Duurzaamheid

Bouwcenter Nelemans is actief bezig met de wereld van nu en die van de toekomst. Onze planeet verandert continu en wij veranderen mee om zo ook bij te dragen aan een hoogwaardige leefomgeving voor de volgende generaties. Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) spelen hierbij een essentiële rol. Zeker als specialist op het gebied van hout- en plaatmateriaal hebben wij veel ervaring op het gebied van duurzaam hout.

Wij zijn zowel FSC® (Forest Stewardship Council®) als PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) gecertificeerd. Niet alleen omdat onze klanten daarom vragen, maar ook vanuit ons duurzaamheidsprincipe: ‘sociaal en ecologisch verantwoordelijk en tegelijkertijd economisch succesvol zijn’. Wij streven ernaar om met onze producten, onze medewerkers en onze werkwijze hieraan een positieve bijdrage te leveren.

Bij duurzaam bosbeheer houdt men rekening met heel veel verschillende aspecten, zoals behoud van biodiversiteit, bescherming van waterlopen, veiligheid van de bosarbeiders of de aanplant van nieuwe bomen. Duurzaam gecertificeerd hout moet uiteraard te onderscheiden zijn van niet-gecertificeerd hout. Hiervoor zijn regels opgesteld die zijn vastgelegd in de Chain of Custody (CoC)-standaard. Deze regels hebben niet alleen betrekking op het bosbeheer maar ook op alle bedrijven in de keten die dit hout verhandelen. Alleen bedrijven die gecertificeerd zijn mogen het product verkopen als duurzaam, gecertificeerd hout.

Om FSC en PEFC gecertificeerd te blijven dienen we aan de regels van Chain of Custody te voldoen en dienen we ons aan strikte regelgeving te houden. Deze regels zijn vastgelegd in ons Handboek FSC en PEFC. Dit is een beknopte versie van regelgeving die afgestemd is op onze organisatie. Elke medewerker die met FSC en PEFC te maken heeft dient deze regels bij het uitvoeren van zijn functietaken te hanteren. Door middel van een training “E-Learning Houtcertificering” krijgt de medewerker bijscholing zodat het Handboek FSC en PEFC begrijpelijke taal wordt.

Bekijk ons FSC-certificaat | Bekijk ons PEFC-certificaat

Ontdek wat we nog meer doen!

Naast de certificaten voor hout- en plaatmateriaal ondernemen we nog veel meer op het gebied van duurzaamheid. Ben je benieuwd naar onze andere activiteiten? Bekijk dan eens de uitgebreide pagina van onze landelijke organisatie. Samen met 81 vestigingen verdeeld over heel Nederland bouwen we samen aan een duurzame toekomst voor de volgende generaties. Daarnaast hebben we ook een uitgebreide gids uitgewerkt met daarin alles over BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) en de Wet kwaliteitsborging. Wil je over dit onderwerp meer weten? Neem dan eens contact op met je contact persoon binnen onze organisatie. Zij vertellen je graag meer over dit onderdeel.

Ontdek meer over duurzaamheid ›  BENG en de Wet Kwaliteitsborging ›

Disclaimer: Uitsluitend de producten die als zodanig zijn omschreven zijn FSC dan wel PEFC gecertificeerd, FSC mix 70%: CU-COC 803654/ 70% PEFC gecertificeerd; CU-PEFC 803654 tenzij anders vermeld.