Wooninspiratie

5x hal tegels ideeën

Door: Deel:

Hal tegels creëren meteen de juiste sfeer in huis voor binnenkomend bezoek. Wanneer je de hal gaat inrichten, kun je ervoor kiezen om deze ruimte te matchen met de andere kamers in huis. Ook is het mogelijk om in de gang voor een hele andere look te kiezen. Uiteenlopende opties aan wand- en vloertegels maken dat jij je creativiteit kwijt kunt in de hal. Hieronder geven we 5 hal tegels ideeën waarmee jij de perfecte interieur stijl creëert in huis!

1.      Tegels hal jaren 30

Ga terug in de tijd met jaren 30 tegels in de hal. Een typische jaren 30 stijl kenmerkt zich door een klassieke look met kleine vierkante (decor) tegels. Een sierrand voegt een extra dimensie toe aan de wand of vloer. Door het gebruik van opvallende kleuren of een combinatie van zwarte en witte tegels creëer je een retro look in huis. Ook een mooie patroontegel sluit helemaal aan bij de karakteristieke uitstraling. Er zijn uiteenlopende patronen en kleuren om uit te kiezen. Maak je jaren 30 interieur helemaal af met een bijpassende woonkamer deur en accessoires.

 

 

2.      Houtlook tegels

Naast de retro look met gekleurde (decor)tegels, past ook een mooie houtlook tegelvloer perfect in zowel een jaren 30 als een modern interieur. Keramische houtlook tegels zijn zeer onderhoudsvriendelijk en geven toch die warme houtlook aan de ruimte. De tegels kunnen worden gelegd in diverse legpatronen, waaronder het populaire visgraat patroon of de Hongaarse punt. Een houtlook tegelvloer is ook perfect door te leggen naar andere ruimtes, zoals het toilet of de woonkamer.

3.      Portugese tegels hal

Een populaire patroon tegel is de Portugese tegel in de hal. Deze vrolijke en stijlvolle tegel is verkrijgbaar in allerlei patronen, kleuren en afmetingen. Een hal met Portugese tegels zorgt voor een unieke Zuid-Europese stijl. Wil je geen complete tegelvloer of -wand met Portugese tegels? Ze zijn ook erg mooi te combineren met bijvoorbeeld een betonlook tegel of houtlook tegel in de hal. Ook erg populair om mee te combineren is een Portugese hexagon tegel. Deze staat prachtig op zowel de vloer als de muur van de hal.

4.      Terrazzo look tegels

Terrazzo look tegels zijn een speelse tegel optie en beschikbaar in diverse kleuren en tinten. Voor een neutrale uitstraling kun je kiezen voor aardetinten zoals grijs, beige en wit. De terrazzo look is daarnaast in vele meerdere kleuren beschikbaar. Deze tegels kunnen vaak op graniet lijken, waardoor ze ook wel granito tegels worden genoemd. Een terrazzo look tegel wordt vaak gemaakt van duurzaam en onderhoudsvriendelijk keramisch materiaal. Hierdoor is de tegel zeer geschikt voor de vloer en/of de wand van de hal.

5.      Tegels op de muur van de hal

Ook tegels op de muur van de hal worden steeds populairder. Bij hal tegels denk je er misschien niet meteen aan om ze op de wand te plaatsen, maar toch voegt het een extra dimensie aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een verrassende Portugese tegel tegen de hal wand. Of een warme houtlook tegel in visgraat patroon. De wandtegels kunnen worden gecombineerd met bijvoorbeeld verf of behang en zo creëer je het perfecte hal interieur.

Meer hal tegel inspiratie?

Bekijk onze showroom tegels voor meer ideeën aan wand- en vloertegels in huis. Ook voor andere ruimtes zoals het toilet, de woonkamer, keuken of badkamer zijn er uiteenlopende opties aan (keramische) tegels voor op de vloer of wand. Onze tegel specialisten helpen je graag met gratis en vrijblijvend advies in onze showroom. Maak een afspraak en kom langs in de showroom om de tegels in het echt te bekijken.

Lees ook:

Deel: