Cement & Mortels

Bouwcenter Nelemans | Dijkstra heeft een breed assortiment aan cement en mortels voor verschillende toepassingen in de bouw en in de tuin. Er zijn cementen die aangemaakt moeten worden met zand, grind en water. Er zijn ook kant-en-klare mengsels die alleen maar met water aangemaakt hoeven te worden, dit zijn mortels zoals metselmortel, betonmortel en voegmortel. Naast de cement en de mortel kunnen wij u ook adviseren en de aanvullende materialen zoals zand en grind leveren. Nelemans helpt u graag met het kiezen van het juiste cement en/of mortel.

Cement

Cement is een bindmiddel dat gebruikt wordt op de bouw. Dit bindmiddel moet in beweging gehouden worden alvorens het aangebracht wordt op bijvoorbeeld muren en dan uitgehard kan worden. Vaak wordt cement gebruikt als grondstof voor metselspecie. Daarnaast kan het ook gebruikt worden als grondstof voor betonmortel en andere mortels. Wij adviseren u graag over de toepassingen en mogelijkheden van cement.
H2: Betonmortel
Betonmortel kan gebruikt worden voor velen verschillende doeleinden. Betonmortel kan gebruikt worden voor het opzetten van kleine fundamenten, vloeren of vensterlateien. Daarnaast levert Bouwcenter Nelemans | Dijkstra ook snel betonmortel. Deze mortel is erg geschikt als het belangrijk is dat er een snelle uitharding is. Enkele voorbeelden hiervan zijn het plaatsen van palen, speeltoestellen en hekken.

Metselmortel

Bouwcenter Nelemans | Dijkstra biedt u verschillende soorten metselmortel. Metselmortel is een mengsel van zand, bindmiddel en water, eventueel met extra toevoegingen. Het doel van dit product is, om door uitharding van de mortel, bakstenen aan elkaar te hechten. Er zijn verschillende soorten metselmortel beschikbaar en deze worden voor verschillende toepassingen gebruikt: metselmortel voor algemene toepassing, metselmortels speciaal voor dunne lagen en lichtgewicht metselmortels. Hierover adviseert Nelemans | Dijkstra u graag.

Voegmortel

Voegmortel is een mortel dat gebruikt wordt om de voegen tussen bestrating te vullen. Hiermee kan onkruidgroei tussen de voegen tot een minimum worden beperkt. Voegmortel is beschikbaar in verschillende kleuren en samenstellingen om een zo natuurlijk en passend mogelijk effect bij het straatwerk te krijgen. Wij adviseren u graag over de juiste voegmortel voor uw bestrating. Voor zware – minder zware belasting en van normale tot smalle voegen.

Top