Nieuws

Alle woningen in 2050 energieneutraal! – ISOVER

Door: Deel:

In samenwerking met ISOVER zijn we op weg naar een duurzamere wereld. Iedereen kan een bijdrage leveren in het verduurzamen van onze planeet, het begint eenmaal bij onszelf en de keuzes die we ook in huis maken. De Nederlandse overheid heeft in 2017 de volgende doelstelling afgekondigd: “In 2050 moeten alle woningen in Nederland energieneutraal zijn.” Om het Klimaatakkoord van Parijs na te komen moet de CO2 uitstoot in ons land daarom fors omlaag en is deze doelstelling opgesteld. Per dag moeten er nu 1000 woningen worden verbouwd. Voor nieuwbouw (zowel voor woning- als utiliteitsbouw) geldt sinds vorig jaar de Wet kwaliteitsborging en BENG eisen.

Renoveren start met isoleren

Huizen die voor 1980 zijn gebouwd zijn slechts zelden goed geïsoleerd. De bouwnorm was toen heel anders. Het verduurzamen van je huis begint bij isoleren. Een goede isolatie zorgt ervoor dat de woning sneller is opgewarmd. De warmte blijft langer hangen en er hoeft minder gestookt te worden voor een behaaglijke temperatuur binnenshuis. In de winter blijft de warmte binnen en in de zomer blijft de warmte juist buiten. Koude voeten, tocht en vocht behoren in een goed geïsoleerde woning tot het verleden. Zo wordt je woning niet alleen warmer maar ook stiller. En laten we de besparing op de energierekening ook maar niet vergeten.

Contact

Heb je vragen over een isolatieklus en welk materiaal daar het meest geschikt voor is? Stel ze gerust aan een van onze specialisten. Zij geven je graag meer informatie en advies over de mogelijkheden in isolatiemateriaal.

isover - woning isoleren

 

 

Deel: