogelijkheid voor het toevoegen van kasten of lades. De bar hieronder heeft kastjes waarin je al je extra spullen gemakkelijk kunt opbergen. Ook heeft het nog een open kast waarin je keukengerei of kookboeken kwijt kunt. Zorg wel dat het niet te druk wordt en het mooi in het geheel van de keuken past.

Open bar

Een open bar zorgt voor een ruimtelijk gevoel in de keuken. Het design is vaak simpel en deze bar is gemakkelijk in iedere keuken te maken. In deze open bar is toch nog wat opbergruimte gecreëerd om wat spullen op te bergen en tentoon te stellen.

Bar op de hoek

Deze bar is ideaal voor als je je van alle ruimte in je keuken gebruik wilt maken. Deze bar neemt weinig ruimte in beslag van de keuken, maar je kunt er toch heerlijk aan zitten. De bar in de afbeelding valt op door het marmeren blad en de roze tegeltjes. Een echte eyecatcher in je keuken!

Smal barretje

Heb je een kleine keuken? Ga dan voor een smal barretje. Hiermee creëer je een ideale leefkeuken om de chef gezelschap te houden tijdens het koken of om je ontbijt aan te eten. De bar in de afbeelding vormt een mooi geheel met de muur en heeft een vrolijke kleur. Zorg er wel voor dat je niet te veel spullen op de bar zet. Een fruitmand of een bos verse bloemen kan prima, maar zorg dat je nog genoeg ruimte overhoudt om te eten.

Marmer

Wil je de keuken een bijzondere look geven? Ga dan voor een marmeren bar. Dit is een echte eyecatcher in je keuken en maakt je keuken uniek. In deze keuken is er gekozen voor een marmeren blad, maar je kunt ook voor een volledige marmeren bar gaan.

Houten bar

Mooi materiaal voor een bar is hout. Hout is rustgevend, stijlvol en valt ook nog eens op. De houten bar in de afbeelding past perfect in de rustieke keuken. Zet een mooie vaas met bloemen op de bar en houd het verder rustig.

Minimalistisch

Minimalistisch is een trend die blijft terugkomen. Dit is een bar met weinig poespas, een basic design en subtiele kleuren. Een minimalistische bar past bij ieder interieur. Ook is een minimalistische look tijdloos. Houd het rustig met de kleuren en kies eenvoudige barkrukken.

Spreekt een van deze barren je aan? Of wil je meer inspiratie opdoen op het gebied van keukens? Ontdek dan meer keuken inspiratie of bekijk onze showroomkeukens. Wil je de mogelijkheden bespreken om een bar te maken in je keuken? Bezoek dan onze showroom in Etten-Leur. Wil je er zeker van zijn dat één van onze specialisten beschikbaar is? Maak dan van tevoren een afspraak.

Lees ook:

Deel: