Plaatmateriaal

Plaatmateriaal is een veelzijdig materiaal en daardoor bruikbaar voor zowel zakelijke – als particuliere projecten. Bij Bouwcenter Nelemans is het verkrijgbaar in verschillende soorten. Van bijvoorbeeld gipsplaten en multiplex tot spaanplaat en MDF. Daarnaast is plaatmateriaal beschikbaar in verschillende maten (lengten en diktes). Ongeacht welke invulling voor jou van toepassing is, binnen ons assortiment krijg je kwaliteit op het gebied van plaatmateriaal.

Daarnaast bieden wij als extra service dat het plaatmateriaal desgewenst op maat gezaagd kan worden met onze speciale zaag-unit.

Omdat we veel waarden hechten aan duurzaamheid, zijn wij in het bezit van het PEFC en FSC® keurmerk.

2500 m2 Showroom in Etten-Leur
Bouwshops op 7 locaties
Online bestellen afhalen/bezorgen
De beste materialen & advies

Zakelijk

Wil je bouwmaterialen en toebehoren zakelijk bestellen bij Bouwcenter Nelemans? Kies dan uit de volgende opties. Wij helpen je graag verder.

Inloggen zakelijke webshop ›Klant worden ›

Particulier

Voor het kopen van onze bouwmaterialen en toebehoren, verwijzen wij je graag door naar de onderstaande opties. Je bent van harte welkom!

Online bestellen › Klant worden ›

Diverse soorten plaatmateriaal

Multiplex

Multiplex is een plaatmateriaal met als hoofdbestandsdeel hout. Het is dan ook, zoals de naam doet vermoeden, een plaat met meer dan 3 lagen hout (3 lagen is triplex). Multiplex is voornamelijk geschikt voor de afbouw van de woning, maar wordt soms ook gebruikt voor zwaardere constructies voor in de bouw.

Gipsplaten

Gipsplaten zijn een veelgebruikt soort plaatmateriaal dat toegepast wordt in de afbouw van woningen. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld plafonds en scheidingswanden. Op het gebied van eigenschappen kan een gipsplaat onder andere vochtwerend, brandwerend en schokbestendigheid zijn. Hierdoor is het een multifunctioneel materiaal dat gebruikt wordt voor gevarieerde projecten.

Underlayment

Underlayment is een plaatmateriaal voornamelijk geschikt voor de constructie van vloeren en daken. Het een toepassing bestaande uit een oneven aantal kruislingse fineerplaten.

OSB

OSB staat voor ‘Oriented Strand Board’ en is een plaatmateriaal dat bestaat uit verschillende houtschilferlagen. Het kan dienen als materiaal voor constructieve en decoratieve doeleinden. OSB plaatmateriaal is ingedeeld in verschillende kwaliteitsklassen en daardoor een sterk breed inzetbaar materiaal.

Spaanplaat

Spaanplaat is een plaatmateriaal bestaande uit een niet gladde structuur van houtvezels. Het is dan ook een materiaal dat voornamelijk gebruikt wordt voor toepassingen zoals binnenkasten, werktafels en ondervloeren. Het voordeel van het materiaal is dat het relatief goedkoop is in vergelijking met sommige andere plaatmaterialen.

MDF

MDF, voluit medium-density fibreboard, is een plaatmateriaal dat bestaat uit samengeperste houtvezels en lijm. Het is een materiaal dat voornamelijk gebruikt wordt voor de afwerking van onder andere plinten, deuren, kasten, en wanden. Het voordeel van MDF is dat het eenvoudig te bewerken is, gemakkelijk in verschillende maten gezaagd kan worden en slijtage vast is. Daarnaast kan MDF verschillende eigenschappen hebben, zoals brandwerend of vochtwerend.

Bouwcenter klantenpas

Deskundig advies

Bouwcenter Nelemans heeft kundig personeel in dienst. Wij adviseren je graag; van het kopen van dat ene product of het meedenken met jouw project.

Klantenpas

Spaar mee voor mooie producten en leuke uitjes! Met de Bouwcenter Klantenpas heb je dubbel zoveel voordeel! Lees hier meer.

Klantenpas aanvragen ›

Onze merken