Badkamer inspiratie

10x badkamer tegels inspiratie!

Door: Deel:

Omdat er zo ontzettend veel keuze is, geef ik je graag badkamer tegels inspiratie! De keuze die je maakt in tegels, bepaalt voor een groot gedeelte de stijl en sfeer in de badkamer. Zo geven houtlook tegels een andere look aan de ruimte dan marmer tegels en met Portugese tegels kies je weer voor een andere stijl. Daarnaast zijn er oneindig veel mogelijkheden om verschillende soorten tegels te combineren en zo helemaal je eigen stijl te bepalen. Laat je inspireren door deze 10 verschillende mogelijkheden.

1. Mozaïek tegels badkamer

Mozaïek tegels worden vaak als eyecatcher toegepast in de badkamer. Bijvoorbeeld door de achterwand van de douche of het bad te bekleden met deze tegels. Met mozaïek tegels geef je de badkamer een vrolijke en frisse uitstraling. Een origineel idee is om mozaïek tegels te combineren met marmer tegels zoals in deze showroomopstelling is gedaan.

Mozaiek tegels - badkamerBadkamer tegels inspiratie met mozaiek

2. Visgraat tegels badkamer

Tegels in visgraat bevestigen op de wand en/of vloer is de trend van dit moment. Een leuk idee is om de wand achter de douche met gekleurde tegels in een visgraat patroon te bekleden. Maar ook de wand achter het badkamermeubel is een goede optie om te bekleden met deze tegels. De combinatie met een houten badkamermeubel en koperen kranen zorgt voor een moderne – en landelijke badkamer.

Badmeubel ensuite badkamer

3. Houtlook tegels badkamer

Houtlook tegels geven de badkamer een warme uitstraling. Een houten vloer leggen in de badkamer is geen goed idee, maar met houtlook tegels kan je wel de warme sfeer van een houten vloer krijgen, met de voordelen van tegels. Houtlook tegels zijn er in heel veel verschillende kleuren en formaten en kunnen zowel op de vloer als op de wand toegepast worden. Tevens zijn ze geschikt voor grote en kleine badkamers. Combineer de warme houtlook tegels met stoere materialen zoals koper en staal om een landelijk stoere badkamer stijl te creëren.

Badkamer tegels inspiratie - houtlook

4. Marmer tegels badkamer

Marmer tegels in de badkamer zijn weer helemaal in! De tegels zijn klassiek, hip en stijlvol en geven de badkamer een luxe uitstraling. Marmer tegels zijn er niet alleen in de bekende grijs-wit tinten maar tegenwoordig ook in tal van verschillende aardetinten. Tevens kunnen deze verschillende tinten goed gecombineerd worden in een ruimte.

Marmerlook tegels badkamer

 

5. Portugese tegels badkamer

De speelse patronen in combinatie met lichte kleuren geven Portugese tegels in de badkamer zorgen voor een frisse uitstraling. Veel Portugese tegels zijn tegenwoordig gemaakt van keramiek met een de look van een Portugese tegel, waardoor deze goed toepasbaar zijn in de badkamer. Het beste is om een gedeelte van de badkamer als eye-catcher te bekleden met de tegels, bijvoorbeeld de vloer of de wand.

Portugese tegels - badkamer

6. Betonlook tegels badkamer

Betonlook tegels toepassen in de badkamer maakt de ruimte stoer en industrieel. Deze tegels kunnen goed gecombineerd worden met witte meubels en sanitair, hout en zwarte kranen. Op deze manier maak je jouw industriële badkamer compleet. Deze betonlook badkamer is een goed voorbeeld van wat er mogelijk is met betonlook tegels in de badkamer.

Betonlook badkamer - showroom badkamers

7. Badkamer tegels grijs

Badkamer tegels in het grijs blijft populair en dat is niet voor niets. Grijs is namelijk een ideale kleur om te combineren. Grijze tegels kunnen toegepast worden in verschillende stijlen badkamers. Bijvoorbeeld grijze betonlook tegels in een industriële badkamer en grijze tegels in een lichte tint in een moderne badkamer.

Badkamer tegels grijs

Bekijk ook de prachtige natuursteenlook tegels in onze moderne badkamer met inloopdouche uit de showroom.

8. Hexagon tegels badkamer

Hexagon tegels zie je steeds vaker in de badkamer, keuken en het toilet. Zowel op wanden als op vloeren kunnen deze tegels toegepast worden. Hexagon tegels zijn er in verschillende soorten en maten en zowel met als zonder decor. Vaak wordt het gecombineerd met een rustige tegel zodat de hexagon tegel als accentwand wordt gebruikt. Maar een combinatie met bijvoorbeeld houtlook tegels is ook goed mogelijk.

Hexagon tegels in badkamer

Tip: bekijk nu ook 10x hexagon tegels in de keuken.

9. Witte tegels badkamer

Vaak worden witte tegels in de badkamer gezien als ‘normale’ tegels. Maar ook met witte tegels zijn er erg veel mogelijkheden, deze tegels kunnen erg stijlvol zijn! Combineer witte tegels op de wand met een decortegel op de vloer, of kies voor een witte tegel met een 3d print. Mogelijkheden genoeg en dus toe te passen in klassieke badkamers tot aan exclusieve badkamers.

Witte badkamer tegels

 

10. Grote tegels badkamer

Door grote tegels toe te passen in de badkamer, lijkt een ruimte vaak groter. Heb je een kleine badkamer, dan is het een goed idee om grote tegels te gebruiken. Daarnaast zorgt het voor een rustige badkamer. Doordat je minder voegen hebt, oogt het meer als een geheel.  Voorheen werden grote tegels vooral gebruikt op de vloer van de badkamer, maar tegenwoordig worden de grote maten tegels ook toegepast op de wanden.

Grote badkamer tegels - inspiratie

Badkamer- en tegelshowroom bezoeken?

Er zijn genoeg mogelijkheden om tegels te combineren in de badkamer. Ben je op zoek naar een nieuwe badkamer en wil je daarbij graag advies hebben om zo jouw ideale badkamer en tegels samen te stellen? Kom langs in onze woon- en lifestyle showroom in Etten-Leur en laat je inspireren. Wil je vrijblijvend advies van een van onze badkamer- en/of tegelspecialisten, maak dan vooraf een afspraak.

Lees ook:

Deel: