Nieuws

Update- Marktontwikkeling 2022

Door: Deel:

Het gebrek aan stabiliteit in onze markt wegens alle Corona perikelen wordt onder invloed van de gevolgen door de oorlog in de Oekraïne alleen maar groter. De problemen m.b.t. de leverbetrouwbaarheid en prijsvorming van de ruwe bouwstoffen, hout en plaatmaterialen stapelen zich op onder invloed van de onderstaande omstandigheden:

  • De schaarste aan grondstoffen wordt steeds groter vanwege de boycot op Rusland.
  • De hele wereld wijkt uit naar materialen die nog wel leverbaar zijn.
  • De gasprijzen bereken record na record, waardoor de prijzen van alle materialen die veel energie vergen bij de productie onder hoge druk komen te staan.
  • De CO2 emissieprijzen zijn sterk gestegen en zullen in de toekomst nog verder worden verhoogd als gevolg van de gemaakt klimaatafspraken.
  • De productiecapaciteit is nog steeds beperkt doordat productiemedewerkers thuis zitten als gevolg van de Corona pandemie.
  • Toegenomen vraag naar stammen door de extreem toegenomen vraag naar Cross Laminated Timber.

Hout

Hout - Plaatmateriaal

De fabrikanten sturen dan ook weer massaal prijsaankondigingen. In sommige gevallen trekken ze zelfs per direct hun prijzen in wat de situatie erg onvoorspelbaar maakt. Samengevat kunnen we dus stellen dat de prijzen nog verder van ons aflopen dan we tot 14 dagen geleden konden voorzien. Zelfs van reeds bestelde materialen hebben we de prijs en levertijd niet altijd in de hand.

Wij raden u aan om alle uitstaande offertes eerst te checken of de prijs nog hanteerbaar is en wat de vermoedelijke levertijd  is. Wij begrijpen dat dit geen gemakkelijke situatie voor u is en wij hopen op uw begrip.

Mededeling m.b.t. geleverde Silka & Ytong pallets:

De kalkzandsteenindustrie heeft haar emballagespelregels voor 2022 veranderd wegens de sterk gestegen brand- en grondstofkosten. Hierdoor zijn wij helaas genoodzaakt om de werkwijze m.b.t. de geleverde Silka en Ytong pallets te wijzigen. Concreet betekent dit dat je € 3,- minder gecrediteerd krijgt voor een ingeleverde pallet dan dat deze aan je berekend wordt.

Wil je graag meer weten of een toelichting op bovenstaande? Informeer bij onze verkopers naar de huidige levertijden en realiseer dat dit altijd een momentopname is.

Deel: