Over Bouwcenter NelemansGeschiedenis

Eerste generatie

In 1930 vestigde Jac Nelemans zijn bedrijf in het Brabantse Zundert. Hij begon met de verkoop van bouwstoffen en brandstoffen. Na de  tweede wereld oorlog kwamen Jac’s zonen Janus en Guust in het familiebedrijf. Onder hun leiding breidde het bedrijf zich verder uit; zo voegden de broers een showroom toe voor de presentatie van keukens en tegels. Inmiddels wordt het bedrijf geleid/gerund door de derde generatie: de broers Guido en Fred en hun neef Edgar zijn aandeelhouders van het bedrijf. Zij zijn vandaag de dag betrokken bij de operationele activiteiten, ieder vanuit een eigen discipline. Edgar is algemeen directeur, Guido commercieel directeur en Fred is verantwoordelijk voor de vestigingen.

In bijna negentig jaar tijd groeide familiebedrijf Nelemans uit tot een complete partner voor de bouw. Van een eenmanszaak tot een onderneming met zeven vestigingen, waarvan zes in Noord-Brabant en één in Den Haag. Op de hoofdvestiging in Etten-Leur is een sfeervolle showroom met o.a. keukens, badkamers, kasten, tegels, houten vloeren, binnen-en-buitendeuren, zonwering en is er een showroomgedeelte voor afbouw en bouwmaterialen gevestigd.

 

Onder de Nelemans Groep vallen ook andere bedrijven, zoals de TegelMegastore, en de deelname in een houtzagerij in Rusland. CASCO+ is een nieuw concept dat Bouwcenter Nelemans in eigen beheer heeft ontwikkeld en waarmee het zich actief op de prefab (en duurzame) bouwmarkt begeeft. Het omvat een compleet ruwbouw casco dat we geheel op maat prefabriceren en dat bestaat uit verdiepingshoge wanden, vloersystemen en dakconstructies.

 

In de loop der jaren heeft Nelemans verschillende vestigingen overgenomen. De overnames zijn een grote aanwinst, want er zijn maar weinig bouwmaterialenhandelaren in Nederland die zo’n breed assortiment in huis hebben. Door de voortdurende groei van Bouwcenter Nelemans was de vestiging in Zundert te klein geworden. In het nabije Etten-Leur werd in 2002 een bouwlocatie gevonden aan de Ecustraat, geschikt voor een nieuw onderkomen met een oppervlakte van maar liefst 25.000 m2. Waar een magazijn, een bouwshop en een prachtige en ruime showroom te bezoeken is. 

 

Inmiddels levert Nelemans aan zakelijke- en particuliere klanten in heel Nederland met 7 fysieke vestigingen. Alles onder één dak en tot op de millimeter naar wens. Het is meer dan een motto voor de mensen bij Nelemans.

 

Bij ons kan je terecht voor alles wat te maken heeft met hout-, bouw-, afbouwmaterialen en oplossingen. Daarnaast bieden wij  je ondersteuning om van jouw (zakelijke)project een groot succes te maken. Van dakpannen tot aan keukens, badkamers werkkleding en gereedschappen je mag bij ons alles onder één dak letterlijk nemen. Je vindt onze fysieke vestigingen in: Etten-Leur (inclusief showroom van 25.000 m²), Zundert, Breda, Tilburg, Roosendaal, Oosterhout en Den Haag (Dijkstra) en is Nelemans jouw complete partner voor de bouw. Eerste kwartaal 2020 opent Nelemans wederom een nieuwe TegelMegaStore in ’s Hertogenbosch.

Fa. Nelemans geschiedenis

Tweede generatie

Nelemans bestaat al sinds 1930. Jac Nelemans begon in dat jaar met de verkoop van bouwstoffen en brandstoffen. Zoals toen gebruikelijk was, verkocht opa Jac Nelemans als plaatselijke aannemer bouwmaterialen aan zijn dorpsbewoners. Omdat Jac Nelemans hier wel brood in zag, begon hij in de Prinsenstraat te Zundert, een handel in bouwstoffen en brandstoffen. Ook produceerde hij in die tijd betonproducten zoals putringen, schutting en dakpannen.

Derde generatie Nelemans

Derde generatie

De huidige aandeelhouders, Hans, Guido, Edgar en Fred Nelemans, hebben het bedrijf in 1993 overgenomen. Het werd het begin van een periode van ontwikkeling. Bouwcenter Nelemans wilde uitgroeien tot een completere partner voor de bouw. In 1994 werd een zand- en grindhandel in Lage-Zwaluwe overgenomen en twee jaar later een houthandel inclusief de productie van kozijnen. Als aanvulling hierop heeft Nelemans sinds 2008 een participatie met een houtzagerij in Rusland. Nelemans koos bewust voor de overnames om de vakkennis en ervaring in één keer in huis te halen. De overnames zijn een grote aanwinst, want er zijn maar weinig bouwmaterialenhandelaren in Nederland die zo’n breed assortiment in huis hebben.

Het nieuwe pand in Etten-Leur is de kroon op het werk van drie generaties Nelemans. In 2002 is dit schitterende pand van zo’n 35.000 m2 in gebruik genomen. Waar een magazijn, een bouwcentershop en een ruime showroom te bezoeken is. Vanuit Etten-Leur kan Nelemans hun klanten in West-Brabant beter bedienen. Om dit verzorgingsgebied kwantitatief en kwalitatief te verbeteren is de strategie ontwikkeld om de verschillende bouwcenter-vestigingen in een cirkel om de hoofdvestiging te plaatsen. Door deze bouwcenter-vestigingen (ook wel afhaalcenters genoemd) in de regio staan we dichter bij onze klanten.

Er zijn de afgelopen jaren verschillende nieuwe vestigingen geopend en overnames gedaan: in 2004 Imabo Breda, het huidige Bouwcenter Nelemans Breda, in 2005 Bouwcenter van de Schoot, het huidige Bouwcenter Nelemans Tilburg en in 2008 Bouwcenter Dijkstra Den Haag. Hierdoor heeft Nelemans naast de hoofdvestiging in Etten-Leur, tegenwoordig bouwcenter-vestigingen in Breda, Oosterhout, Roosendaal, Zundert, Tilburg en Den Haag en is Nelemans de completere partner voor de bouw.

Onze verkooppunten

Onze bouwmaterialen koop je in één van onze zeven Bouwshops of online via Bouwcenter

In de webshop van Bouwcenter bestel je al je gereedschap, ijzerwaren, hout-& plaatmateriaal, tegels, sanitair, deuren en tuinproducten razendsnel en laat je het leveren wanneer het jou uitkomt; wel zo slim!

Wil je liever direct jouw bouwmaterialen aanschaffen? Kom dan langs bij één van onze zeven bouwshops bij jou in de buurt!