Wooninspiratie

7x interieur ideeën zolder

Door: Deel:

De zolder is niet altijd een makkelijke kamer om in te richten. Vaak zijn er schuine wanden en moet je rekening houden met een groot of juist klein oppervlak van de ruimte. Er is daarentegen wel veel mogelijk voor het interieur van jouw zolder. In dit artikel geven we 7 interieur ideeën voor de zolder zodat jij optimaal gebruik maakt van de extra ruimte. Ga jij voor een thuiswerkplek, speelkamer of die walk-in closet? Lees snel verder voor onze ideeën!

Nieuwe thuiswerkplek

Creëer nu een thuiswerkplek of kantoor op jouw zolderkamer. Je zolder hoeft niet groot te zijn om er een fijne werkplek van te maken. Met een kast op maat tegen een van de (schuine) wanden benut je de ruimte van jouw zolder optimaal. Zorg daarnaast voor goede verlichting en goed gebruik van het daglicht dat de kamer binnenkomt.

Bouw je ideale boekenkast op zolder

Heb jij altijd al een boekenkast willen hebben? De muren van je zolder zijn zeker geschikt voor jouw wensen in een boekenkast. Tegen elke (schuine) zijde is het mogelijk om boeken te tonen met een kast die perfect aansluit bij jouw interieur. Met een fijne bank of sofa heb je uren leesplezier in je zolderkamer met boekenkast.

Berg je dierbare spullen op

De zolder is een geschikte ruimte om jouw dierbare spullen op te slaan. Van kleding tot fotoalbums, kunstwerken en verzamelingen. Kies voor een (schuine) kast op maat waarbij je al je spullen netjes kunt opbergen. Onze specialisten geven je graag advies over de mogelijkheden van een maatwerk kast in jouw zolder.

Creëer een speelkamer

Een beetje extra ruimte op zolder kan goed ingezet worden als speelkamer voor kinderen. Zorg voor genoeg kastruimte voor speelgoed, kinderboeken of spellen. Een inbouwkast of kast op maat onder de schuine wand zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk ruimte over blijft om te spelen. Met een bedbank tover je de speelkamer in een mum van tijd om tot logeerkamer voor nog meer plezier.

Kledingkast op zolder

Maak van jouw zolder een echte walk-in closet met een kledingkast voor al je schoenen en kleding. Langs de schuine wanden kun je kledingrekken hangen of een inbouwkast of schoenenrek plaatsen. Hiermee berg je al je kleding zorgvuldig op. Zorg voor goed licht en een spiegel om jouw outfits meteen goed te kunnen bekijken. Met een kaptafel doe je ook meteen je haar en make-up!

Interieur ideeën zolder badkamer

Je kunt er ook voor kiezen om de ruimte van je zolder te benutten voor een extra badkamer. Wanneer je een dakkapel hebt geplaatst, komt er veel daglicht binnen voor een mooie lichte ruimte. In plaats van de hele badkamer, kun je natuurlijk ook kiezen voor een wasruimte met wasmachine en droger. Een op maat gemaakte kast voor de wasmachine en droger kan hierbij helemaal aansluiten bij het interieur van jouw zolder.

Slaapkamer op zolder

De zolder is zeer geschikt als extra slaapkamer, eventueel in combinatie met een van de eerder genoemde interieur ideeën voor de zolder. Combineer bijvoorbeeld je slaapkamer met een boekenkast, wasruimte of thuiswerkplek. In dit blogartikel geven we je meer inspiratie voor een slaapkamer op zolder.

Meer interieur ideeën voor jouw zolderkamer?

Op zoek naar meer wooninspiratie voor jouw woning? Lees nu onze Wooninspiratie blog. Daarnaast helpen we je graag met het ontwerpen van de perfecte kast op maat voor het interieur van jouw zolder. Doe inspiratie op in onze showroom in Etten-Leur waar onze specialisten je graag adviseren over de mogelijkheden. Maak nu een afspraak.

Lees ook:

Deel: