Nieuws

Roto Retour for Recycling

Door: Deel:

Elk jaar ontstaat er in Nederland circa 23 miljoen ton aan afval uit bouwstromen. Om bij te dragen aan een betere omgeving en het hergebruik van oude dakramen is Roto de Retour for Recycling service gestart. Dakramen komen hierdoor niet meer op de afvalberg terecht, maar worden gedemonteerd als grondstoffen voor nieuwe producten.

Hoe werkt Roto Retour for Recycling?

Roto zamelt in samenwerking met Bouwcenter Nelemans kosteloos alle merken dakramen in met een volledig houten kozijn en vleugel. Helaas kunnen we geen gecombineerde producten recyclen zoals dakramen met een houten kern en Polyurethaan coating. Deze producten zijn namelijk zeer moeilijk van elkaar te scheiden. We nemen enkel dakramen retour als er een dakraam van Roto terug afgenomen wordt.

Verwerking en hergebruik

Na de demontage van dakramen ontstaan er nieuwe grondstofstromen zoals; glas, hout, aluminium en staal die weer terecht komen in de fabricage van nieuwe circulaire producten. Ook is het mogelijk om projectmatig een afsluitbare container op locatie aan te vragen (vanaf 70 ramen). Onze partner in het recyclingproces is Renewi welke de retour verzorgt. Uit de vrijgekomen grondstofstromen wordt bijvoorbeeld spaanplaat, laminaat en nieuw glas geproduceerd.

Alleen samen kunnen we duurzaam ondernemen en werken we aan een betere wereld. Met de hulp van onze klanten worden oude dakramen van de stortplaats gered en komt het als grondstof terug in het productieproces. Lever dus kosteloos je oude dakraam in en bespaar op afvoer van regulier bouw- en sloopafval.

Heb je nog vragen over de Roto retour for recycling service? Neem contact met ons op en wij staan je graag te woord! Of breng een bezoek aan één van onze 7 Bouwshops.

Deel: