13 jul 2020

In deze blog lees je over de leukste en nieuwste keukentrends van 2020! Ben je van plan om binnenkort je keuken te veranderen? Lees dan snel verder en laat je inspireren met deze 5 keukentrends!

1. Natuurlijk en minimalistisch

Deze trend speelt in op het feit dat we tegenwoordig altijd druk zijn, de tijd voorbijvliegt en we zouden meer tijd voor onszelf moeten nemen. We hebben behoefte aan rust en ontspanning. In 2020 zien we daarom vooral keukens die inspelen op deze trend. Duurzame en natuurlijke materialen als hout, beton en marmer worden gecombineerd met accentkleuren als terra en blauw. Deze kleuren en materialen kun je ook terug laten komen in keukenaccessoires zoals snijplanken, schalen en potjes.

Keukentrends 2020

Foto: Rechte keuken met kastenwand

2. Bijkeukens vol handige snufjes

De bijkeuken is in 2020 weer helemaal terug! Voorheen was de bijkeuken vooral een rommelkamer die niet te veel de aandacht moest trekken. Tegenwoordig zijn er genoeg hulpmiddelen om je bijkeuken volledig mee te laten draaien in je interieur. Gebruik voor je bijkeuken kleuren als olijfgroen, zachtroze of donkerblauw. Deze kleuren vormen een mooi geheel in combinatie met een houtenvloer. Een andere trend in 2020 voor de bijkeuken is het gebruik van slimme wasmachines, vaatwassers en droogcombinaties. Deze zijn in 2020 veel geïnnoveerd en hebben er meer functies bij gekregen. Ook zijn ze makkelijker schoon te maken. Wat we verder nog terugzien zijn strakke moderne kasten die heel praktisch zijn in gebruik. Kies bijvoorbeeld voor schuiflades, deze zijn overzichtelijk en zorgen ervoor dat je overal makkelijk bij kunt.

keukentrends 2020 bijkeuken

3. Futuristisch en glanzend

Bij deze trend draait het om innovatie en slimme oplossingen. Denk bij deze keukentrend aan materialen die reflecteren, zoals glas en marmer. Nieuwe keukenapparatuur hoort ook thuis binnen deze trend. Kies voor de nieuwste ovens, koelkasten en inductieplaten. Kies bijvoorbeeld voor de Miele Dialog oven. Dit is een revolutionaire en unieke oven. De Miele Dialog kan gelijktijdig bakken, ontdooien of bereiden. Door deze oven wordt de bereidingswijze eenvoudiger en bespaar je een hoop tijd. De trend is bijzonder, doordat er binnen de trend een contrast aanwezig is. Zo zien we naast futuristische en harde materialen ook zachte elementen en kleuren terugkomen. Denk hierbij aan zachte stoffen, pasteltinten en nude kleuren. Voer deze trend ook door in je accessoires. Zo kun je kiezen voor moderne glazen vazen of een glanzend dienblad.

keukentrends 2020 - Futuristisch en glanzend

Wil je nog een populaire keukentrend ontdekken? Lees dan eens onze blog: de matzwarte keuken als eyecatcher van je woning.

4. Brede keukenlades

Brede keukenlades kunnen niet ontbreken binnen de keukentrends van 2020. Hoge bovenkastjes maken plaats voor brede keukenlades. Deze zijn efficiënter in te richten dan keukenkasten. Ook zorgen ze voor een beter overzicht, zodat je in één oogopslag je spulletjes kunt vinden. Ze zijn niet alleen gebruiksvriendelijk, maar geven de keuken ook een rustige en strakke uitstraling. Dit sluit ook weer aan bij de trend natuurlijk en minimalistisch. De brede keukenlades kun je ook in de bijkeuken plaatsen, mocht hier voldoende ruimte voor zijn. Wil je de inrichting helemaal volgens de keukentrends van 2020 doen, kies dan voor brede keukenlades met elementen van glas of marmer, hout of beton.

Trends in 2020 op keukengebied

Is een moderne keuken echt iets voor jou? Bekijk dan eens onze blog: 17 moderne keukens voorbeelden

5. Gouden spoelbak en gouden kraan

Durf in 2020 een keukenkraan of spoelbak van goud te plaatsen. Goud zorgt voor een luxueuze uitstraling. Kies voor alleen een gouden kraan of gouden spoelbak. Maak van je wasbak een echte eyecatcher door te kiezen voor een gouden kraan én een gouden spoelbak. Is goud toch iets te heftig? Kies dan voor koper. Dit geeft een andere uitstraling, maar valt toch meer op dan RVS of zwart. Voor een complete luxueuze look kun je kiezen voor gouden accessoires, gouden handvatten en goud bestek.

Keukentrend van 2020

Meer weten over de keukentrends van 2020?

Spreekt een van deze trends je aan? Of wil je meer inspiratie op doen op het gebied van keukens? Ontdek dan meer keuken inspiratie of bekijk onze showroomkeukens. Wil je de mogelijkheden bespreken om deze keukentrends terug te laten komen in je nieuwe keuken? Bezoek dan eens onze showroom in Etten-Leur. Wil je er zeker van zijn dat één van onze specialisten beschikbaar is? Maak dan van tevoren een afspraak.

Showroomkeukens bekijken?