Wooninspiratie

5x houten voordeur met glas inspiratie

Door: Deel:

Een mooie voordeur laat jouw unieke stijl zien aan de buitenwereld. Een houten voordeur met glas past perfect bij elke interieurstijl. Misschien denk je als eerste aan de klassieke voordeur in een landelijke stijl. Maar ook industriële en moderne voordeuren van hout zijn erg populair. Je hebt bij een houten voordeur met glas een grote keuze uit diverse kleuren, stijlen en glassoorten. Hierdoor sluit jouw nieuwe deur precies aan bij jouw unieke wensen en eventuele nieuwe woonkamerdeuren. Lees verder voor meer mogelijkheden en verschillende voordeur ideeën.

Klassieke voordeur landelijke stijl

De klassieke voordeur herken je meteen aan de landelijke stijl deur. Zo heeft deze deur vaak een groot raam in het midden en eventuele roosters. Het deur bevat een klassieke profilering en vaak zit de brievenbus in het midden van de deur. Een bijpassende deurknop maakt de look helemaal af. Bij Bouwcenter Nelemans bieden we onder andere klassieke voordeuren aan van het merk Skantrae. Behalve de klassieke rode of groene voordeur van Skantrae, heb je keuze uit diverse andere merken en kleuren voor jouw nieuwe houten voordeur met glas.

klassieke voordeur groen van skantrae klassieke voordeur rood van skantrae

Moderne voordeur met glas

De moderne voordeur kenmerkt zich aan een strakke look met diverse opties aan raamwerk in de deur. Zo zijn er smalle horizontale of verticale ramen, vierkante ramen of bijvoorbeeld een groot raam naast de voordeur voor een extra open effect. Je kunt kiezen uit diverse kleuren hout. Vaak zijn natuurlijke tinten zoals grijs, beige of zwart populair bij een moderne voordeur. Daarnaast zijn er diverse opties aan helder glas, getint glas of bijvoorbeeld matglas voor in de houten voordeur. Bekijk hieronder de verschillen tussen een moderne grijze voordeur met helder glas en/of matglas.

moderne voordeur moderne voordeur bij bouwcenter nelemans

Industriële voordeur

Bij een industriële voordeur wordt vaak aan een stalen voordeur gedacht. Maar ook hout geeft een prachtige industriële uitstraling. Met een zwart houten deurframe en -kozijn, zorg je voor een stoere voordeur met veel lichtinval. Kies voor bijpassende grepen of deurklinken voor de perfecte afwerking van jouw houten industriële voordeur.

Industriele voordeur industriele voordeur met glas

Houten voordeur met glas in lood

Wanneer je kiest voor een houten voordeur met glas, zijn er uiteenlopende opties aan glas. Hierboven werden al mogelijkheden zoals helder glas, getint glas of matglas benoemd. Daarnaast zijn er diverse kleuren glas om uit te kiezen. Ook een populaire optie bij een houten voordeur is glas in lood. Dit is glas in diverse kleuren en in diverse patronen. Vooral wanneer de zon op het raam van je voordeur schijnt, geeft dit een prachtig effect in de ruimte.

Voordeur beveiliging & accessoires

Je nieuwe voordeur moet niet alleen mooi staan bij de rest van het huis, maar ook de voordeur beveiliging is belangrijk. Kies voor een veiligheidsbeslag om jouw huis te beschermen tegen inbraak. In combinatie met een meerpuntsluiting wordt de houten voordeur op meerdere punten tegelijk vergrendelt. Daarnaast maak je met accessoires zoals deurgrepen, bijpassende scharnieren, tochtdorpels, een bijpassende brievenbus, naambord en/of deurmat de look van je voordeur helemaal af. Zet fleurige bloemen of stoere planten neer en zorg voor goede buitenverlichting bij de voordeur.

houten voordeur met glas verlichting en beveiliging

Kom langs in onze showroom en stel je houten voordeur met glas samen

Doe nog meer inspiratie op en kom jouw perfecte nieuwe voordeur samenstellen in onze showroom. We hebben diverse modellen houten voordeuren met glas voor je klaarstaan en ook bekijk je verschillende maatwerk mogelijkheden om uit te kiezen. Denk hierbij aan kleuren, stijlen, grepen, glasopties, scharnieren, dorpels, brievenbussen en veel meer. Onze specialisten helpen je graag verder met persoonlijk advies. Maak nu een afspraak.

Lees ook:

Deel: