Slim en efficiënt prefab bouwen met Cascoplus

Cascoplus is de oplossing voor prefab bouwen. Ons unieke concept omvat een complete ruwbouw, dat geheel op maat wordt geprefabriceerd. Hierdoor ontlasten we aannemers en kunnen we samen snel en efficiënt bouwen. De oplossing bestaat uit prefab funderingen, prefab wanden, prefab vloeren en prefab daken. Bouwcenter Nelemans verzorgt de coördinatie en advisering tijdens de offerte-, werkvoorbereidings- en uitvoerende fase. Bovendien worden alle prefab materialen geleverd op de bouwplaats en kan ook de montage van het casco worden verzorgd. Om de bouwsnelheid in de volgende fase hoog te houden biedt Cascoplus aanvullende elementen aan om het casco zo snel mogelijk wind- en waterdicht te maken. Elementen als dakpannen, kant en klare dakgoten en raam- en deurkozijnen.

Prefab bouwen

Bij prefab bouwen worden de grootste bouwonderdelen, in plaats van op het bouwterrein, in een fabriek gebouwd. Dit heeft diverse voordelen ten opzichte van traditioneel bouwen. Cascoplus focust op het casco bouwen, oftewel het opleveren van een complete ruwbouw bestaande uit:

Prefab vloeren

Wij leveren diverse soorten prefab vloersystemen. Hierdoor kun je eenvoudig het juiste vloertype kiezen.

Prefab wanden

Onze exclusieve keramische muurelementen van Prefaxis worden volautomatisch verlijmd en op basis van robottechnieken op maat versneden.

Prefab daken

Wij werken met dakconstructies bestaande uit verschillende soorten plaat- en isolatiematerialen.

Onze voordelen

Aanzienlijk kortere bouwtijd voor de complete casco.
Minder bouwplaats- en begeleidingskosten.
Hoogwaardige kwaliteit dankzij productie onder geconditioneerde omstandigheden.
Minder verlet bij onwerkbaar weer.
Schone en veilige bouwplaats tijdens de ruwbouwfase.
Reducering van het ondernemersrisico.
Minder werkvoorbereidings- en constructeurskosten.
Meer productie/omzet zonder de extra inzet van personeel.
Voldoet aan de BENG-norm.

Cascoplus projecten

Een greep uit ons werk op het gebied van prefab casco bouwen
Bekijk alle projecten ›

Onze werkwijze

Het doel van Cascoplus is om, samen met onze partners, aannemers compleet te ontlasten. Onze rol is het adviseren en ondersteunen van het gehele proces. We zorgen voor:

1

Een offerte op maat

2

Coördinatie en advisering tijdens de werkvoorbereidingsfase

3

Tijdige levering van de prefab bouwmaterialen op de bouwplaats

4

Het verzorgen van de montage van het casco

5

Indien gewenst het adviseren en leveren van de afbouwmaterialen

Casco bouwen

Casco bouwen met behulp van prefab bouwmaterialen is de toekomst. Ons aanbod bestaande uit funderingen, vloersystemen, verdiepingshoge wanden en dakconstructies vormen samen een complete ruwbouw casco. De complete ruwbouw wordt op maat geprefabriceerd.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze Cascoplus specialisten. Zij kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden en wat je kunt verwachten.
Of vraag de gratis CASCO+ brochure aan met alle informatie erin.

Contact opnemen ›

Prefab dak

Een prefab dak is uitvoerbaar in vele soorten. Cascoplus werkt met dakconstructies bestaande uit diverse plaat- en isolatiematerialen. Desgewenst kunnen er ook elementen zoals een dakkapel toegevoegd worden aan de dakconstructies.

Factsheet prefab dak ›

Prefab Wanden

Cascoplus werkt met prefab keramische wandelementen van Prefaxis, die volautomatisch worden verlijmd en met robottechniek op maat worden gezaagd. Deze verdiepingshoge wanden hebben hun eigen specificaties, kenmerken en zijn exclusief verkrijgbaar bij Cascoplus in Nederland.

Daarnaast is Cascoplus ook exclusief leverancier van snelbouwstenen van Ploegsteert. Deze snelbouwstenen zijn altijd van zeer hoge kwaliteit door onder andere de continue monitoring vanuit het laboratorium. Bovendien is het de enige steen in de markt waar men in mag boren.

Beide leveranciers zijn ongeëvenaard in innovatie en kwaliteit op het gebied van keramische wanden en stenen.

 

Factsheet prefab wanden ›

Prefab vloer

Cascoplus is de oplossing van Nelemans voor snel en efficiënt bouwen. Het unieke concept bestaat uit een complete op maat geprefabriceerde ruwbouw.

 • Een geïsoleerde combinatievloer
 • Ribcassettevloer wel of niet voorgespannen
 • Diverse soorten kanaalplaatvloeren
 • Breedteplaatvloeren wel of niet voorgespannen
Factsheet prefab vloer ›

Prefab Fundering & Kelderwanden

Cascoplus faciliteert ook het fundament van de ruwbouw; de fundering. Hierbij kan er een keuze gemaakt worden uit geprefabriceerde funderingsbalken of de traditionele bekisting.

Bovendien biedt Cascoplus ook prefab kelderwanden aan. Deze zijn gebaseerd op een hol wandsysteem en worden geheel klant specifiek gefabriceerd. De geproduceerde wanden worden op de bouwplaats geleverd en zijn direct gereed voor gebruik.

Aanvullende elementen

Om tijdens de volgende bouwfase de snelheid hoog te houden, biedt Cascoplus aanvullende elementen om het ruwbouw casco zo snel mogelijk wind- en waterdicht te maken.

 • Dakpannen
 • Dakgoten
 • Kozijnen, ramen en deuren

 

Dakpannen

De dakpannen worden op professionele wijze aangebracht en de hoeveelheden zijn vooraf exact berekend, inclusief het verankeringsadvies. Tevens wordt er gebruik gemaakt van de juiste systeemcomponenten, waardoor het dak gegarandeerd waterdicht blijft. (systeemgarantie)

 

Dakgoten

Cascoplus voorziet tevens prefab dakgoten:

 • Klant specifiek, oftewel op maakt gemaakt voor elk project
 • De polyester dakgoten zijn sterk, onderhoudsarm en hebben een lange levensduur.
 • De dakgoten zijn beloopbaar, laddervast en niet gevoelig voor vorst.
 • Naast dakgoten zijn ook leverbaar smetplanken, windveren, gootklossen, luifels, etc.

 

Kozijnen, ramen en deuren

Om de woning compleet wind- en waterdicht te maken, gebruikt Cascoplus kant en klare kozijnen voor ramen en deuren, in diverse stijlen en uitvoeringen.

Houten kozijnen

 • Beglaasd en afgelakt voorzien van beschermfolie
 • Deurprofiel heeft een dikte van 67 mm.
 • Voorzien van de nodige certificeringen

Kunststof kozijnen

 • Bekleed met renolit folie
 • Inclusief stelkozijnen
 • Voorzien van de nodige certificeringen

Meer weten?

Ja, ik laat mij vrijblijvend informeren en adviseren over de mogelijkheden van Cascoplus


  Met het invullen van dit contactformulier ga je akkoord met ons privacybeleid.

  Bezoek adres:

  Ecustraat 2
  4879 NP
  Etten-Leur
  Tel: 076 – 5978000

  Post adres:

  Postbus 221
  4870 AE
  Etten-Leur
  Mail: info@cascoplus.com

  Cascoplus is de slimme oplossing voor snel en efficiënt bouwen van Bouwcenter Nelemans. Dit unieke concept omvat een compleet ruwbouw casco dat geheel op maat wordt geprefabriceerd en bestaat uit funderingen, verdiepingshoge wanden, vloersystemen en dakconstructies. Om aan alle klant specifieke eisen en wensen te voldoen, beschikt Bouwcenter Nelemans over een team van specialisten die de kennis en kunde in huis hebben om van Cascoplus een succes te maken. Ditzelfde geldt voor alle partners waarmee in het kader van dit unieke concept wordt samengewerkt. Zo wordt ten behoeve van de werkvoorbereiding o.a. gebruik gemaakt van 3D teken- en BIM technieken.