Over ons

Nelemans in het kort

Alles onder één dak en tot op de millimeter naar wens. Het is meer dan een motto voor de mensen bij Nelemans. Door de jaren heen, sinds opa Jac Nelemans in 1930 de zaak heeft geopend, is het de wederkerende filosofie van een visie geworden. Zoals ze bij Nelemans zeggen: ‘Het biedt ons telkens weer uitdagingen om beter te worden.’ Het vergroten van de kennis en het realiseren van prachtige projecten maakt Nelemans niet alleen trots op haar mensen, maar ook op haar klanten en partners. Inmiddels levert Nelemans aan zakelijke- en particuliere klanten in heel Nederland met 7 fysieke vestigingen.

Geschiedenis

Eerste generatie

Nelemans bestaat al sinds 1930. Jac Nelemans begon in dat jaar met de verkoop van bouwstoffen en brandstoffen. Zoals toen gebruikelijk was, verkocht opa Jac als plaatselijke aannemer bouwmaterialen aan zijn dorpsbewoners. Omdat Jac Nelemans hier wel brood in zag, begon hij in de Prinsenstraat te Zundert, een handel in bouwstoffen en brandstoffen. Ook produceerde hij in die tijd betonproducten zoals putringen, schutting en dakpannen.

Tweede generatie

De zonen van Jac Nelemans, Janus en Guust, hebben het bedrijf in 1959 overgenomen. Door de komst van het aardgas in de jaren ’60 verdween de handel in kolen en briketten. De industriële revolutie zorgde ervoor dat de productie van betonproducten niet meer rendabel was. Hierdoor werd de keuze gemaakt om zich volledig op de handel in bouwstoffen toe te leggen. In de jaren ’70 werden aanbouwkeukens aan het assortiment toegevoegd. Ook werd er een toonzaal aan de Prinsenstraat geopend waarbij, op een voor die tijd unieke wijze, de verkochte producten werden getoond.

Derde generatie

De huidige aandeelhouders, Hans, Guido, Edgar en Fred Nelemans, hebben het bedrijf in 1993 overgenomen. Het werd het begin van een periode van ontwikkeling. Bouwcenter Nelemans wilde uitgroeien tot een completere partner voor de bouw.

Het nieuwe pand in Etten-Leur is de kroon op het werk van drie generaties Nelemans. In 2002 is dit schitterende pand van zo’n 35.000 m2 in gebruik genomen. Waar een magazijn, een bouwshop en een ruime showroom te bezoeken is. Vanuit Etten-Leur kan Nelemans hun klanten in West-Brabant beter bedienen. Om dit verzorgingsgebied kwantitatief en kwalitatief te verbeteren is de strategie ontwikkeld om de verschillende Bouwcenter-vestigingen in een cirkel om de hoofdvestiging te plaatsen. Door deze Bouwcenter-vestigingen (ook wel bouwshops genoemd) in de regio staan we dichter bij onze klanten.