Wooninspiratie

5 zolder ideeën voor een landelijk interieur

Door: Deel:

Creëer warmte, licht en ruimte met een zolder in de landelijke interieur stijl. De zolder is niet in elk huis een gezellige ruimte om tijd door te brengen. Dit is jammer, want een zolder biedt vaak veel extra ruimte die je goed kunt benutten voor een extra slaapkamer, washok of thuiswerkplek. We geven hieronder 5 zolder ideeën voor een gezellige nieuwe look in landelijke stijl.

Het schuine dak in landelijke stijl

In veel huizen is de zolder het meest kenmerkend aan het schuine dak. Hoe groot of klein je zolder ook is, je kunt veel ruimte benutten onder dit schuine dak. Ook kan het een stijlvolle aanvulling zijn in een landelijk interieur op zolder. Houten balken zijn namelijk een echte eyecatcher in de ruimte. Geef de muren een lichte kleur voor een licht en ruimtelijk effect. Wanneer je de zolder wilt verbouwen, kun je overwegen om een dakkapel te plaatsen voor meer natuurlijk lichtinval.

Opberg ideeën zolder: een (inbouw)kast op maat

Schuine wanden zijn ook uitermate geschikt om een mooie kast tegen te plaatsen. Ook kun je kiezen voor een kast op maat die perfect aansluit bij de wanden en het plafond. Hiermee creëer je extra opbergmogelijkheden en benut je de ruimte onder de schuine wand maximaal. Je kunt hierbij kiezen voor een witte of lichte kleur kastdeur en kies bijvoorbeeld voor mooie houten grepen voor een landelijke kast. Voor het opbergen van spullen, kun je ook rieten manden of houten kisten gebruiken.

Zolder indeling ideeën

De verdere indeling van de zolder bepaalt voor een groot deel de look. Bedenk goed wat voor ruimte je wilt creëren. Wil je een extra thuiswerkplek, kledingkast of boekenkast? Kijk naar de mogelijkheden en wat je graag zou willen doen met de nieuwe zolderkamer. Houd rekening met de schuine wanden en denk na over de elementen die terug moeten komen. Richt de gehele ruimte in of creëer verschillende gedeeltes op zolder. Combineer bijvoorbeeld een washok met een slaapkamer door het plaatsen van een scheidingswand. Of maak een inloopkast gedeelte waarbij de grote kast de pasruimte scheidt van een slaapkamergedeelte.

Zolder slaapkamer ideeën

Een zolder slaapkamer is een populaire optie. Je creëert gemakkelijk een extra slaapkamer in een ruimte als de zolder. Een bed past vaak zowel onder een rechte als een schuine wand, waardoor er vaak veel mogelijk is. Heb je een hele ruime zolder en wil je deze graag verbouwen, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een badkamer op zolder te plaatsen. Hiermee creëer je in één keer een extra slaapkamer én badkamer. Een groot dakraam zorgt voor genoeg lichtinval en een ruimtelijk gevoel.

Tip: doe meer zolder slaapkamer inspiratie op!

Interieur ideeën voor een landelijke zolder

Belangrijk bij het creëren van een landelijke stijl zolder is dat je lichte en natuurlijke tinten gebruikt. Combineer diverse natuurlijke materialen in de ruimte, zoals hout, steen, riet, wol en katoen. Accessoires zoals plaids, kussens, rieten manden, (droog)bloemen en/of planten zorgen voor een sfeervolle landelijke zolderkamer.

Tip: doe meer interieur ideeën op voor de zolder!

Is een landelijke zolder iets voor jou?

De landelijke interieurstijl is populairder dan ooit en zorgt voor een gezellige en warme sfeer in huis.  Lichte aardetinten brengen een ruimtelijk gevoel en een rustige look en natuurlijke elementen zoals hout en groene planten brengen ons terug naar de natuur. Ben je fan van de sfeervolle landelijke interieur stijl of combineer je liever elementen uit meerdere stijlen? Het is allemaal mogelijk! Bekijk nu de meest populaire interieur stijlen van dit moment.

Bekijk nu ook:

Deel: