Badkamer inspiratie

Badkamer met sauna: laat je inspireren

Door: Deel:

Heb je altijd al een badkamer met sauna willen hebben? Een échte wellness badkamer is natuurlijk niet compleet zonder sauna. Heerlijk ontspannen en genieten; dat is wat een sauna in de badkamer zo waardevol maakt. Er zijn vele opties op het gebied van spa-badkamers. In deze blog delen we 3x inspiratie voor een badkamer met sauna. Iets voor jou? Lees dan snel verder en ontdek de mogelijkheden.

Soorten sauna’s

Er zijn diverse soorten sauna’s, waaronder droog en vochtig. In droge sauna’s is het vochtigheidsgehalte lager dan in een vochtige sauna. Hierdoor heeft de warmte meer effect op je lichaam. Een vochtige sauna zorgt ervoor dat de warmte beter te vragen is. Echter zijn in deze cabines de effecten minder aanwezig in vergelijking met de droge sauna’s.

Voorbeeld van een droge sauna: de opgiet sauna’s

Voorbeeld van een vochtige sauna: de Turkse sauna, ook wel stoombad genoemd

Badkamer met sauna mogelijkheden   Badkamer met sauna voorbeeld

1. Prachtige inbouw sauna badkamer

Een inbouw sauna vormt een ideale optie voor vele soorten badkamers. Of je nu beschikt over veel of weinig ruimte, een sauna creëert de ultieme ontspanningsplek in je badkamer. Door de inzet van doorzichtige voorkant oogt de sauna, zelfs als deze klein is, ruimtelijk en comfortabel. Laat je vooraf goed adviseren, zodat u achteraf optimaal kunt genieten van het comfort en alle luxe.

Inbouw sauna badkamer

Kom naar onze showroom en bekijk deze badkamer met sauna en stoomcabine.

2. Ruim en luxe

Deze sauna is een goed voorbeeld van veel ruimte gecombineerd met luxe. We zien het onderstaande voorbeeld niet snel in een badkamer ingebouwd worden. Desalniettemin biedt het wel inspiratie. Van de details op het gebied van het licht tot aan de accessoires, alles sluit naadloos op elkaar aan. Laat in een gesprek met een adviseur goed weten wat je wel en niet mooi vindt.

Ruime en luxe sauna in badkamer

Meer inspiratie opdoen? Lees dan onze blog: badkamer betonlook met hout en ervaar de prachtige combinatie van koude en warme materialen.

3. Is een infrarood sauna in de badkamer iets voor jou?

Een infrarood sauna in de badkamer is ook een geliefde keuze onder wellness zoekers. Bij deze keuze voor een infrarood sauna is het belangrijk om op verschillende onderdelen te letten. Hierbij kun je denken aan de infraroodstralers, het model en de houtsoort in de cabine. Het is wederom cruciaal om jezelf goed te laten informeren over alle verschillende opties. Hierdoor geef je de beste invulling aan jouw droombadkamer.

Twee voordelen van een infrarood sauna:

  • Verbetering van de doorbloeding en het verzachten van spierpijn binnen een half uur
  • Verwijderen van afvalstoffen, oftewel ontgiften

Is luxe erg belangrijk voor jou? En ben je op zoek naar meer inspiratie? Lees dan eens onze blog: 6 luxe badkamer voorbeelden en ontdek de mogelijkheden.

Complete badkamer met sauna ontwerpen?

Ben je klaar om een complete badkamer met sauna te ontwerpen? Maak dan een afspraak in onze showroom in Etten-Leur. Onze adviseurs helpen en adviseren je graag met het uitwerken van jouw droombadkamer. Combineer een op maat gemaakte sauna met een stoomcabine en Sunshower. Kies jouw ideale meubelstuk en ga voor bijpassende tegels. We hopen je snel te mogen ontvangen in onze showroom.

Nog meer inspiratie nodig? Lees dan onze blog: badkamermeubel: mooi en praktisch.

Deel: