Wooninspiratie

De hal inrichten: 6 ideeën

Door: Deel:

Ga jij de hal inrichten of de gang bij de voordeur weer eens opknappen? Een warm welkom voor je gasten is zeer belangrijk. Binnen stappen in een sfeervol huis geeft namelijk direct een fijn gevoel. Ik geef je hieronder een aantal tips die je alvast op weg helpen bij het mooi inrichten van de hal. Lees dus vooral verder en laat je inspireren!

Hal inrichten

Zorg bij het inrichten dat de hal rust uitstraalt en vooral niet te vol staat met spullen. Ruim dus goed op en geef jassen, tassen en schoenen een vaste plek. Investeer in een mooie kapstok, kast en eventueel een speciaal schoenenrek of hal bankje. Maak alleen gebruik van accessoires die iets toevoegen aan het geheel. Kies het liefst één eyecatcher uit zoals een mooi schilderij en houdt het verder rustig.

Grote spiegel als eyecatcher

Een ander item dat je als eyecatcher kunt plaatsen is een grote decoratieve spiegel. Deze geeft de hal niet alleen een frisse look, maar is ook nog eens handig om een laatste outfit check te doen. Ook zorgt een spiegel ervoor dat de hal lichter, groter en ruimtelijker lijkt.

Lamp in de hal

Heb je al nagedacht over welke lamp je in de hal hangt? Een mooie hal lamp geeft meteen sfeer aan de ruimte. Je kunt gaan voor een stijlvolle hanglamp, spotjes in het plafond of wandlampen aan de muur.

Vloerkleed bij de voordeur

Een vloerkleed geeft bij binnenkomst al meteen een gezellige sfeer. Kies voor een mooi langwerpig kleed. Deze maakt de hal namelijk optisch ruimtelijker.

Natuur in de hal

Planten zorgen voor sfeer in de hal. Kies voor één grote kamerplant of ga voor een aantal kleine plantjes en zet allemaal in een ander potje voor een speels effect. Vergeet ze natuurlijk geen water te geven nu ze op een onverwachte plek staan.

Nieuwe lik verf

Fris de muren en het plafond op door ze een nieuwe likje verf te geven. Ga voor een lichte kleur voor een fris en ruimtelijk gevoel. Dit hoeft geen wit te zijn, maar kies bijvoorbeeld beige, lichtgrijs of een vrolijk pastelkleurtje. Ook kun je de bovenste en onderste helft van de muur een ander kleurtje geven.

Mooie hal tegels

Wanneer je kiest voor wand- of vloertegels in de hal, zijn er ontzettend veel opties aan vormen, afmetingen, kleuren en patronen. Tegels zijn goed te combineren met andere vormen van wand- en/of vloerbekleding. Of combineer verschillende stijlen en soorten tegels met elkaar. We geven graag meer hal tegels ideeën op onze Wooninspiratie blog.

Hoe ga jij je hal inrichten?

Heb je nieuwe ideeën opgedaan over hoe je de hal mooi gaat opknappen? En hoe past dit binnen het interieur van de rest van je huis? Doe nu nog meer inspiratie op in onze Wooninspiratie blog. Breng ook eens een bezoekje aan onze showroom in Etten-Leur. Neem contact op voor een afspraak om er zeker van te zijn dat één van onze specialisten uitgebreid de tijd voor je heeft.

Lees ook:

Deel: